ΕΛΙΔΕΚ: Ο καθηγητής του ΕΜΠ Κωνσταντίνος Χαριτίδης νέος πρόεδρος της ΓΣ
Η νέα γενική συνέλευση του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας & Καινοτομίας, η οποία αποτελεί το ανώτερο όργανο διοίκησης του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.), εξέλεξε ομόφωνα ως νέο πρόεδρό της με διετή θητεία τον Κωνσταντίνο Χαριτίδη, καθηγητή Νανομηχανικής και Νανοτεχνολογίας της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, στη θέση του απερχομένου προέδρου, καθηγητή και ακαδημαϊκού Χρήστου Ζερεφού

Η νέα σύνθεση της γενικής συνέλευσης, με τριετή θητεία, απαρτίζεται από καταξιωμένους επιστήμονες διεθνούς κύρους επιλεγμένους από τα ΑΕΙ και τους ερευνητικούς φορείς της χώρας. Η ερευνητική και ακαδημαϊκή κοινότητα συμμετέχει ενεργά στη διοίκηση του ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. με την εκλογή αντιπροσώπων της στη γενική συνέλευση, συμβάλλοντας έτσι στη διαμόρφωση της πολιτικής για την έρευνα και την καινοτομία στη χώρα, με βασικό κριτήριο την επιστημονική ποιότητα και αριστεία.

Σε χαιρετισμό του, ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας Κώστας Φωτάκης ευχαρίστησε τον κ. Ζερεφό για τη σημαντική προσφορά του στην αρχική κρίσιμη φάση της λειτουργίας του ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. και τόνισε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για την ενίσχυση της έρευνας. Ανέφερε ότι πρόσφατα εγκρίθηκαν πρόσθετοι πόροι ύψους 60 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για τους σκοπούς του ΕΛ.Ι.Δ.Ε.Κ. και υπογράμμισε τη σημασία της ώσμωσης που πρέπει να υπάρξει μεταξύ του ΕΛ.Ι.Δ.Ε.Κ. και άλλων δομών, όπως το Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας και Καινοτομίας (Ε.Σ.Ε.Κ.) και τα Τομεακά Επιστημονικά Συμβούλια (Τ.Ε.Σ.).

Ο κ. Χαριτίδης, μετά την εκλογή του, τόνισε την προτεραιότητα της βελτίωσης του ερευνητικού περιβάλλοντος για τους νέους ερευνητές και την έμφαση που πρέπει να δοθεί στη διαφάνεια και στην αποτελεσματικότητα του συστήματος αξιολόγησης των ερευνητικών προτάσεων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το μοριοδοτούμενο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

 

Αυτό είναι το κορυφαίο μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή με ανοικτές αιτήσεις

 

ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ - ΠΙΝΑΚΕΣ: Αυτά είναι τα σεμινάρια που δίνουν μόρια και έχουν ανοικτές αιτήσεις
 

Βρες μαθητές για ιδιαίτερα μέσω της νέας πλατφόρμας του teachersnet

σχετικά άρθρα

Στη Φλόριντα, σερίφης απαγορεύει στους βοηθούς του να φορούν μάσκα
Στη Φλόριντα, σερίφης απαγορεύει στους βοηθούς του να φορούν μάσκα
Σερίφης στη Φλόριντα διέταξε τους βοηθούς του να μη φορούν μάσκες, ενώ απαγόρευσε τη χρήση της στο εσωτερικό του αστυνομικού τμήματός του, ακόμη και...
Στη Φλόριντα, σερίφης απαγορεύει στους βοηθούς του να φορούν μάσκα