Ενημέρωση για την καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων στους εκπαιδευτές των ΙΕΚ
Ενημερωτικό δελτίο του ΣΙΕΛ Αχαΐας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 18/04/2019 στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου Νήσων, συνέντευξη τύπου του Συλλόγου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών-ΣΙΕΛ Αχαΐας, με θέμα την μακρά καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων των Εκπαιδευτών των Δημοσίων ΙΕΚ. 

Στη συνέντευξη τύπου τονίστηκε πως οι εκπαιδευτές των ΔΙΕΚ παραμένουν απλήρωτοι από την έναρξη του σπουδαστικού έτους (Οκτώβριος 2018) μέχρι και σήμερα. Επιπλέον, δεν έχουν υπογραφεί συμβάσεις εργασίας για το εαρινό εξάμηνο, παρά το γεγονός πως οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται στις θέσεις τους. Το πρόβλημα είναι εντονότερο για τους εκπαιδευτικούς που έχουν ως αποκλειστική απασχόληση την εργασία στα ΔΙΕΚ. Τονίστηκαν οι ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου και του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) και κατ’ επέκταση της κυβέρνησης, για αυτή την κατάσταση. Επισημάνθηκε, επίσης, πως η αντιμετώπιση αυτή των εκπαιδευτικών εντάσσεται στο γενικότερο κλίμα υποβάθμισης των ΔΙΕΚ, η οποία αντικειμενικά είναι σε βάρος των σπουδαστών και προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στην ιδιωτική εκπαίδευση και κατάρτιση. Ωστόσο, παρά τις γενικότερες ανεπάρκειες και την υποχρηματοδότηση των ΔΙΕΚ, οι εκπαιδευτικοί πολλές φορές καλύπτουν με δικό τους κόστους τις ελλείψεις και κρατούν όρθια της Δημόσια Εκπαίδευση και ειδικότερα την κατάρτιση. 

Στη συνέντευξη τονίστηκε πως καμιά σαφής απάντηση δεν έχει δοθεί από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας και του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, ενώ από το Σωματείο τονίστηκε πως το ΙΝΕΔΙΒΙΜ ως δημόσιος φορές οφείλει να έχει προγραμματισμό για τις διαδικασίες του και πρέπει να απαντήσει με σαφήνεια: 

Α) για την ημερομηνία εξόφλησης του χειμερινού εξαμήνου 

Β) για την ημερομηνία υπογραφής-παραλαβής των συμβάσεων εαρινού εξαμήνου 

Γ) για την ημερομηνία εξόφλησης του εαρινού εξαμήνου 

Δ) για την ημερομηνία καταβολής του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών των συναδέλφων    

Τέλος, επισημάνθηκε πως έχει ξεκινήσει ήδη από το Σωματείο η προετοιμασία του κλάδου και των συναδέλφων για αποχή από τις τελικές εξετάσεις ή/και τη μη παράδοση βαθμολογιών. Στην ίδια κατεύθυνση βρίσκονται και άλλα Σωματεία και συνάδελφοι από όλη την Ελλάδα. 

best of network

σχετικά άρθρα

Επίσημο: Για ένα ακόμη χρόνο στον Ολυμπιακό ο Β. Σπανούλης
Επίσημο: Για ένα ακόμη χρόνο στον Ολυμπιακό ο Β. Σπανούλης
Ο 37χρονος γκαρντ βρίσκεται στον Ολυμπιακό από το καλοκαίρι του 2010, τότε που πήρε τη μεγάλη απόφαση να αφήσει τον Παναθηναϊκό για χάρη των...
Επίσημο: Για ένα ακόμη χρόνο στον Ολυμπιακό ο Β. Σπανούλης
Καταγγελίες που γεννούν ερωτηματικά στον απόηχο της δολοφονίας της Αμερικανίδας βιολόγου
Καταγγελίες που γεννούν ερωτηματικά στον απόηχο της δολοφονίας της Αμερικανίδας βιολόγου
Καταγγελία για "επίθεση" με λευκό αυτοκίνητο σε 27χρονη που έκανε τζόκινγκ - Ακόμα ένα παρόμοιο περιστατικό στην ευρύτερη περιοχή του Μάλεμε - Τι...
Καταγγελίες που γεννούν ερωτηματικά στον απόηχο της δολοφονίας της Αμερικανίδας βιολόγου