Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Κατεργασίας Ξύλου

Το ΔΣ της Ομοσπονδία μας σε συνεδρίασή του συζήτησε το προτεινόμενο σχέδιο για την «Νέα Αρχιτεκτονική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας» που δημοσιοποιήθηκε στις 3/7/2018. Με την επιστολή μας θέλουμε να σας γνωστοποιήσουμε την ανησυχία μας, έως και την αντίθεσή μας για τις δρομολογούμενες εξελίξεις και ιδιαίτερα τις επιπτώσεις του στο  τμήμα «Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου».

Ο κλάδος μας, παρά τον ανταγωνισμό και την οικονομική κρίση εξακολουθεί να απασχολεί χιλιάδες εργαζόμενους και επαγγελματίες.

Η επιστημονική και τεχνολογική εξέλιξη στα υλικά και το σχεδιασμό του επίπλου και γενικά των ξύλινων κατασκευών είναι ταχύτατη.

Αυτό επιβάλει, το δυναμικό που απασχολείται στο κλάδο, να έχει τις καλύτερες δυνατές γνώσεις μέσα από τεχνικές επαγγελματικές  σχολές αλλά και επιστημονική γνώση πανεπιστημιακού επιπέδου. 

Το «Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Δασικών Πόρων» και ακόμα περισσότερο το Διετές Πρόγραμμα του Κέντρου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης «Τεχνικών Κατεργασίας Ξύλου και Επίπλου» που προτείνετε,  δεν ανταποκρίνονται σε αυτό που τουλάχιστον μέχρι σήμερα υπάρχει. Αν στην πρώτη περίπτωση έχουμε διάχυση του τμήματος  στο τμήμα «…Δασικών Πόρων» στην άλλη έχουμε σαφέστατο υποβιβασμό.

Για το Διοικητικό μας Συμβούλιο, στήριξη και ανάπτυξη του κλάδου στην εκπαιδευτική διαδικασία σημαίνει.

Τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση στον κλάδο, με τις απαραίτητες δομές, ως προϋπόθεση απασχόλησης, μετά το Ενιαίο Δωδεκάχρονο Σχολείο Σύγχρονης Γενικής Παιδείας.

Πανεπιστημιακό τμήμα που θα δίνει πτυχίο από το οποίο θα προκύπτει, η γνώση της πρώτης ύλης, η τεχνολογία και ο σχεδιασμός του επίπλου και κάθε ξύλινης κατασκευής.

Το Πτυχίο να αποτελεί την μοναδική και ικανή προϋπόθεση για την πρόσβαση στο επάγγελμα.

Όχι στην κατηγοριοποίηση Ιδρυμάτων, πτυχίων και αποφοίτων, μέσα από τα διετή και άλλα προγράμματα με συνέπεια την κατηγοριοποίηση και τις αντιθέσεις στην αγορά εργασίας.

Επανακατάρτιση μέσα από το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα.

Οι σπουδές να είναι δωρεάν με σίτιση, στέγαση, μετακίνηση, υλικά και αναλώσιμα με την αναγκαία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης.

Εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό μόνιμο, που θα καλύπτει με επάρκεια τις ανάγκες.

Κύριε Υπουργέ  η Ομοσπονδία μας ζητά συνάντηση μαζί σας προκειμένου να σας εκθέσουμε λεπτομερώς τις απόψεις μας.

Περιμένουμε να μας συγκεκριμενοποιήσετε την συνάντηση αυτή, ασφαλώς πριν πάρει η υπάρχουσα πρόταση την μορφή νομοσχεδίου.

Για το ΔΣ

                                  Ο Πρόεδρος                                                                                   Ο Γ. Γραμματέας

Ιωάννης Τζίκας                                                                           Δημήτρης Σωτηριάδης

      Τηλ επικοινωνίας  6977298236                                                                                6974702115

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΠΑΝΤΕΙΟ
Πάντειο Πανεπιστήμιο: 22–23 Μαΐου 2026 το διεθνές συνέδριο με επίκεντρο την Κίνα και τη Ρωσία
Πάντειο Πανεπιστήμιο: 22–23 Μαΐου 2026 το διεθνές συνέδριο «Rethinking Area Studies, the Disciplines, and the Policy Sciences for the Twenty-First...
Πάντειο Πανεπιστήμιο: 22–23 Μαΐου 2026 το διεθνές συνέδριο με επίκεντρο την Κίνα και τη Ρωσία
Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
«Οι μαθητές του 3ου Πεδίου μπορούν να ανταποκριθούν» – Η απάντηση των Φυσικών για τα νέα δεδομένα στις Πανελλαδικές
Πανελλαδικές εξετάσεις: «Η Φυσική δεν είναι κλειστό πεδίο» – Παρέμβαση της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών
«Οι μαθητές του 3ου Πεδίου μπορούν να ανταποκριθούν» – Η απάντηση των Φυσικών για τα νέα δεδομένα στις Πανελλαδικές