Thumbnail
Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων

Τέλος στην αγωνία των χιλιάδων υποψηφίων των πανελλαδικών, που αγωνίστηκαν για μία θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής.

Ο αριθμός εισακτέων για φέτος αυξήθηκε κατά 3.966 θέσεις, 2.000 θέσεις για τους υποψηφίους των ΓΕΛ και 1.866 θέσεις για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ. Φοιτητές αναμένεται να γίνουν πάντως πολλοί υποψήφιοι ακόμα και με λίγες χιλιάδες μόρια. Ενδεικτικά, στα πεδία των θετικών και τεχνολογικών σχολών, καθώς και των Οικονομικών και Πληροφορικής το 21,9% και το 33,11% έγραψαν στο σύνολο από 7.000 μόρια και κάτω.

Όλες οι εκτιμήσεις συγκλίνουν σε πτώση των βάσεων στα τμήματα που απαιτούσαν πολύ καλές επιδόσεις και πολλά μόρια για την εισαγωγή. Χαρακτηριστικό είναι πως η Ιατρική αναμένεται να πέσει κάτω από τα 19.000 μόρια, ενώ μεγάλη πτώση εκτιμάται πως θα υπάρξει και στις Πολυτεχνικές σχολές.

Αντίθετα, ανοδικά θα κινηθούν οι βάσεις στις Νομικές σχολές, όπου αναμένεται οριακή αύξηση των μορίων. Μεγαλύτερη άνοδος εκτιμάται πως θα υπάρξει στα τμήματα που απαιτούν και εξέταση ειδικού μαθήματος αλλά και στα- προσβάσιμα από όλα τα επιστημονικά πεδία, φέτος- παιδαγωγικά τμήματα.

Σε δηλώσεις της στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», η υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Μερόπη Τζούφη διαβεβαίωσε ότι η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής θα γίνει μετά τις 27 Αυγούστου και σίγουρα μέχρι το τέλος του μήνα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ - Ενεργοποιήστε την επιταγή κατάρτισης και ξεκινήστε τώρα επιλέγοντας το ΕΚΕΚ ATHENA (ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ!)

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 4/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

asep
Σήμερα τα αποτελέσματα του 2ου πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ (1Γ/2025): Βαθμολογίες, μόρια και διορισμοί
Πώς διαμορφώνεται η σειρά κατάταξης – Τι μετράει πέρα από τους βαθμούς
Σήμερα τα αποτελέσματα του 2ου πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ (1Γ/2025): Βαθμολογίες, μόρια και διορισμοί
Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
Οικουμενικός Πατριάρχης για τη δραματική κατάσταση στη Γάζα: «Είναι ντροπή για το γένος των ανθρώπων»
Στις δραματικές εξελίξεις στη Γάζα αναφέρθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
Οικουμενικός Πατριάρχης για τη δραματική κατάσταση στη Γάζα: «Είναι ντροπή για το γένος των ανθρώπων»
ilikiomenos-laptop.jpg
ΗΠΑ: Αύξηση των 80χρονων που εργάζονται λόγω φτώχειας – Σύντομα και στην Ευρώπη;
Οι ιστορίες με 80χρονους και 85χρονους που δουλεύουν επειδή δεν μπορούν να επιβιώσουν είναι καθημερινότητα στις ΗΠΑ
ΗΠΑ: Αύξηση των 80χρονων που εργάζονται λόγω φτώχειας – Σύντομα και στην Ευρώπη;
αστυνομια
Ασπρόπυργος: Άγριο ένοπλο επεισόδιο - «Βροχή» από σφαίρες σε κατοικημένη περιοχή – Φθορές σε σπίτια και οχήματα – Ανάστατοι οι κάτοικοι
Ασπρόπυργος: Άγριο ένοπλο επεισόδιο μεταξύ Ρομά και ομογενών από την πρώην Σοβιετική Ένωση – Τουλάχιστον 40 πυροβολισμοί - Ένα βήμα πριν την τραγωδία...
Ασπρόπυργος: Άγριο ένοπλο επεισόδιο - «Βροχή» από σφαίρες σε κατοικημένη περιοχή – Φθορές σε σπίτια και οχήματα – Ανάστατοι οι κάτοικοι