Σεμινάριο ERASMUS+ στα γραφεία της ΕΣΑμεΑ

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ Programme Key Action 2, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Εταίρος) σε συνεργασία με την FAR - The Federation for Accessibility of Romania (Επικεφαλής Εταίρος) και άλλους τέσσερις (4) Ευρωπαϊκούς Εταίρους, έχει αναλάβει την υλοποίηση του Έργου με τίτλο: ”ALL IN! INcredible Practitioners to empower adults with disABILITIES through Education, Employment & Social Entrepreneurship” «Ενδυνάμωση των Ατόμων με Αναπηρία μέσω της Εκπαίδευσης, της Απασχόλησης και της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας»), με διακριτικό τίτλο ALL IN!2ABILITIES.

Από την 1η έως την 5η Απριλίου στα γραφεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο (C1) με κύριο θέμα την προσέγγιση «Human Centered Design Thinking» στην εκπαίδευση ενηλίκων με αναπηρία. Στο σεμινάριο συμμετείχαν άτομα με αναπηρία, καθώς και εκπαιδευτές και άλλοι σύμβουλοι ενηλίκων από διάφορες χώρες της Ευρώπης, ώστε να δημιουργηθεί ένα πολυπολιτισμικό και πολυεπίπεδο πλαίσιο που να διευκολύνει την ανταλλαγή απόψεων και πρακτικών και την ανατροφοδότηση σε μεθόδους και τεχνικές που χρησιμοποιούνται στην εκπαίδευση ενηλίκων με αναπηρία. Οι συμμετέχοντες (25) ήταν από το Κόσοβο, την Αλβανία, το Βέλγιο, την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Ρουμανία και την Ελλάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Πρόεδρο της Ε.Σ.Α.μεΑ. κ. Ι. Βαρδακαστάνη στο κινητό τηλέφωνο 6937157193.

Τώρα μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις εξελίξεις στο χώρο της Αναπηρίας στην ιστοσελίδα της Ε.Σ.Α.μεΑ.: www.esaea.gr ή www.esamea.gr.

σχετικά άρθρα

Φώφη Γεννηματά: Η κυβέρνηση να βάλει τέλος στην αβεβαιότητα εκπαιδευτικών και μαθητών
Φώφη Γεννηματά: Η κυβέρνηση να βάλει τέλος στην αβεβαιότητα εκπαιδευτικών και μαθητών
Παρέμβαση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής - «Να ανακοινωθεί επίσημα ότι οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν το αργότερο μέσα στον Ιούλιο»
Φώφη Γεννηματά: Η κυβέρνηση να βάλει τέλος στην αβεβαιότητα εκπαιδευτικών και μαθητών