Έτοιμοι για κινητοποιήσεις οι γονείς του Δημοτικού Ευδήλου αν δεν λυθεί το πρόβλημα μετακίνησης των παιδιών
Τι αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους

Προβλήματα με τη μεταφορά των μαθητών από και προς το Δημοτικό Σχολείο της περιοχής τους επισημαίνει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Ευδήλου.

Όπως τονίζεται, τα μικρά παιδιά μεταφέρονται είτε χωρίς συνοδό είτε με λεωφορεία του ΚΤΕΛ, περιμένοντας μάλιστα μέχρι και μιάμιση ώρα στο σχολείο.

Ο Σύλλογος τονίζει ότι θα δώσει προθεσμία 10 ημερών ώστε να επιλυθεί το ζήτημα. Αν κάτι τέτοιο δεν συμβεί, τότε στη νέα Γ.Σ του θα προταθεί το κλείσιμο του σχολείου, μέχρι να βρεθεί οριστική λύση.

Διαβάστε την ανακοίνωση-καταγγελία των Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Ευδήλου:

"Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς διαπιστώνουμε για άλλη μια φορά τα γνωστά και χρόνια προβλήματα που αφορούν στην μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία τους. Συγκεκριμένα και ενώ έχουν ξεκινήσει δρομολόγια με λεωφορεία από : 1.  Φραντάτο-Μάραθο-Πηγή και 2. Κοσσοίκια-Στελί-Ακαμάτρα-Δάφνη, μόνο το πρώτο έχει συνοδό, ενώ τα παιδιά από Αυλάκι και Κάμπο «εξυπηρετούνται» από το λεωφορείο της γραμμής , χωρίς ζώνες και χωρίς συνοδό.

Τα ίδια λεωφορεία μεταφέρουν και τους μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου οι οποίοι σχολάνε στις 2:05, με αποτέλεσμα σχεδόν 40 παιδιά του Δημοτικού να παραμένουν στην αυλή του σχολείου σχεδόν μιάμιση ώρα μετά τη λήξη των μαθημάτων τους, περιμένοντας το λεωφορείο.  Επισήμως δεν υπάρχει κανείς υπεύθυνος για την ασφάλειά τους κατά την παραμονή τους εκεί, ενώ ζητήθηκε από την Διεύθυνση του σχολείου να εγγραφούν τα παιδιά αυτά στο ολοήμερο τμήμα, με πρόωρη αποχώρηση, τη στιγμή που κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται πριν από τις 3.

Το Δ.Σ. του συλλόγου γονέων του Δ/Σ Ευδήλου συνεδρίασε σήμερα 14/9 και αποφάσισε να θέσει το ζήτημα σε Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 17/9, με σκοπό να προωθηθεί η διαμαρτυρία αυτή σε όλους τους αρμόδιους φορείς (επαρχείο, Περιφέρεια Β.Αιγαίου, Υπουργείο Παιδείας, Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης) και να δοθεί χρονική προθεσμία 10 ημερών ώστε να επιλυθεί το ζήτημα. Σε αντίθετη περίπτωση, το Δ.Σ θα προβεί σε νέα Γ.Σ όπου θα προταθεί το κλείσιμο του σχολείου, μέχρι να βρεθεί οριστική λύση.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

- ΑΣΦΑΛΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ «ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ» ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.

- ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ Κ.Υ.Α.24001 (ΦΕΚ1449/14-06-2013) ΚΑΙ ΙΔΡΥΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΟΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΟΥΣ.

Δηλώνουμε ότι δεν θα δεχτούμε από κανέναν να θεωρεί, είτε επίσημα είτε ανεπίσημα, τα παιδιά μας σακιά και την εκπαιδευτική διαδικασία αγγαρεία."

best of network

σχετικά άρθρα

Συντονιστικό Αναπληρωτών-Αδιόριστων Εκπαιδευτικών: Και σήμερα και αύριο και όσο χρειαστεί αυτή η μάχη θα κερδηθεί
Συντονιστικό Αναπληρωτών-Αδιόριστων Εκπαιδευτικών: Και σήμερα και αύριο και όσο χρειαστεί αυτή η μάχη θα κερδηθεί
Για την παράσταση διαμαρτυρίας στη Γλυφάδα
Συντονιστικό Αναπληρωτών-Αδιόριστων Εκπαιδευτικών: Και σήμερα και αύριο και όσο χρειαστεί αυτή η μάχη θα κερδηθεί