Thumbnail
Τι συνέβη έξω από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ευαγγελίστριας

Την αστυνομία έστειλε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ευαγγελίστριας Χίου στα μέλη του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων του νησιού που μοίραζαν ενημερωτικό υλικό για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων.

Το συγκεκριμένο σχολείο είναι ένα από τα πέντε συνολικά της Χίου, στα οποία θα λειτουργήσει ΔΥΕΠ από την ερχόμενη Δευτέρα.

Περιπολικό της αστυνομίας έφθασε έξω από το σχολείο, όπου βρίσκονταν τα μέλη του Σωματείου με τους αστυνομικούς να ζητάνε το λόγο της παρουσίας τους. 

Όπως αναφέρουν οι συνδικαλιστές, ζήτησαν από τους αστυνομικούς να φύγουν, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας, με τη συμμετοχή και του Προέδρου του Συλλόγου Δασκάλων, στην Αστυνομική Δ/νση Χίου.

Η εφημερίδα "Αλήθεια" επικοινώνησε για το περιστατικό με το Δ/ντή της Αστυνομικής Δ/νσης Χίου, Γιώργο Κεβόπουλο, ο οποίος δήλωσε ότι η αστυνομία δέχθηκε κλήση να μεταβεί στο σχολείο. Στη συνέχεια όμως οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι δεν συνέβαινε κάτι για το οποίο να χρειαζόταν η επέμβασή της και αποχώρησαν, θεωρώντας επί της ουσίας το περιστατικό ως μη γενόμενο.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Ευαγγελίστριας δήλωσε στην εφημερίδα "Πολίτης":

«Ζήτησα να απομακρυνθούν γιατί βρίσκονταν ακριβώς στην είσοδο του Σχολείου. Επεσήμανα ότι εκεί τα παιδιά πάνε για να μορφωθούν και δεν αποτελεί σημείο όπου μπορούν να μοιράζονται φυλλάδια, ανεξάρτητα με το αν κάποιος συμφωνεί ή διαφωνεί με τις Δ.Υ.Ε.Π.. Παρότι το ζήτησα πολύ ευγενικά, δεν δέχθηκαν να απομακρυνθούν κι έτσι αντί να δημιουργηθεί επιπλέον φασαρία κάλεσα την Αστυνομία.

Οι αστυνομικοί έφθασαν στο σημείο λίγα λεπτά αργότερα με ένα περιπολικό όχημα και ζήτησαν από τα άτομα να απομακρυνθούν όμως και πάλι αρνήθηκαν», εξήγησε ο κ. Γιαμάς συνιστώντας ψυχραιμία και αποφυγή πρακτικών που οδηγούν σε ένταση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πατινια
Σοβαρό επεισόδιο στη Θεσσαλονίκη: Μοτοσικλετιστής εμβόλισε πατίνι και επιτέθηκε στον οδηγό του
Στο νοσοκομείο ο 28χρονος, κατηγορείται για επικίνδυνη σωματική βλάβη ο οδηγός της μηχανής.
Σοβαρό επεισόδιο στη Θεσσαλονίκη: Μοτοσικλετιστής εμβόλισε πατίνι και επιτέθηκε στον οδηγό του
plakias
Πλακιάς για Καρυστιανού: «Αν μπει στην πολιτική, αλλάζει ο τρόπος που θα τη βλέπουμε»
Προβληματισμός στους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών για το ενδεχόμενο πολιτικής εμπλοκής – Τι λέει ο Νίκος Πλακιάς για τις δίκες, τους...
Πλακιάς για Καρυστιανού: «Αν μπει στην πολιτική, αλλάζει ο τρόπος που θα τη βλέπουμε»
Πανεπιστημίου Πειραιώς
Πανεπιστήμιο Πειραιά: Το βραβείο «Θεμιστοκλής» στον Επίτροπο Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού Α. Τζιτζικώστα
Α. Τζιτζικώστας: «Η συμμετοχή μας στην ΕΕ ήταν και παραμένει το μεγαλύτερο στρατηγικό κεκτημένο της Ελλάδας»
Πανεπιστήμιο Πειραιά: Το βραβείο «Θεμιστοκλής» στον Επίτροπο Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού Α. Τζιτζικώστα