Thumbnail
Τι καταγγέλλει η ΕΛΜΕ Πειραιά - "Θέμα τύχης ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί"

Σοβαρά κτιριακά προβλήματα αντιμετωπίζει το 1ο ΕΠΑΛ Περάματος, όπου πέφτουν σοβάδες από το ταβάνι, ενώ η έλλειψη επαρκούς μόνωσης της οροφής έχει δημιουργήσει προβλήματα με την υγρασία.

Η ΕΛΜΕ Πειραιά καταγγέλλει το γεγονός καθιστώντας υπεύθυνες τι κυβερνήσεις διαχρονικά, ενώ ευθύνες επιρρίπτει και στο Δήμο Περάματος, ο οποίος, αν και ενημερώθηκε επανειλημμένα από τη διεύθυνση του σχολείου δεν έχει προχωρήσει σε καμία ενέργεια.

Αναλυτικά η καταγγελία της ΕΛΜΕ Πειραιά:

Δεν πέρασε ένας μήνας από το γεγονός της πτώσης τμήματος του ταβανιού στο σχολικό κτήριο της Ιωνιδείου και στο 26ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά και «βγαίνουν» στο φως της δημοσιότητας οι μεγάλες ελλείψεις στη συντήρηση των σχολικών κτηρίων, αλλά και τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτά και στους υπόλοιπους Δήμους.

Η ΕΛΜΕ Πειραιά πληροφορήθηκε, μετά από ενημέρωση του Διευθυντή του σχολείου, για τα οξυμένα προβλήματα που υπάρχουν και στο 1ο ΕΠΑΛ Περάματος. 

Συγκεκριμένα, οι απαραίτητες εργασίες για την μόνωση στην οροφή του δεν έχουν γίνει εδώ και χρόνια, με αποτέλεσμα να γίνει κατάρρευση σοβάδων του ταβανιού σε δυο αίθουσες στον τελευταίο όροφο του κτηρίου και να εμφανιστεί έντονη υγρασία σε άλλες αίθουσες. Είναι θέμα τύχης ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί, γιατί απλά οι αίθουσες αυτές μέχρι τώρα δεν χρησιμοποιούνταν από το ΕΠΑΛ.

Η ευθύνη για αυτή την κατάσταση, στο συγκεκριμένο σχολείο και σε πολλά άλλα, για τα οποία η ΕΛΜΕ έχει συγκεντρώσει στοιχεία, βαραίνει πρώτα και κύρια τις κυβερνήσεις διαχρονικά, εξαιτίας της πολιτικής της υποχρηματοδότησης, αφού άλλες είναι οι προτεραιότητές τους και όχι η κάλυψη των λαϊκών αναγκών για μόρφωση. Ευθύνη έχουν και οι εκφραστές αυτής της πολιτικής στους Δήμους.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Περάματος, αν και είχε έγκαιρα και επανειλημμένα ενημερωθεί από την Διεύθυνση του σχολείου εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο, δεν έχει προχωρήσει σε καμία ενέργεια, παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις. 

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο (βλέπε φωτογραφίες που ακολουθούν)!  Απαιτούμε άμεσα να προχωρήσουν οι εργασίες επισκευής και συντήρησης για το 1ο ΕΠΑΛ Περάματος, αλλά και για όλα τα σχολεία, με ευθύνη των αντίστοιχων Δήμων και της Περιφέρειας Αττικής!

Για τον σκοπό αυτό, η ΕΛΜΕ Πειραιά θα προχωρήσει σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δήμο Περάματος (θα σταλεί νέο ενημερωτικό). Καλούμε όλα τα σχολεία του Περάματος να πάρουν μέρος, καθώς και να αποστείλουν στην ΕΛΜΕ ([email protected]) τα αιτήματα που σχετίζονται με την κτηριακή κατάσταση των σχολείων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ptyhiaki-exetastiki.jpg
ΑΠΘ: Διαμαρτυρία φοιτητών/τριων Ιατρικής για διαδοχικές εξετάσεις εν μέσω καύσωνα
«Οι φοιτητές θα εξετάζονται καθημερινά σε αποπνικτικές συνθήκες ακραίων θερμοκρασιών»
ΑΠΘ: Διαμαρτυρία φοιτητών/τριων Ιατρικής για διαδοχικές εξετάσεις εν μέσω καύσωνα
foto-molivia.jpg
Βαρβάκειος Σχολή - Διαμαρτυρία διευθυντή και εκπαιδευτικών: «Ανυπόστατα τα δημοσιεύματα»
«Η ιστορία του Σχολείου και η ακεραιότητα των καθηγητών/-τριών του ουδέποτε θα επέτρεπαν μια τέτοιου είδους ενέργεια»
Βαρβάκειος Σχολή - Διαμαρτυρία διευθυντή και εκπαιδευτικών: «Ανυπόστατα τα δημοσιεύματα»
εξορυξεις
«Όχι στις εξορύξεις υδρογονανθράκων»: Συγκέντρωση και πορεία αύριο (15/06) στην Περιφέρεια Ιωαννίνων
«Πιθανή εξόρυξη θα προκαλέσει περιβαλλοντική καταστροφή τεραστίων διαστάσεων»
«Όχι στις εξορύξεις υδρογονανθράκων»: Συγκέντρωση και πορεία αύριο (15/06) στην Περιφέρεια Ιωαννίνων