Στον προϋπολογισμό του ΄19 οι διορισμοί. Διέξοδος το μεταπτυχιακό στην ΕΑΕ
Στους Πίνακες Προϋπολογισμού της Κομισιόν οι 4.500 μόνιμοι διορισμοί στην EAE για το 2019

Γράφει ο  σύμβουλος Σπουδών και Επαγγέλματος Νίκος Νταλαπέρας

Οπως σημειώνει ο Βασίλης Βούγιας στους συνοδευτικούς πίνακες του Προϋπολογισμού που δόθηκαν σήμερα στην δημοσιότητα από την Κομισιόν και συγκεκριμένα στην κοστολόγηση των προτιθέμενων παρεμβάσεων για το 2019 βλέπουμε στο 8-Special education, τους 4.500 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών(teachers), Ε.Ε.Π., Ε.Β.Π.(specialized staff) στην Ειδική Αγωγή.

Όπως γνωρίζουμε έως τώρα δεν είναι ακόμη ανακοινώσιμο το σύστημα διορισμών από το Υ.Π.Π.Ε.Θ., διότι εκκρεμεί ένας κύκλος σημαντικών συναντήσεων με το Α.Σ.Ε.Π. και με το Σ.Τ.Ε., που θα διασφαλίσει τη νομική ισχύ του συστήματος διορισμών. Ακόμα το υπουργείο παιδείας αποφεύγει να δώσει σαφή χρονοδιάγραμμα παραδεχόμενο βέβαια τη χρονική καθυστέρηση που έχει ήδη υπάρξει

Προαπαιτούμενο μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή

Ο Διευθυντής Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης κος Παναγιώτη Κασσιανό υπογράμμισε σε συνάντηση που είχε με την ΠΟΣΕΕΕΠΕΑ πως ότι προβλέπεται από άποψη κριτηρίων για τους εκπαιδευτικούς της Γενικής Εκπαίδευσης θα ισχύσει για το Ε.Ε.Π. και για το Ε.Β.Π., αντιθέτως με τους Εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής για τους οποίους θα υπάρξει ως προαπαιτούμενο ο μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών.

Όποιος προλάβει το ΠΜΣ στην Ειδική Αγωγή που δεν χρειάζεται ΔΟΑΤΑΠ

Το ότι η κομισιόν έδωσε το πράσινο φως για τους διορισμούς εκπαιδευτικών στην ΕΑΕ, το ότι θα τοποθετηθεί ως προαπαιτούμενο ο μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών στην Ειδική Αγωγή και η επιμονή κυβέρνησης, αντιπολίτευσης για ενίσχυση της ΕΑΕ οδηγεί τους εκπαιδευτικούς στην πραγματοποίηση του εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακού στην Ειδική Αγωγή που δεν χρειάζεται ΔΟΑΤΑΠ γιατί έχει ελληνικό ΦΕΚ. Είναι το μόνο εξ αποστάσεως μοριοδοτούμενο ΠΜΣ από ελληνικό Πανεπιστήμιο που έχει τώρα ανοικτές αιτήσεις  για το επόμενο εξάμηνο (εαρινό)

Πολλοί αναφέρουν πως οι πίνακες της ΕΑΕ έχουν φρακάρει. Αυτό είναι λάθος. Οι προσλήψεις στην ΕΑΕ θα διευρύνονται τα επόμενα χρόνια και θα ο κλάδος αυτός θα αποτελέσει τον πιο σίγορο τρόπο για πρόσληψη και διορισμό αρκεί να έχεις πραγματοποιήσει την σωστή επιμόρφωση σε μεταπτυχιακό επίπεδο (με βάση τα τωρινά δεδομένα. Εδώ μπορείτε να κάνετε αίτηση

Σε σημερινή του συνέντευξη ο Υπ.Παιδείας τόνισε ότι "οι πρώτοι 4.500 διορισμοί στην Ειδική Αγωγή που ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό του 2019. Άρα γίνονται πράξη."

σχετικά άρθρα