Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Από τον Σύνδεσμο Φροντιστών Βορείου Ελλάδος - Τι δηλώνει ο ίδιος

Η μουσική ήταν πάντα η αγάπη και το όνειρο ενός 26χρονου τυφλού από τις Σέρρες, ο οποίος θα το κάνει πραγματικότητα με την εισαγωγή του στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Ο Δημήτρης Φεϊμογλου από το Κέντρο Εκπαιδεύσεως & Αποκαταστάσεως Τυφλών Θεσσαλονίκης ήταν σήμερα ένας από τoυς 60 καλύτερους μαθητές των φροντιστηρίων της Θεσσαλονίκης και των περιφερειακών νομών της Βόρειας Ελλάδας που βράβευσε και φέτος, σε εκδήλωση, ο Σύνδεσμος Φροντιστών Βορείου Ελλάδος (ΣΦΒΕ).

«Έχασα την όρασή μου από γλαύκωμα όταν ήμουν 8 χρονών, αλλά η μουσική είναι κάτι που ανέκαθεν αγαπούσα πολύ και ήθελα να ασχοληθώ, είτε έχανα την όρασή μου είτε όχι» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ.Φεϊμογλου στο περιθώριο της εκδήλωσης με τίτλο «Βραβεία αριστείας 2019» που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Στην αρχή, όπως λέει, ασχολήθηκε με κρουστά όργανα και έμαθε να αγαπάει την παραδοσιακή μουσική από έναν δάσκαλό του στη Σχολή Τυφλών.

«Τώρα παίζω βιολί, συνθέτω και γράφω μουσική και στίχους και θα΄θελα να ασχοληθώ και επαγγελματικά μ΄ αυτό. Άλλωστε όλοι στην οικογένειά μου- είμαστε συνολικά 7 αδέρφια- “το΄ χουμε” με την μουσική» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τη θλίψη του για «τον ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων», εξέφρασε από την πλευρά του, μιλώντας στην εκδήλωση, ο πρόεδρος του ΣΦΒΕ Κώστας Αμπατζίδης.

«Καμία μεταρρύθμιση δεν αναγνωρίζει και δεν υιοθετεί το αυτονόητο, ότι η ποιότητα του εκπαιδευτικού συστήματος είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ποιότητα του εκπαιδευτικού προσωπικού» εξήγησε ο κ. Αμπατζίδης.

«Συνεχίστε την προσπάθεια και μην τα παρατάτε ποτέ και εμείς θα φροντίσουμε να υπάρχουν “πόρτες” ανοιχτές” προέτρεψε τους νεαρούς φοιτητές, σε χαιρετισμό της, η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, ενώ ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, καθηγητής του τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ Ορέστης Καλογήρου, αναφέρθηκε στις «Πανεπιστημιακές σπουδές και αριστεία-στόχοι, προϋποθέσεις, διεθνείς τάσεις».

Παράλληλα, έγινε παρουσίαση των δραστηριοτήτων του Κέντρου Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ), μια συνεργασία κοινωνικής ευαισθησίας που ξεκίνησε η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ) και ακολούθησε η βράβευση του φροντιστή Δημοσθένη Κατσιάρη, που ίδρυσε το πρώτο του φροντιστήριο το 1971 και διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης και πρόεδρος της ΟΕΦΕ τα χρόνια 1987 και 1988.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τάξη
Οκτώ μαθητές ανά εκπαιδευτικό; Η αλήθεια πίσω από έναν αριθμό που λέει λίγα και κρύβει πολλά
Οκτώ μαθητές ανά εκπαιδευτικό; Η στατιστική που κρύβει τις τάξεις των 25 παιδιών στα σχολεία της Ελλάδας
Οκτώ μαθητές ανά εκπαιδευτικό; Η αλήθεια πίσω από έναν αριθμό που λέει λίγα και κρύβει πολλά
dieythyntis_2.jpg
Διεύθυνση εκπαίδευσης καθαίρεσε διευθυντή και μετά του κοινοποίησε παραπομπή σε πειθαρχική διαδικασία
Αντιδράσεις για την παραπομπή του σε πειθαρχικό – Στο επίκεντρο οι πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών - Αναφορά στις δικαστικές αποφάσεις
Διεύθυνση εκπαίδευσης καθαίρεσε διευθυντή και μετά του κοινοποίησε παραπομπή σε πειθαρχική διαδικασία
Νηπιαγωγείο με κάγκελα
«Θα το πληρώσετε ακριβά»: Σοβαρές καταγγελίες κατά προϊσταμένης νηπιαγωγείου
Καταγγελία Συλλόγου Εκπαιδευτικών για εργασιακό εκφοβισμό και παραβίαση δικαιωμάτων σε νηπιαγωγείο του Χαλανδρίου
«Θα το πληρώσετε ακριβά»: Σοβαρές καταγγελίες κατά προϊσταμένης νηπιαγωγείου