Thumbnail
Οι μαθητές/τριες του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου (Π.Ν.Α) Ραφήνας και του Ειδικού Νηπιαγωγείου Ραφήνας συνεχίζουν και σήμερα να κάνουν μάθημα στα αποκαΐδια της φονικής πυρκαγιάς του καλοκαιριού!

Ο Σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης "Αλέξανδρος Δελμούζος" καταγγέλει πως, μετά τη φονική πυρκαγιά του καλοκαιρού, οι μαθητές και οι μαθήτριες κάνουν στο ημικατεστραμμένο από τη φωτιά σχολείο τους.

Η φονική πυρκαγιά του καλοκαιριού στο Μάτι, στο Νέο Βουτζά και στη Ραφήνα στοίχισε αθώες ζωές και άλλαξε με βίαιο τρόπο την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής. Ανάμεσα σε αυτούς είναι οι μαθητές/τριες του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου (Π.Ν.Α) Ραφήνας και του Ειδικού Νηπιαγωγείου Ραφήνας.

Μέχρι και σήμερα σχεδόν ένα χρόνο μετά το δυσάρεστο γεγονός οι μαθητές/τριες  εξακολουθούν να κάνουν μάθημα στο ημικατεστραμμένο από τη φωτιά σχολείο τους, παρόλο που η μητρόπολη Μεσογαίας-Λαυρεωτικής διέθεσε αξιοσέβαστο ποσό για την προσωρινή μετεστέγαση του σχολείου τους ώστε η εταιρεία ΕΛΠΕ να προχωρήσει στην ανέγερση εξολοκλήρου ενός νέου σχολείου.

Τίποτε απ΄ όλα αυτά δεν έχει πραγματοποιηθεί λόγω της γραφειοκρατίας, των λαθών, των επιλογών και της ανάληψης ευθυνών από τους υπεύθυνους-ανεύθυνους. Αποτέλεσμα οι προσφορές μεγάλων χρηματικών ποσών από την εκκλησία και από  την ΕΛΠΕ να πέφτουν στο κενό.

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών «Αλέξανδρος Δελμούζος» καταγγέλλει με τον πλέον σαφή και κατηγορηματικό τρόπο την ανικανότητα των υπευθύνων, όσο ψηλά και αν βρίσκονται, η οποία έχει αφήσει τους μαθητές και τις μαθήτριες του Ειδικού Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου (Π.Ν.Α) Ραφήνας χωρίς στέγη και με αίσθημα ευθύνης θέτει τα εξής συγκεκριμένα ερωτήματα:

Γιατί δεν έχει  μεταφερθεί, μέχρι σήμερα, προσωρινά το Ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Ραφήνας;

Πότε θα μεταφερθούν προσωρινά, ώστε να  αρχίσουν οι εργασίες αποκατάστασης των εγκαταστάσεων των ειδικών σχολείων;

Αληθεύει πως ο υπάρχων σχεδιασμός-μετά και την μη καταλληλόλητα-βασίζεται στην μη προσωρινή μεταφορά του σχολείου και στην ολοκλήρωση των μαθημάτων στα καμένα για το τρέχον σχολικό έτος;

Ποιος  ευθύνεται για όλα τα παραπάνω;

Καλούμε τους υπευθύνους Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, Υπουργείο Παιδείας να απαντήσουν άμεσα στα ερωτήματα μας. 

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την άμεση λύση του προβλήματος.

Ούτε μια μέρα ακόμη μάθημα στα καμένα!!!

Λύση εδώ και τώρα.

 

 

Ο Πρόεδρος                       Ο  Γεν.    Γραμματέας             

 

Σάββας    Σεχίδης            Κων/νος  Βερέτσος

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Διοίκηση στην εκπαίδευση
Διοίκηση στην εκπαίδευση: Γιατί σήμερα χρειάζονται νέοι «ηγέτες» στα σχολεία
Όταν η διοίκηση δεν είναι απλώς «τίτλος», αλλά ο παράγοντας που καθορίζει το κλίμα, τις σχέσεις και τελικά τη μάθηση μέσα στο σχολείο.
Διοίκηση στην εκπαίδευση: Γιατί σήμερα χρειάζονται νέοι «ηγέτες» στα σχολεία
seismos
Σεισμός 4,7 Ρίχτερ στα Καλάβρυτα ταρακούνησε την Πελοπόννησο - Αισθητός και στην Αττική
Δυνατός σεισμός ταρακούνησε τα Καλάβρυτα, αλλά και την Πάτρα – Τι αναφέρει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο στην εκτίμησή του.
Σεισμός 4,7 Ρίχτερ στα Καλάβρυτα ταρακούνησε την Πελοπόννησο - Αισθητός και στην Αττική