"Προτεραιότητα στην Ειδική Αγωγή" το μήνυμα της Κυβέρνησης - Τι είπε ο Α. Τσίπρας
ΔΕΘ 

Προτεραιότητα στην Ειδική Αγωγή. Αυτό είναι το μήνυμα που δίνει η Κυβέρνηση, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου, από τα εγκαίνια της ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

"Προχωράμε σε 4.500 άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών και εξειδικευμένου προσωπικού για την ενίσχυση της ειδικής αγωγής για τα δημόσια σχολεία στη χώρα μας", δήλωσε.

Μάλιστα σε σχετική ανάρτησή του το twitter αναφέρει: "Για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι η Κυβέρνηση δίνει βαρύτητα στην Ειδική Αγωγή."

Από την πλευρά της, η  Υφυπουργός Παιδείας, Μερόπη Τζούφη, αρμόδια και για θέματα ειδικής αγωγής, στην ομιλία της είχε επισημάνει σε όλους τους τόνους ότι "κορυφαία προτεραιότητα του ΥΠΠΕΘ αλλά και της κυβέρνησης αποτελεί η υποστήριξη και η ενίσχυση των σχολικών μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης" με στόχο "την ισότιμη και χωρίς περιορισμούς πρόσβαση όλων των παιδιών στο εκπαιδευτικό πλαίσιο". Τόνισε παράλληλα ότι αυτό περιλαμβάνει και "το σκέλος των παρεμβάσεων από τους ειδικούς λειτουργούς, παιδαγωγούς, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και άλλες ειδικότητες".

σχετικά άρθρα