Thumbnail
Δημοτικό Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής Λέσβου

Το 6/Θ  Δημοτικό  Σχολείο Λουτρόπολης Θερμής Λέσβου είναι ένα επαρχιακό σχολείο στο νησί της Λέσβου με 70 μαθητές , αλλά με αρκετό κέφι για πολλά πράγματα πέρα από την τυπική καθημερινότητα του ωρολογίου προγράμματος. Σας γράφουμε για να σας γνωρίσουμε μια πρωτοβουλία μας , που νομιζουμε ότι αξίζει ευρύτερης προβολής και στήριξης .

Η πρωτοβουλία αυτή αφορά το Διατροφικό μας πρόγραμμα «Βελτιώνω τη διατροφή μου , Ανακαλύπτω παραδοσιακές γεύσεις,  Γνωρίζω τα προϊόντα του τόπου μου», που ξεκινήσαμε φιλόδοξα τη φετινή σχολική χρονιά με το σύλλογο Γονέων του σχολείου. 

Ύατερα από την κοινή διαπίστωση ότι   ένα σημαντικό μέρος του μαθητικού μας δυναμικού διατρέφεται κακώς (λόγω λανθασμένης ενημέρωσης και αδράνειας απέναντι στον καταιγισμό των διαφημίσεων, που διαμορφώνουν  ανεξέλεγκτα  εν πολλοίς  διατροφικά πρότυπα)  αναλάβαμε   την πρωτοβουλία  να γνωρίσουμε  στα παιδιά παλιές  ξεχασμένες  γεύσεις  των γιαγιάδων και των παππούδων τους  με στόχο να τα γοητεύσουμε και να τα συνηθίσουμε σε ένα πιο υγιεινό τρόπο διατροφής. 

Ξεκινήσαμε με την ομιλία μιας διατροφολόγου στο σχολείο μας την περασμένη εβδομάδα και προχθες  Τρίτη σερβίραμε στους μαθητές μας το πρώτο επιδόρπιο, που κυριολεκτικά τους ξετρέλανε: Γιαούρτι με μέλι και καρύδια.  Αρκετοί μαθητές ζήτησαν και δεύτερο μπολάκι και  κάποιοι  και …τρίτο και … τέταρτο.  Το επιδόρπιο το ετοίμασαν και το έβαλαν σε μικρά μπολάκια  μια δασκάλα  και μία μητέρα , ενώ το σέρβιραν- φορώντας τις ποδιές τους- τρεις μαθήτριες  και ένας μαθητής.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί αυτή την εβδομάδα με μια άλλη τοπική λιχουδιά  την μουσταλευριά  που θα δοκιμάσουν οι μαθητές μας . Ως  το τέλος της χρονιάς  θα έχουν γευτεί χάχλες τραχανά γεμιστές με ντομάτα και φέτα,  ψητό μήλο, σύκο γεμιστό με καρύδι,κυζώνι κομπόστα , κάστανα ψητά κ.α. Το επιδόρπιο σερβίρεται στους μαθητές μία φορά κάθε εβδομάδα κάθε Τρίτη στο δεύτερο διάλειμμα.

Στα πλαίσιά του προγράμματος προβλέπονται παρουσιάσεις τοπικών προϊόντων , καταγραφή  συνταγών της  περιοχής , η «Γιορτή πορτοκαλιού»  τον Απρίλιο για το προϊόν της περιοχής  και έκδοση ενός οδηγού  συνταγών στο τέλος της χρονιάς.

Το πρόγραμμα  ξεκίνησε με την στήριξη της Ηγουμένης του Αγίου Ραφαήλ Γερόντισσας Ταβιθά και θα ενταχθεί στα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων μόλις ξεκινήσουν.

Ο  Διευθυντής  

Αντώνης Βάλεσης 

.........................................................................................................................................ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ   : Τηλ. 2251071055 - ΚΙΝΗΤΟ :6937308456

ΗΛ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : http://mail@ dim-loutrop.les.sch.gr

Περισσότερα για τις δραστηριότητές στις διευθύνσεις : 

· FACEBOOK : Το-Θήτα-της-Θερμής/100023998934764

· ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ : tokampani18.blogspot.com

· www. ecoschools.gr/schools/dimotiko-sholeio-loytropolis-thermis

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

anoia-750x575.jpg
Ένα τεστ μπορεί να προβλέψει το Αλτσχάιμερ πριν καν εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα
«Τα δεδομένα μας δείχνουν ότι η όσφρηση μπορεί να αποτελέσει έναν πολύτιμο βιοδείκτη για την πρόβλεψη νευροεκφυλιστικών ασθενειών»
Ένα τεστ μπορεί να προβλέψει το Αλτσχάιμερ πριν καν εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα
proteini-kai-futikes-ines.jpg
Φυτική ή ζωική πρωτεΐνη; Νέα έρευνα «γκρεμίζει» τον διατροφικό μύθο
Οι ειδικοί καταλήγουν ότι η συνολική ημερήσια πρόσληψη πρωτεΐνης έχει μεγαλύτερη σημασία από τον τύπο ή την ώρα κατανάλωσης
Φυτική ή ζωική πρωτεΐνη; Νέα έρευνα «γκρεμίζει» τον διατροφικό μύθο