ΣΕΠΕ Αν. Αττικής: Κάλεσμα σε σύσκεψη για τις εξελίξεις στην Παιδεία και την ΕΑ
Σύλλογος ΠΕ Αν. Αττικής «ο Σωκράτης»

Αγαπητοί γονείς,

σας καλούμε σε συζήτηση για τα νέα μέτρα που αφορούν στον ευαίσθητο χώρο της Ειδικής αγωγής και Εκπαίδευσης και τα οποία κινούνται στη λογική της «ένταξης» των παιδιών με ιδιαίτερες μαθησιακές ανάγκες στο σχολείο γενικής παιδείας, χωρίς όμως την αναγκαία επιστημονική υποστήριξη.

Έχουμε την εμπειρία των καθυστερήσεων στη διαμόρφωση εξατομικευμένων προγραμμάτων ειδικής αγωγής και της έλλειψης συστηματικής παρακολούθησης των μαθητών με ιδιαίτερες μαθησιακές ανάγκες, λόγω των τεράστιων ελλείψεων στα ειδικά επιστημονικά κέντρα διάγνωσης, (ΚΕΔΔΥ), με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά.

Το Υπουργείο Παιδείας αντί να στελεχώσει επαρκώς, με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, όλες τις δομές για την αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων, καταργεί τα ΚΕΔΔΥ (με βάση το νόμο 4547) και μεταθέτει την ευθύνη  της διάγνωσης, αξιολόγησης, διαμόρφωσης και εφαρμογής εξατομικευμένης εκπαιδευτικής παρέμβασης (για τους μαθητές που έχουν ανάγκη από ιδιαίτερη εκπαιδευτική υποστήριξη) στους εκπαιδευτικούς της κάθε σχολικής μονάδας, κατά βάση γενικής παιδείας!!! Είναι προφανές ότι είναι αντιεπιστημονικό και αντιπαιδαγωγικό το κύριο βάρος της πρώτης διάγνωσης και παρέμβασης να πέφτει σε εκπαιδευτικούς που δεν έχουν το απαραίτητο επιστημονικό υπόβαθρο! Κάτι τέτοιο, εκτός των άλλων, μπορεί να οδηγήσει σε κινδύνους πρώτα και κύρια για το ίδιο το παιδί! Η διαδικασία της αξιολόγησης διάγνωσης είναι έργο διεπιστημονικής ομάδας η οποία πρέπει να χαράσσει και τους άξονες της εκπαιδευτικής παρέμβασης!

Ο Σύλλογος Π. Ε. Αν. Αττικής «ο Σωκράτης» καλεί :

•Την Ένωση Γονέων και Συλλόγους γονέων του Δήμου Διονύσου την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου στις 19:00 στο 1ο Δ. Σχ. Αγίου Στεφάνου (Λ. Μαραθώνα 4)

•Την Ένωση Γονέων και Συλλόγους γονέων του Δήμου Αχαρνών τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου στις 19:00 στο 3ο Δ. Σχ. Αχαρνών (Λιοσίων 42).

Το κοινό μέτωπο γονιών και εκπαιδευτικών μπορεί να αποτρέψει αυτή την πολιτική που σφαγιάζει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας!

Για το Δ.Σ

Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ          

Διαβάστε περισσότερα: Με 50€ προκαταβολή αποκτήστε το ECDL με δάσκαλο σε ολιγομελή τμήματα                         

best of network

σχετικά άρθρα

Οριστικό: Στον Παπαχριστόπουλο η έδρα - Εκτός ο Κουρουμπλής
Οριστικό: Στον Παπαχριστόπουλο η έδρα - Εκτός ο Κουρουμπλής
Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής με δηλώσεις του τις προηγούμενες ημέρες είχε κάνει σαφές ότι αν δεν δοθεί η έδρα στον ίδιο τότε θα προσφύγει στο εκλογοδικείο
Οριστικό: Στον Παπαχριστόπουλο η έδρα - Εκτός ο Κουρουμπλής