Thumbnail
Υπουργείο Παιδείας 

Στο πλαίσιο ενίσχυσης της δημόσιας πολιτικής προστασίας των Νέων που περιλαμβάνονται στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς προσφέρει το 2018 το πρόγραμμα Θερινών Σχολείων σε 14 Καταστήματα Κράτησης.

Για πρώτη φορά σε αυτή την έκταση μέσα από 80 προγράμματα που καλύπτουν ένα φάσμα γνώσεων και δεξιοτήτων  από κηποτεχνική και δημιουργική γραφή έως ρομποτική και ανθρώπινα δικαιώματα, τα Θερινά Σχολεία κατά την περίοδο Ιουλίου-Οκτωβρίου δίνουν διεξόδους σε νέους που βρέθηκαν κρατούμενοι και βιώνουν τη στέρηση της ελευθερίας.

Περισσότεροι από 80 εκπαιδευτές μέσα από το χρηματοδοτούμενο από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς πρόγραμμα αγωνίζονται μαζί με περίπου 600 νέους και νέες εγκλείστους για την ψυχοκοινωνική επανένταξη για την καταπολέμηση του στιγματισμού και της περιθωριοποίησης. Για μια δεύτερη ευκαιρία, δικαίωμα στην οποία πρέπει να έχει κάθε άνθρωπος.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται και αξιολογείται σύμφωνα με τα οριζόμενα στη δεκαετή Στρατηγική για την ενδυνάμωση των νέων «Νεολαία ΄17-΄27» στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα καθώς και στα Σ.Δ.Ε. των Καταστημάτων Κράτησης Λάρισας, Νιγρίτας, Τρικάλων, Δομοκού, Θεσσαλονίκης, Μαλανδρίνου, το Ε.Α.Κ.Κ.Ν. Κασσαβέτειας, το Ε.Κ.Κ.Ν. Βόλου και τα Καταστήματα Κράτησης Ελεώνα Θηβών, Κω, Χίου, Γρεβενών και Πατρών.

 

*Φωτογραφία: Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα, Θερινό Σχολείο 2017

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Black Friday σε μοριοδοτούμενα σεμινάρια και Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών για έξτρα 20 μόρια

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αττικο
Νέες καταγγελίες για κακοποίηση στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Θαλάσσιοι λέοντες εγκλωβισμένοι για χρόνια
Βίντεο αποκαλύπτει απάνθρωπες συνθήκες αιχμαλωσίας – Επείγουσα η ανάγκη για παρέμβαση των Αρχών και της κοινωνίας
Νέες καταγγελίες για κακοποίηση στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Θαλάσσιοι λέοντες εγκλωβισμένοι για χρόνια
Βιαιόμετρο
ΓΣΕΕ: Το «βιαιόμετρο» ως πρόσθετο εργαλείο υποστήριξης των γυναικών
Με αφορμή την 25η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, η ΓΣΕΕ παρουσίασε το βιαιόμετρο»
ΓΣΕΕ: Το «βιαιόμετρο» ως πρόσθετο εργαλείο υποστήριξης των γυναικών