Thumbnail
Εκκρεμεί ακόμη η εκδίκαση αγωγής της ΟΙΕΛΕ κατά του πρώην πρωθυπουργού

Συζητήθηκε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου η αγωγή του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά κατά του ΔΣ της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) και δημοσιογράφων, με την οποία διεκδικεί αποζημίωση ύψους 100.000 ευρώ για ηθική βλάβη λόγω συκοφαντικής δυσφήμισης από ανακοινώσεις και δημοσιεύματα, αναφορικά με την υπόθεση απόλυσης -το 2012- της εκλιπούσας πλέον εκπαιδευτικού Φώφης Μπουλούτα, λίγες ημέρες μετά από περιστατικό επίπληξης που είχε κάνει στον γιο του ενάγοντα κατά τη διάρκεια εξετάσεων.

Η προσφυγή κατά της ΟΙΕΛΕ αφορά σε επιστολή του προέδρου της Ομοσπονδίας, Μιχάλη Κουρουτού, το 2018, σχετικά με το θέμα της συναδέλφου του, η οποία απεβίωσε το 2017, η απόλυση της οποίας ανακλήθηκε πρόσφατα από το υπουργείο Παιδείας.

Κατά την σημερινή εκδίκαση της υπόθεσης η πλευρά του απόντος Αντώνη Σαμαρά δεν πρότεινε την εξέταση κάποιου μάρτυρα, ενώ από την πλευρά των εναγομένων εξετάστηκε συγγενής της εκπαιδευτικού, ο οποίος αναφέρθηκε σε άρθρο συνεργάτη τού ενάγοντα που η οικογένεια της εκπαιδευτικού θεώρησε προκλητικό:

«Ως οικογένεια το θεωρήσαμε τυμβωρυχία, μας αναστάτωσε. Μιλήσαμε με την Ομοσπονδία για να αντιδράσουμε και έτσι εστάλη η (σ.σ. επίδικη) απαντητική επιστολή. Αργότερα ήρθε και ακόμα μία επιστολή από τον κ. Σαμαρά, όπου αναγράφονταν οι ίδιοι ψευδείς χαρακτηρισμοί, με αποτέλεσμα να αναγκαστούμε να στείλουμε εξώδικο για να μην αναφέρεται στο όνομά της». Σύμφωνα με τον μάρτυρα, στόχος της επιστολής του προέδρου της ΟΙΕΛΕ ήταν να υπερασπιστεί τη μνήμη της Φώφης Μπουλούτα, η οποία «ουδέποτε χρησιμοποιούσε το όνομα του παιδιού επειδή ήταν ανήλικος και ήθελε να τον προστατεύσει».

Η πλευρά Σαμαρά αναφέρθηκε σε προηγούμενη δικαστική απόφαση που δικαιώνει τον πρώην πρωθυπουργό, ενώ επικαλέστηκε συνέντευξη της Φώφης Μπουλούτα το 2013, στην οποία σημειώνει πως η απόλυσή της δεν είχε σχέση με την οικογένεια του παιδιού, αλλά με τη νέα διεύθυνση του ιδιωτικού σχολείου που ήθελε «να δείξει τα διαπιστευτήριά της».

Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τους επόμενους μήνες, ενώ εκκρεμεί η εκδίκαση αγωγής της ΟΙΕΛΕ κατά του πρώην πρωθυπουργού, που, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, κατατέθηκε πριν την προσφυγή του κ. Σαμαρά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

διωξεις
Εκπαιδευτικοί Λακωνίας: Κάλεσμα σε μαζική κινητοποίηση για τις πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών
Στο επίκεντρο η υπεράσπιση της απεργίας–αποχής και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων του κλάδου
Εκπαιδευτικοί Λακωνίας: Κάλεσμα σε μαζική κινητοποίηση για τις πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών
πανεπιστήμιο κρήτης
Πανεπιστήμιο Κρήτης: Διεθνές επιστημονικό συνέδριο «Τελετουργικές πράξεις στην αρχαιοελληνική ποίηση της αρχαϊκής και κλασικής περιόδου»
Το συνέδριο θα διεξαχθεί από την Παρασκευή 27 έως Κυριακή 29 Μαρτίου
Πανεπιστήμιο Κρήτης: Διεθνές επιστημονικό συνέδριο «Τελετουργικές πράξεις στην αρχαιοελληνική ποίηση της αρχαϊκής και κλασικής περιόδου»
lisbon
Erasmus+: Στην Πορτογαλία εκπαιδευτικοί του 1ου Γυμνασίου Λαγκαδά
Προετοιμάζεται η μαθητική κινητικότητα στη Λισαβόνα – Ενίσχυση συνεργασίας και ανταλλαγή καλών πρακτικών με ευρωπαϊκό προσανατολισμό
Erasmus+: Στην Πορτογαλία εκπαιδευτικοί του 1ου Γυμνασίου Λαγκαδά