Το Γυμνάσιο Γενναδίου Ρόδου στη Σικελία
Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο του σχεδίου Erasmu

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος συνεργασίας μεταξύ σχολείων, το ERASMUS+, το σχολείο μας, το ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ ΡΟΔΟΥ επισκέφτηκε την ΣΙΚΕΛΙΑ και συγκεκριμένα στην πόλη GIARRE, το LICEO STATALE LEONARDO, SCIENTIFICO-LINGUISTICO, από τις 11 έως τις 18 Νοεμβρίου 2018, για να συμμετάσχει στη δεύτερη συνάντηση του  προγράμματος με τίτλο:  “PLAY - A COLLABORATIVE STRATEGY WITH MOBILE TECHNOLOGY GUIDANCE”  2017-2020.
Στο πρόγραμμα, το οποίο χρηματοδοτείται από την ευρωπαϊκή ένωση μέσω Erasmus με εθνικό φορέα το ΄Ιδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) συμμετέχουν σχολεία από άλλες πέντε ευρωπαϊκές χώρες, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Γερμανία, την Λιθουανία και το Βέλγιο, που είναι και η διοργανώτρια χώρα. 
 
Οι συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτικοί από το Γυμνάσιο Γενναδίου

Το σχολείο μας εκπροσωπήθηκε από δυο μαθητές του Λυκείου τους ΖΑΙΜΙ ΛΕΝΤΙΝΑ Β΄ τάξη και την ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΑΛΕΞΙΟΥ ΔΑΦΝΗ Α΄ τάξη, και από το ΓΥΜΝΑΣΙΟ τον ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΑΧΙΛΛΕΑ της Γ΄ τάξης. Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, κα ΣΟΦΙΑ ΑΛΕΞΙΟΥ και κος ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΕΙΤΗΣ. 
Οι μαθητές και οι μαθήτριες από κάθε χώρα, φιλοξενήθηκαν από τους ΣΙΚΕΛΟΥΣ συμμαθητές τους, όπως προβλέπεται από το πρόγραμμα.
 
Από την εκδήλωση υποδοχής των σχολείων

Κατά τη διάρκεια της κινητικότητας, επεξεργάστηκαν θέματα σχετικά με την πολυπολιτισμικότητα, τη θυματοποίηση και την αποφυγή της απειθαρχίας στο σχολείο. Οι μαθητές ανέπτυξαν εφαρμογές μέσω Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, δημιούργησαν αφίσες και νοητικούς χάρτες, αντάλλαξαν ιδέες, απόψεις, διαφώνησαν ή συμφώνησαν και τελικά συνέθεσαν και παρουσίασαν τις εργασίες τους. Επίσης επισκέφτηκαν χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και ξεναγήθηκαν σε αυτούς.

gymnasio_gennadioy_rodoy_3.jpg

Μοναδικές είναι οι εικόνες όλων μας, από την επίσκεψή στο ενεργό ηφαίστειο της ΑΙΤΝΑΣ.  
Εντυπωσιακή ήταν και η ανταπόκριση όλων των συμμετεχόντων στην εκπαιδευτική διαδικασία και ακόμα πιο εντυπωσιακή η συνεργασία και η διάθεση επίλυσης προβλημάτων ανάμεσα σε άτομα με διαφορετική γλώσσα, άποψη και πολιτιστικό υπόβαθρο. 
Όλοι οι συμμετέχοντες εκφράστηκαν θετικότατα για τις εμπειρίες τους στο πλαίσιο του προγράμματος, ταξίδεψαν σε μια άλλη χώρα, έκαναν νέους φίλους, έμαθαν να εργάζονται μαζί και να μοιράζονται ιδέες και συναισθήματα με άλλους ανθρώπους. 
 

gymnasio_gennadioy_rodoy_2.jpg

Απονομή αναμνηστικών πιστοποιητικών στους συμμετέχοντες μαθητές και μαθήτριες
 

gymnasio_gennadioy_rodoy_1.jpg

Αναμνηστική φωτογραφία. Από την επίσκεψη στις ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ
Από την 1η έως την 5η Απριλίου του 2019 το ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ, θα φιλοξενήσει τα άλλα πέντε σχολεία που συμμετέχουν στο ίδιο πρόγραμμα και θα  διοργανώσουμε με τη σειρά μας αντίστοιχες εκπαιδευτικές δράσεις.
Από το Γυμνάσιο Γενναδίου, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στο ERASMUS+    PLAY  CS+MTG
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΚΑΒΑΛΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

σχετικά άρθρα

Αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές προς Ιταλία λόγω κοροναϊού
Αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές προς Ιταλία λόγω κοροναϊού
Αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές που προγραμματίζονταν και προγραμματίζονται προς την Ιταλία, μέχρι νεωτέρας, κατόπιν εντολής της...
Αναστέλλονται όλες οι εκπαιδευτικές εκδρομές προς Ιταλία λόγω κοροναϊού
Επιμόρφωση χιλιάδων νέων Εκπαιδευτικών σε 6 αντικείμενα
Επιμόρφωση χιλιάδων νέων Εκπαιδευτικών σε 6 αντικείμενα
Ανοικτές αιτήσεις για όλους τους εκπαιδευτικούς, αναπληρωτές και αδιόριστους έχουν την εβδομάδα που μας έρχονται τα μοριοδοτούμενα επιμορφωτικά...
Επιμόρφωση χιλιάδων νέων Εκπαιδευτικών σε 6 αντικείμενα