Thumbnail

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ Programme Key Action 2, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Εταίρος) σε συνεργασία με την FAR - The Federation for Accessibility of Romania (Επικεφαλής Εταίρος) και άλλους τέσσερις (4) Ευρωπαϊκούς Εταίρους, έχει αναλάβει την υλοποίηση του Έργου με τίτλο: ”ALL IN! INcredible Practitioners to empower adults with disABILITIES through Education, Employment & Social Entrepreneurship” «Ενδυνάμωση των Ατόμων με Αναπηρία μέσω της Εκπαίδευσης, της Απασχόλησης και της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας»), με διακριτικό τίτλο ALL IN!2ABILITIES.

Από την 1η έως την 5η Απριλίου στα γραφεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο (C1) με κύριο θέμα την προσέγγιση «Human Centered Design Thinking» στην εκπαίδευση ενηλίκων με αναπηρία. Στο σεμινάριο συμμετείχαν άτομα με αναπηρία, καθώς και εκπαιδευτές και άλλοι σύμβουλοι ενηλίκων από διάφορες χώρες της Ευρώπης, ώστε να δημιουργηθεί ένα πολυπολιτισμικό και πολυεπίπεδο πλαίσιο που να διευκολύνει την ανταλλαγή απόψεων και πρακτικών και την ανατροφοδότηση σε μεθόδους και τεχνικές που χρησιμοποιούνται στην εκπαίδευση ενηλίκων με αναπηρία. Οι συμμετέχοντες (25) ήταν από το Κόσοβο, την Αλβανία, το Βέλγιο, την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Ρουμανία και την Ελλάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Πρόεδρο της Ε.Σ.Α.μεΑ. κ. Ι. Βαρδακαστάνη στο κινητό τηλέφωνο 6937157193.

Τώρα μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις εξελίξεις στο χώρο της Αναπηρίας στην ιστοσελίδα της Ε.Σ.Α.μεΑ.: www.esaea.gr ή www.esamea.gr.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

enoikiazetai_1.jpg
Εφιάλτης τα ενοίκια: «Φοβάμαι ότι θα δούμε μια νέα γενιά αστέγων»
Στεγαστική κρίση στην Ελλάδα: Τα ενοίκια εκτοξεύονται, η κρατική στήριξη δεν φτάνει, και εκατοντάδες οικογένειες βρίσκονται στα όρια της απόγνωσης
Εφιάλτης τα ενοίκια: «Φοβάμαι ότι θα δούμε μια νέα γενιά αστέγων»
μαθητυ
Μαθητεία ή εκμετάλλευση; τι κρύβει το κυβερνητικό σχέδιο και τι δείχνει η ευρωπαϊκή εμπειρία
«Στη Γερμανία, το περίφημο dual system (διπλό σύστημα) συνδυάζει σχολείο και μαθητεία στην επιχείρηση»
Μαθητεία ή εκμετάλλευση; τι κρύβει το κυβερνητικό σχέδιο και τι δείχνει η ευρωπαϊκή εμπειρία
louketo
Σχολεία «φαντάσματα» στη Στερεά Ελλάδα: 25 μονάδες κλείνουν λόγω έλλειψης μαθητών
10 Δημοτικά και 15 Νηπιαγωγεία δεν θα ανοίξουν το 2025-2026 – Η δημογραφική κρίση χτυπάει τα χωριά και απειλεί το μέλλον της εκπαίδευσης
Σχολεία «φαντάσματα» στη Στερεά Ελλάδα: 25 μονάδες κλείνουν λόγω έλλειψης μαθητών