Thumbnail
Από τον Σύνδεσμο Φροντιστών Βορείου Ελλάδος - Τι δηλώνει ο ίδιος

Η μουσική ήταν πάντα η αγάπη και το όνειρο ενός 26χρονου τυφλού από τις Σέρρες, ο οποίος θα το κάνει πραγματικότητα με την εισαγωγή του στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Ο Δημήτρης Φεϊμογλου από το Κέντρο Εκπαιδεύσεως & Αποκαταστάσεως Τυφλών Θεσσαλονίκης ήταν σήμερα ένας από τoυς 60 καλύτερους μαθητές των φροντιστηρίων της Θεσσαλονίκης και των περιφερειακών νομών της Βόρειας Ελλάδας που βράβευσε και φέτος, σε εκδήλωση, ο Σύνδεσμος Φροντιστών Βορείου Ελλάδος (ΣΦΒΕ).

«Έχασα την όρασή μου από γλαύκωμα όταν ήμουν 8 χρονών, αλλά η μουσική είναι κάτι που ανέκαθεν αγαπούσα πολύ και ήθελα να ασχοληθώ, είτε έχανα την όρασή μου είτε όχι» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ.Φεϊμογλου στο περιθώριο της εκδήλωσης με τίτλο «Βραβεία αριστείας 2019» που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Στην αρχή, όπως λέει, ασχολήθηκε με κρουστά όργανα και έμαθε να αγαπάει την παραδοσιακή μουσική από έναν δάσκαλό του στη Σχολή Τυφλών.

«Τώρα παίζω βιολί, συνθέτω και γράφω μουσική και στίχους και θα΄θελα να ασχοληθώ και επαγγελματικά μ΄ αυτό. Άλλωστε όλοι στην οικογένειά μου- είμαστε συνολικά 7 αδέρφια- “το΄ χουμε” με την μουσική» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τη θλίψη του για «τον ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων», εξέφρασε από την πλευρά του, μιλώντας στην εκδήλωση, ο πρόεδρος του ΣΦΒΕ Κώστας Αμπατζίδης.

«Καμία μεταρρύθμιση δεν αναγνωρίζει και δεν υιοθετεί το αυτονόητο, ότι η ποιότητα του εκπαιδευτικού συστήματος είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ποιότητα του εκπαιδευτικού προσωπικού» εξήγησε ο κ. Αμπατζίδης.

«Συνεχίστε την προσπάθεια και μην τα παρατάτε ποτέ και εμείς θα φροντίσουμε να υπάρχουν “πόρτες” ανοιχτές” προέτρεψε τους νεαρούς φοιτητές, σε χαιρετισμό της, η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, ενώ ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, καθηγητής του τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ Ορέστης Καλογήρου, αναφέρθηκε στις «Πανεπιστημιακές σπουδές και αριστεία-στόχοι, προϋποθέσεις, διεθνείς τάσεις».

Παράλληλα, έγινε παρουσίαση των δραστηριοτήτων του Κέντρου Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ), μια συνεργασία κοινωνικής ευαισθησίας που ξεκίνησε η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ) και ακολούθησε η βράβευση του φροντιστή Δημοσθένη Κατσιάρη, που ίδρυσε το πρώτο του φροντιστήριο το 1971 και διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης και πρόεδρος της ΟΕΦΕ τα χρόνια 1987 και 1988.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ανατροπές στις αναθέσεις μαθημάτων: Τι αλλάζει για χιλιάδες εκπαιδευτικούς

Οι 20 βασικοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekloges
Α-Γ ΕΛΜΕ Β΄ Αθήνας: Η «Αγωνιστική Παρέμβαση» καλεί σε ανατροπή των συσχετισμών στις εκλογές της 11ης Μαΐου
Το μανιφέστο της «Αγωνιστικής Παρέμβασης» για μισθούς και μονιμότητα - Ποιοι είναι οι υποψήφιοι
Α-Γ ΕΛΜΕ Β΄ Αθήνας: Η «Αγωνιστική Παρέμβαση» καλεί σε ανατροπή των συσχετισμών στις εκλογές της 11ης Μαΐου
Απόλυση εργαζομένου
Μέτωπο εκπαιδευτικών κατά της άρσης μονιμότητας και των απολύσεων - Καταγγελίες για «κυβερνητικό συνδικαλισμό» και διώξεις
Στο κείμενό τους, οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν ένα πρωτοφανές κύμα πειθαρχικών διώξεων που αγγίζουν τις 2.500 περιπτώσεις μέσα σε έναν χρόνο,...
Μέτωπο εκπαιδευτικών κατά της άρσης μονιμότητας και των απολύσεων - Καταγγελίες για «κυβερνητικό συνδικαλισμό» και διώξεις
Σχολική αίθουσα λυκείου άδεια για τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις 2026 με την Τράπεζα Θεμάτων
Υπουργείο Παιδείας: Πώς θα γίνουν φέτος οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στα Λύκεια
Εγκύκλιος για τη διεξαγωγή των εξετάσεων των προαγωγικών και επαναληπτικών εξετάσεων Α', Β' , Γ΄ και Δ' τάξης Λυκείου μέσω της Τράπεζας Θεμάτων
Υπουργείο Παιδείας: Πώς θα γίνουν φέτος οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στα Λύκεια