Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Πρόταση-αίτημα γονέα και εκπαιδευτικού

Ανάγκη επαναφοράς του προηγούμενου ορίου απουσιών: Ο αριθμός των απουσιών (114 )με τις οποίες χαρακτηρίζεται ένας μαθητής ότι έχει επαρκή φοίτηση και άρα μπορεί να προαχθεί και με τη συμμετοχή του στις προαγωγικές ή απολυτήριες εξετάσεις αντιστοιχούν σε 16 ημέρες με 7ωρο πρόγραμμα.
 

Οι ημέρες αυτές για την εφηβική ηλικία που είναι επιρρεπής σε ιώσεις του αναπνευστικού και λοιμώξεις είναι εξαιρετικά λίγες (λόγω και της εγγύτητας του μαθητικού πληθυσμού μέσα στις αίθουσες και της έλλειψης θέρμανσης σε φτωχούς δήμους και άλλων αιτίων). Αν προστεθούν τυχόν ατυχήματα που δε χρήζουν νοσηλείας ή άλλα συμβάντα οικογενειακά, τότε ο μαθητής κινδυνεύει απο απουσίες.

Η φετινή εγκύκλιος του υπουργείου πράγματι ανακούφισε αρκετά. Αλλά οι ιώσεις παραμένουν και
ενδεχομένως δεν αρρωσταίνει κάποιος κατά παραγγελία στο διάστημα κατα το οποίο το υπουργείο διευκόλυνε τους μαθητές, ούτε κρίνονται όλες οι περιπτώσεις για νοσηλεία απο εδώ και πέρα. Οπότε οι μαθητές που αρρωσταίνουν κατα το παρόν διάστημα πρέπει να έχουν γνωστό σε νοσοκομείο για να νοσηλευτούν και να δικαιολογούν τις απουσίες, ή θα πηγαίνουν εμπύρετοι στο σχολείο κινδυνεύοντας για χειρότερες καταστάσεις.

Θα πρέπει να επανέλθει το προηγούμενο όριο απουσιών και με την προυπόθεση του βαθμού ή όποια άλλη προυπόθεση κρίνει δίκαιη το υπουργείο ώστε να αυξάνεται το όριο στις 164. Έτσι δεν θα κινδυνεύει αυτός που αρρώστησε στο 1ο τετράμηνο ή μετά την εγκύκλιο για εποχιακή γρίπη, αλλά θα μπορεί να ασθενεί και να αναρρώνει σε όλη την διάρκεια του σχολικού έτους. Η πλειοψηφία των μαθητών δεν εμπίπτει σε περιπτώσεις που καλύπτονται απο την εγκύκλιο της 23/01/2018 και μένει ακάλυπτη.

Πράγματι η κατάργηση της αύξησης του ορίου στις 164 υπό προυποθέσεις, δυσκολεύει και τα σχολεία και τις οικογένειες που έχουν να αντιμετωπίσουν και ασθένειες και πιθανή στασιμότητα.

Η εντατικοποίηση σε θέματα υγείας δημιουργεί αδικίες και μάλιστα σε ευαίσθητες ηλικίες όπως των μαθητών και εμπόδια στην ομαλή μαθητική και οικογενειακή ζωή.

Περιμένουμε θετική ανταπόκριση απο το υπουργείο.

Μαρία Παπ.
Εκπαιδευτικός και γονέας

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού: Όλη η λίστα όσων δικαιούνται Voucher

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γεωλο
1ος Διαγωνισμός Γεωλογίας: Ανακοίνωση αποτελεσμάτων - Πώς η online διαδικασία εξασφάλισε ίση πρόσβαση για 900 μαθητές από κάθε τύπο σχολείου
Πρωτοφανής επιτυχία για τον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Γεωλογίας με εκατοντάδες συμμετοχές από όλη τη χώρα
1ος Διαγωνισμός Γεωλογίας: Ανακοίνωση αποτελεσμάτων - Πώς η online διαδικασία εξασφάλισε ίση πρόσβαση για 900 μαθητές από κάθε τύπο σχολείου
αριστ
Aristotle Innovation Forum: Σύνοδος κορυφής των Πρυτάνεων στη Θεσσαλονίκη για το ψηφιακό μέλλον των ελληνικών ΑΕΙ
Το αύριο της Ανώτατης Εκπαίδευσης: Έντεκα ακαδημαϊκοί ηγέτες συζητούν για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των Πανεπιστημίων
Aristotle Innovation Forum: Σύνοδος κορυφής των Πρυτάνεων στη Θεσσαλονίκη για το ψηφιακό μέλλον των ελληνικών ΑΕΙ