Thumbnail
Επιταχύνεται η οριστικοποίηση του συστήματος διορισμών και των βασικών του κριτηρίων

Έρχονται οι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών καθώς στις 19 Δεκεμβρίου θα συζητηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο Σχέδιο  το νέο σύστημα διορισμών των 15.000 εκπαιδευτικών.

Το σχέδιο νόμου για προσλήψεις εκπαιδευτικών χωρίς διαγωνισμό αναμένεται να κατατεθεί το προσεχές διάστημα. Με βάση το νέο σύστημα προσλήψεων που θα ανακοινωθεί στο υπουργικό συμβούλιο της 19ης Δεκεμβρίου.

Το σχέδιο νόμου θεωρείται βέβαιο ότι θα προβλέπει πρόσληψη δασκάλων και καθηγητών χωρίς γραπτό διαγωνισμό, ωστόσο είναι βέβαιο ότι αυτές οι προσλήψεις όπως και όλες οι άλλες στο Δημόσιο θα γίνουν υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.

Μέσω του υπουργικού Συμβουλίου και την οριστικοποίηση του νέου Συστήματος Διορισμών ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου θα λάβει το “πράσινο φως”  για να ακολουθήσεις τις εξής διαδικασίες:

Όπως έχουμε αναφέρει ξανά στο alfavita.gr το νέο σύστημα διορισμών θα στηρίζεται στα εξής κριτήρια

α. τα επιστημονικά - ακαδημαϊκά κριτήρια 

β. την προϋπηρεσία 

γ. τα κοινωνικά κριτήρια.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα γίνουν μόνιμοι διορισμοί:

Σε ό,τι έχει να κάνει με τους αριθμούς, έχει γίνει γνωστό από την κυβέρνηση ότι για το διδακτικό έτος 2019-2020 θα γίνουν 4.500 προσλήψεις εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, το διδακτικό έτος 2020-2021 θα γίνουν 5.250 προσλήψεις εκπαιδευτικών και το σχολικό έτος 2021-2022 θα γίνουν 5.250 ακόμη προσλήψεις δασκάλων και καθηγητών.

Ο Κ. Γαβρόγλου για την προϋπηρεσία, δήλωσε:

«Όπως ξέρετε, έχουμε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό αναπληρωτών καθηγητών οι οποίοι τα χρόνια της κρίσης έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και στήριξαν το εκπαιδευτικό μας σύστημα και πρέπει και εμείς να δούμε με ποιο καλύτερο τρόπο -πάντα μέσα στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας- θα μπορέσουμε να καταλήξουμε στο σύστημα των προσλήψεων». 

Ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι εντός της εβδομάδας θα ολοκληρωθεί η νομοθέτηση των 4.500 μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών, Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.) στην Ειδική Αγωγή, για το σχολικό έτους 2019-2020, σημειώνοντας ότι γίνεται πράξη η εξαγγελία για την οποία δικαιολογημένα οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί δυσπιστούσαν μετά από τόσα χρόνια ανεκπλήρωτων υποσχέσεων.

Δείτε επίσης 

Βιωματικό σεμινάριο: Η Έννοια της Συμπερίληψης στη Σχολική Ομάδα

Διήμερο Βιωματικό Σεμινάριο: Οργάνωση - Σχεδιασμός Σχολικής Παράστασης

Live Chat: Κοινωνικό μέρισμα 2018- Το News 24/7 απαντάει στις ερωτήσεις σας

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Οριστικά σε εφαρμογή η απαγόρευση στη χρήση τζελ νυχιών από την 1η Σεπτεμβρίου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 13/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

φωτια
Πύρινη κόλαση στη χώρα: Μέτωπα σε Ζάκυνθο, Άρτα, Πρέβεζα, Αχαΐα και Βόνιτσα – Καίγονται σπίτια
Από τη Ζάκυνθο και την Αχαΐα μέχρι την Πρέβεζα, τη Βόνιτσα και την Άρτα, οι φλόγες απειλούν κατοικίες, δάση και υποδομές.
Πύρινη κόλαση στη χώρα: Μέτωπα σε Ζάκυνθο, Άρτα, Πρέβεζα, Αχαΐα και Βόνιτσα – Καίγονται σπίτια
συνάντηση εκπροσώπων της Ένωσης Εκπαιδευτικών Τεχνολόγων Γεωπόνων με τον Διευθυντή του Γραφείου της Υπουργού Παιδείας, κ. Γιαννικόπουλο
Τι συζητήθηκε στη συνάντηση της Ένωσης Εκπαιδευτικών Τεχνολόγων Γεωπόνων με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας
Προτάσεις για αναβάθμιση της τεχνικής εκπαίδευσης και ενίσχυση των εκπαιδευτικών
Τι συζητήθηκε στη συνάντηση της Ένωσης Εκπαιδευτικών Τεχνολόγων Γεωπόνων με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας
δασκάλα
Πότε θα γίνει η Α΄ φάση προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών - 38.000 προσλήψεις
Σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr  αριθμός των αναπληρωτών που θα προληφθεί εκτιμάται ότι θα είναι περίπου 38.000 (35.000 +3.000)
Πότε θα γίνει η Α΄ φάση προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών - 38.000 προσλήψεις