Thumbnail
Πρόταση-αίτημα γονέα και εκπαιδευτικού

Ανάγκη επαναφοράς του προηγούμενου ορίου απουσιών: Ο αριθμός των απουσιών (114 )με τις οποίες χαρακτηρίζεται ένας μαθητής ότι έχει επαρκή φοίτηση και άρα μπορεί να προαχθεί και με τη συμμετοχή του στις προαγωγικές ή απολυτήριες εξετάσεις αντιστοιχούν σε 16 ημέρες με 7ωρο πρόγραμμα.
 

Οι ημέρες αυτές για την εφηβική ηλικία που είναι επιρρεπής σε ιώσεις του αναπνευστικού και λοιμώξεις είναι εξαιρετικά λίγες (λόγω και της εγγύτητας του μαθητικού πληθυσμού μέσα στις αίθουσες και της έλλειψης θέρμανσης σε φτωχούς δήμους και άλλων αιτίων). Αν προστεθούν τυχόν ατυχήματα που δε χρήζουν νοσηλείας ή άλλα συμβάντα οικογενειακά, τότε ο μαθητής κινδυνεύει απο απουσίες.

Η φετινή εγκύκλιος του υπουργείου πράγματι ανακούφισε αρκετά. Αλλά οι ιώσεις παραμένουν και
ενδεχομένως δεν αρρωσταίνει κάποιος κατά παραγγελία στο διάστημα κατα το οποίο το υπουργείο διευκόλυνε τους μαθητές, ούτε κρίνονται όλες οι περιπτώσεις για νοσηλεία απο εδώ και πέρα. Οπότε οι μαθητές που αρρωσταίνουν κατα το παρόν διάστημα πρέπει να έχουν γνωστό σε νοσοκομείο για να νοσηλευτούν και να δικαιολογούν τις απουσίες, ή θα πηγαίνουν εμπύρετοι στο σχολείο κινδυνεύοντας για χειρότερες καταστάσεις.

Θα πρέπει να επανέλθει το προηγούμενο όριο απουσιών και με την προυπόθεση του βαθμού ή όποια άλλη προυπόθεση κρίνει δίκαιη το υπουργείο ώστε να αυξάνεται το όριο στις 164. Έτσι δεν θα κινδυνεύει αυτός που αρρώστησε στο 1ο τετράμηνο ή μετά την εγκύκλιο για εποχιακή γρίπη, αλλά θα μπορεί να ασθενεί και να αναρρώνει σε όλη την διάρκεια του σχολικού έτους. Η πλειοψηφία των μαθητών δεν εμπίπτει σε περιπτώσεις που καλύπτονται απο την εγκύκλιο της 23/01/2018 και μένει ακάλυπτη.

Πράγματι η κατάργηση της αύξησης του ορίου στις 164 υπό προυποθέσεις, δυσκολεύει και τα σχολεία και τις οικογένειες που έχουν να αντιμετωπίσουν και ασθένειες και πιθανή στασιμότητα.

Η εντατικοποίηση σε θέματα υγείας δημιουργεί αδικίες και μάλιστα σε ευαίσθητες ηλικίες όπως των μαθητών και εμπόδια στην ομαλή μαθητική και οικογενειακή ζωή.

Περιμένουμε θετική ανταπόκριση απο το υπουργείο.

Μαρία Παπ.
Εκπαιδευτικός και γονέας

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήπως έχετε κλήσεις που αγνοείτε; Πώς να τις ελέγξετε online

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Δημόσιοι υπάλληλοι
Δημόσιο: Εκτόξευση αναπληρώσεων το 2025 λόγω μαζικών αρνήσεων διορισμού – Τι δείχνουν τα στοιχεία του ΑΣΕΠ
Ρεκόρ αντικαταστάσεων προσλήψεων, ταχύτερη έκδοση αποτελεσμάτων και χιλιάδες νέες προκηρύξεις για το 2026
Δημόσιο: Εκτόξευση αναπληρώσεων το 2025 λόγω μαζικών αρνήσεων διορισμού – Τι δείχνουν τα στοιχεία του ΑΣΕΠ
sef-mageireuei.jpg
Δουλειά στη Σουηδία για σεφ με μισθό έως 2.800€ και παροχή διαμονής – Μεγάλες ευκαιρίες για το καλοκαίρι 2026
Σεζόν 2026 στη Σουηδία με υψηλές αποδοχές, διαμονή και προοπτικές μόνιμης συνεργασίας για επαγγελματίες της γαστρονομίας
Δουλειά στη Σουηδία για σεφ με μισθό έως 2.800€ και παροχή διαμονής – Μεγάλες ευκαιρίες για το καλοκαίρι 2026
τάξη
Βιολάντα: Αναστολή στις σχολικές εκδηλώσεις και ενισχύεται η ψυχολογική στήριξη μαθητών
Σε πένθος η τοπική κοινωνία των Τρικάλων – Αναστέλλονται οι σχολικές εκδηλώσεις και ενισχύεται η ψυχολογική υποστήριξη μαθητών και εκπαιδευτικών μετά...
Βιολάντα: Αναστολή στις σχολικές εκδηλώσεις και ενισχύεται η ψυχολογική στήριξη μαθητών