ΣΥΡΙΖΑ εκπαιδευτικών Πειραιά

Πάνω από τρεις δεκαετίες το συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών αγωνίζεται για την κανονική λειτουργία των σχολείων. Για Υπηρεσιακές Μεταβολές με ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και αντικειμενικότητα. Με συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες, σεβασμό στα δικαιώματα κάθε εκπαιδευτικού. Καταδίκαζε τους «ρουσφετολογικούς» μηχανισμούς, τα «ριξίματα», τις «διακρίσεις», την παρουσίαση των δικαιωμάτων ως εξυπηρετήσεις.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στον ίδιο δρόμο, προσπαθεί οι διεκδικήσεις αυτές να εφαρμοστούν στη πράξη.

Ολοκλήρωση των τμημάτων τον Ιούνιο. Δημοσιοποίηση των πραγματικών κενών και πλεονασμάτων και όχι εκτιμήσεων. Τοποθετήσεις μονίμων με βάση τα πραγματικά στοιχεία που δίνουν τα σχολεία, τον αριθμό μορίων και τις προτιμήσεις. Έγκαιρη πρόσληψη όλων των αναπληρωτών πριν το άνοιγμα των σχολείων και τοποθετήσεις με βάση τις προτιμήσεις και τη σειρά στους πίνακες. Ψηφιοποίηση των πάντων ώστε να μην υπάρχουν περιθώρια παρεμβάσεων και «εκδουλεύσεων».

Ζητήματα απλής λογικής. Και όμως λυσσαλέα ήταν η αντίδραση από τις ηγετικές ομάδες των Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, Μ-Λ ΚΚΕ, ΚΚΕ(μ-λ) στους εκπαιδευτικούς.

Με πρόσχημα αδυναμίες και προβλήματα που παρουσιάζονται στο μεταβατικά στάδιο μιας σημαντικής αλλαγής, τη σαμποτάρισαν με κάθε τρόπο, ακόμα και με τη δράση των ‘’στηριγμάτων’’ τους στο κρατικό μηχανισμό που ελέγχουν.

Αντιτάχθηκαν στην ομαλή λειτουργία των σχολείων. Στην έγκαιρη δημιουργία των τμημάτων & στο να δοθούν από τα σχολεία τα πραγματικά στοιχεία κενών - πλεονασμάτων. Το να μην τοποθετηθούν έγκαιρα οι εκπαιδευτικοί στις θέσεις τους. Το να μην προσληφθούν αρχές Σεπτέμβρη οι αναπληρωτές, γιατί προφανώς έχουν οικονομικά για να περάσουν... Κατάγγειλαν ακόμα και την καθιέρωση του ηλεκτρονικού τρόπου λειτουργίας.

Βιομηχανία καταγγελιών. Κατά κυβέρνησης, ΠΔΕ, ΔιΔΕ, ΣΥΡΙΖΑ. Αδίστακτη στοχοποίηση συναδέλφων με προσωπικές επιθέσεις και διαρκείς προσπάθειες δολοφονίας χαρακτήρων.

Σειρά στις καταγγελίες τους είχε ο ΔΙΔΕ Πειραιά. Αδιέξοδα & «πολιτική τύφλωση».

Διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα. Κατασκευάζουν ακόμα ένα νέο φανταστικό εχθρό.

- Έτσι η κάθετη άρνηση του ΔιΔΕ να κάνει «εξυπηρέτηση», που ζήταγε μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, «όνομα και μη χωριό», γνωστός για τα «μαγειρέματα» στη ΔιΔΕ Πειραιά τα προηγούμενα χρόνια, παρουσιάστηκε ότι τον . . . «εγκάλεσε»!!! Τι ευαισθησία!!!

Φυσικά το «όχι εξυπηρετήσεις» δεν είναι δυνατόν να το αποδεχτούν κόμματα & παρατάξεις, που για χρόνια ως μαιτρ του είδους, «έλυναν και έδεναν», ιδιαίτερα όταν είχαν και τους αιρετούς στο ΠΥΣΔΕ.

