Να αυξηθεί στις 164 ώρες το όριο των απουσιών
Πρόταση-αίτημα γονέα και εκπαιδευτικού

Ανάγκη επαναφοράς του προηγούμενου ορίου απουσιών: Ο αριθμός των απουσιών (114 )με τις οποίες χαρακτηρίζεται ένας μαθητής ότι έχει επαρκή φοίτηση και άρα μπορεί να προαχθεί και με τη συμμετοχή του στις προαγωγικές ή απολυτήριες εξετάσεις αντιστοιχούν σε 16 ημέρες με 7ωρο πρόγραμμα.
 

Οι ημέρες αυτές για την εφηβική ηλικία που είναι επιρρεπής σε ιώσεις του αναπνευστικού και λοιμώξεις είναι εξαιρετικά λίγες (λόγω και της εγγύτητας του μαθητικού πληθυσμού μέσα στις αίθουσες και της έλλειψης θέρμανσης σε φτωχούς δήμους και άλλων αιτίων). Αν προστεθούν τυχόν ατυχήματα που δε χρήζουν νοσηλείας ή άλλα συμβάντα οικογενειακά, τότε ο μαθητής κινδυνεύει απο απουσίες.

Η φετινή εγκύκλιος του υπουργείου πράγματι ανακούφισε αρκετά. Αλλά οι ιώσεις παραμένουν και
ενδεχομένως δεν αρρωσταίνει κάποιος κατά παραγγελία στο διάστημα κατα το οποίο το υπουργείο διευκόλυνε τους μαθητές, ούτε κρίνονται όλες οι περιπτώσεις για νοσηλεία απο εδώ και πέρα. Οπότε οι μαθητές που αρρωσταίνουν κατα το παρόν διάστημα πρέπει να έχουν γνωστό σε νοσοκομείο για να νοσηλευτούν και να δικαιολογούν τις απουσίες, ή θα πηγαίνουν εμπύρετοι στο σχολείο κινδυνεύοντας για χειρότερες καταστάσεις.

Θα πρέπει να επανέλθει το προηγούμενο όριο απουσιών και με την προυπόθεση του βαθμού ή όποια άλλη προυπόθεση κρίνει δίκαιη το υπουργείο ώστε να αυξάνεται το όριο στις 164. Έτσι δεν θα κινδυνεύει αυτός που αρρώστησε στο 1ο τετράμηνο ή μετά την εγκύκλιο για εποχιακή γρίπη, αλλά θα μπορεί να ασθενεί και να αναρρώνει σε όλη την διάρκεια του σχολικού έτους. Η πλειοψηφία των μαθητών δεν εμπίπτει σε περιπτώσεις που καλύπτονται απο την εγκύκλιο της 23/01/2018 και μένει ακάλυπτη.

Πράγματι η κατάργηση της αύξησης του ορίου στις 164 υπό προυποθέσεις, δυσκολεύει και τα σχολεία και τις οικογένειες που έχουν να αντιμετωπίσουν και ασθένειες και πιθανή στασιμότητα.

Η εντατικοποίηση σε θέματα υγείας δημιουργεί αδικίες και μάλιστα σε ευαίσθητες ηλικίες όπως των μαθητών και εμπόδια στην ομαλή μαθητική και οικογενειακή ζωή.

Περιμένουμε θετική ανταπόκριση απο το υπουργείο.

Μαρία Παπ.
Εκπαιδευτικός και γονέας

σχετικά άρθρα

Τέλος το χύμα τσίπουρο στα φημισμένα τσιπουράδικα του Βόλου
Τέλος το χύμα τσίπουρο στα φημισμένα τσιπουράδικα του Βόλου
Το τσιπουράκι, το ταπεινό ποτό των κάποτε φτωχών Βολιωτών και όχι μόνο, θα συνεχίσει να προσφέρεται, αλλά σύμφωνα με τις σύγχρονες μεθόδους που...
Τέλος το χύμα τσίπουρο στα φημισμένα τσιπουράδικα του Βόλου