- Παρουσιάζουν, μαζί με το «επάρατο» ΠΑΣΟΚ, την παραίνεση του ΔΙΔΕ, προς «γνωστό» Διευθυντή, ότι «όταν έχετε διοικητικά προβλήματα να απευθύνεστε στο Διοικητικό Προϊστάμενο για να προωθούνται λύσεις», ως «τρομοκρατία για να αποκοπούν οι Διευθυντές από την ΕΛΜΕ». Το λένε αυτοί που απαγορεύουν στα μέλη τους να θέσουν υποψηφιότητα για Διευθυντές σχολείων. Αυτοί που ήθελαν να διώξουν τους Διευθυντές των σχολείων από την ΕΛΜΕ.

- Η απόφαση του ΠΥΣΔΕ Πειραιά να στείλει τα κενά και πλεονάσματα με βάση τα στοιχεία των σχολείων και όχι πλασματικά, παρουσιάστηκε ως «απόφαση του ΔιΔΕ να μη στείλει πολλά κενά αναπληρωτών ειδικής Αγωγής».

- Προσπαθούν να ανάγουν σε κυρίαρχο πολιτικό ζήτημα, την ένταση σε διαλόγους, σε επίπεδο ΔΙΔΕ και στα σχολεία.

- Η έγγραφη επικοινωνία του ΔΙΔΕ με τις Ενώσεις της Ειδικής Αγωγής & των Κοινωνιολόγων αποσιωπήθηκε.

Πολιτικά Αδιέξοδα

Δεν μπορούν να «χωνέψουν» τις μεγάλες κατακτήσεις που είχε ο κλάδος μας τα τελευταία 3,5 χρόνια, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, στα εργασιακά δικαιώματα, στα ζητήματα δημοκρατίας, στις δομές της εκπαίδευσης και τη λειτουργία των σχολείων, στην Ειδική Αγωγή, στη Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση, ακόμα και στα μισθολογικά, παρά τον πόλεμο από τις κυρίαρχες συντηρητικές δυνάμεις στην Ε.Ε., το ΔΝΤ, τη ντόπια πλουτοκρατία με τους πολιτικούς εκπροσώπους της.

Έχουν μετατρέψει το σωματείο σε παραγωγό κομματικών ψηφισμάτων και καταγγελιών. Με τη μετατροπή σε κομματικό εξάρτημα, καταπατώντας κάθε έννοια αυτονομίας, έχουν διώξει τον κόσμο. Σε περίοδο που η συμμετοχή είναι καθοριστική για τη βελτίωση της εκπαίδευσης και της κοινωνίας. Δεν τους απασχολεί ότι 3 χρόνια δεν έχει γίνει Γ.Σ..

Μπορεί το ΚΚΕ σε κάθε συνέδριό του, υποκριτικά, να κάνει την αυτοκριτική του για την μετατροπή των συνδικάτων που ελέγχει, σε παραρτήματα των Κομματικών οργανώσεων. Μπορεί να διασπά το συνδικαλιστικό κίνημα και να υπονομεύει ανοιχτά όποιο σωματείο δεν ελέγχει.

Μπορεί οι Α. Κινήσεις - ΚΚΕ(μ-λ) να ονομάζει τους ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) και ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ (Μ-Λ ΚΚΕ) «υπάκουους στο κάλεσμα ταξικής συνεργασίας και συνδιαλλαγής». Ότι «σέρνουν το σωματείο στο βούρκο της συνδιαχείρισης και του κυβερνητισμού». ‘Ότι έχουν «δηλητηριάσει τις συνειδήσεις καταλήγοντας στα όρια του εκλογικού κρετινισμού», για «ψηφοθηρία», για «συγκεντρώσεις χάπενιγκ στο Υπ. Παιδείας, κ.λ.π..

Όμως προκειμένου να «κτυπήσουν» το ΣΥΡΙΖΑ, τα ΚΚΕ & Μ-Λ,  δεν διστάζουν να συνεργάζονται από κοινού, πότε με το ΠΑΣΟΚ και πότε με τη Ν.Δ. («σταθερές αξίες»).

«Αριστερή παρένθεση» καρτερούν οι μεν, «ανατροπή» της κυβέρνησης ονειρεύονται οι δε. Θα θυμόμαστε όλοι το «αμίμητο» κεντρικό «αριστερό» σύνθημα τον Απρίλη του 2015. «Τους δοκιμάσαμε. Να τους διώξουμε».

Τα αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπα & οι «καταγγελίες» δεν πρόκειται να τους σώσουν

ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ – ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ – ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΜΟΣ, κατάργηση της διαπλοκής & του «ρουσφετιού» σε όλα τα επίπεδα είναι αδιαπραγμάτευτα.

ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4