Πιστοποίηση Αγγλικών LTE GOLEARN - ΑΣΕΠ
Thumbnail
ΟΣΕΚΔΥΠ

Συνάδελφοι,

         Με αφορμή τη νέα τροποποίηση που επιχειρείται στον  Ενιαίο Οργανισμό του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και Δία Βίου Μάθησης σε δύο Γενικές Γραμματείες, λίγους μόνον μήνες μετά την εφαρμογή του, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:

        Είχαμε εξαρχής καταγγείλει σε όλους τους τόνους τον ισοπεδωτικό και αναποτελεσματικό χαρακτήρα του νέου Οργανισμού και την προχειρότητα με την οποία δουλεύτηκε. Το γεγονός ότι αμέσως σχεδόν μετά την εφαρμογή του η ίδια πολιτική ηγεσία , που τον επέβαλε, προβαίνει σε τροποποιήσεις του μαρτυρά με τον καλύτερο τρόπο τον προβληματικό του χαρακτήρα.        

           Οφείλουμε να καταγγείλουμε την λογική που διέπει τις αλλαγές που γίνονται στον Οργανισμό καθώς δεν κινούνται στην κατεύθυνση της διόρθωσης των δυσλειτουργιών του υφιστάμενου Οργανισμού και της θωράκισης του επιτελικού και αυτοτελούς χαρακτήρα της Κ.Υ., αλλά συγκεκριμένα δημιουργούν ένα θολό τοπίο σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της ΓΓΝΓ τόσο σε θέματα στελέχωσης όσο και σε οικονομικά ζητήματα.

           Αναρωτιόμαστε γιατί απαιτείται μια τέτοια διεύρυνση των δομών προκειμένου να υπηρετηθούν οι πολιτικές για τη Νέα Γενιά και τι εξυπηρετεί ο ουσιαστικός της διαχωρισμός από τις υπηρεσίες της ΚΥ του Υπουργείου.

Ελλοχεύει δε ο κίνδυνος πλήρωσης των θέσεων των Υπηρεσιών της ΓΓΝΓ αποκλειστικά με προσωπικό εκτός Υπουργείου και πιθανόν και εκτός Δημοσίου Τομέα καθώς στο προς ψήφιση άρθρο 32 αναφέρεται το εξής «η πλήρωση των θέσεων […] γίνεται με μετάταξη ή απόσπαση προσωπικού από θέση του Δημοσίου ή νπδδ ή νπιδ του δημοσίου τομέα ή με σχέση ιδιωτικού δικαίου, κατά παρέκκλιση των διατάξεων για  το ΕΣΚ και κάθε αντίθετης γενικής ή ειδικής διάταξης…». Συνεπώς, εάν η διάταξη παραμείνει ως έχει μπορεί να αποκλειστεί από τη ΓΓΝΓ όχι μόνον το υπάρχον έμπειρο προσωπικό, που προέρχεται από την προηγούμενη αυτοτελή ΓΓΝΓ, αλλά και γενικότερα όλο το διοικητικό προσωπικό του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, αποκλείοντάς μας από την ενασχόληση με ένα αντικείμενο που αποτελεί συστατικό κομμάτι του Υπουργείου. 

       Φοβούμαστε ότι οι αλλαγές αυτές έρχονται  να εξυπηρετήσουν άλλες σκοπιμότητες, όπως: 

● τη δημιουργία νέων θέσεων ευθύνης, ειδικών συμβούλων, ειδικών συνεργατών και ειδικού επιστημονικού προσωπικού σε περιόδους δημοσιονομικής κρίσης

● τη στελέχωση με διοικητικό προσωπικό της επιλογής της ηγεσίας

● και εν τέλει θα οδηγηθούμε στην άσκηση της Διοίκησης για τον τομέα της Νέας Γενιάς από ένα πλέγμα συνεργατών που εκ των πραγμάτων θα αποκλείουν τη Διοίκηση από τον ουσιαστικό της ρόλο.

Σας ενημερώνουμε δε ότι στη σχετική συζήτηση που διεξήχθη στη βουλή για το σχετικό θέμα εκλήθη να λάβει μέρος ο Σύλλογος των υπαλλήλων της ΚΥ την τελευταία στιγμή και εντελώς προσχηματικά ενώ θα έπρεπε να είχε δοθεί εγκαίρως το προσχέδιο του νόμου στους υπαλλήλους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να αποσυρθεί η παράγραφος 3 του άρθρου 32 και να λειτουργεί ο τομέας της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς στο επιτελικό πλαίσιο της ΚΥ του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και  όχι κατά παρέκκλιση των γενικότερων διατάξεων που αφορούν τον Δημοσίου Τομέα.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα αφόρητα SMS πίεσης του μετρ του Αχίλλειον στη Γεωργία Μπίτα

Νέες Προσλήψεις στο Ίδρυμα Ωνάση και στην στέγη Γραμμάτων και τεχνών

Πανεπιστήμιο Πατρών: Ξεκινάει η 1η ΕΤΗΣΙΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ Εκπαιδευτικών στον ΑΥΤΙΣΜΟ στην Ελλάδα

ΑΣΕΠ 13Κ/2021 - Δήμοι: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ Lower - Proficiency (90 μόρια) σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ για 90 μόρια

Προσλήψεις Εκπαιδευτικών: Το κορυφαίο 9ΜΗΝΟ σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ στην Ελλάδα

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

σχετικά άρθρα

Εξετάσεις πιστοποίησης Β2 επιπέδου ΤΠΕ: Πλήρης οδηγός εκπαιδευτικού
Το alfavita.gr ετοίμασε έναν χρήσιμο οδηγό για τις για ψηφιακές εξετάσεις που θα λάβουν χώρα σε Κέντρα Πιστοποίησης (ΚΕ.ΠΙΣ.) σε όλη την Ελλάδα -...
Εξετάσεις πιστοποίησης Β2 επιπέδου ΤΠΕ: Πλήρης οδηγός εκπαιδευτικού
Πανελλήνιες 2021: Ποιες είναι οι φετινές «κομβικές» αλλαγές
Πανελλήνιες 2022: Με ποια κριτήρια η ύλη αντί να παραμείνει στα ίδια επίπεδα προ-κορονοϊού τελικά αυξήθηκε;
Κραυγές αγωνίας για την εξεταστέα ύλη στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις
Πανελλήνιες 2022: Με ποια κριτήρια η ύλη αντί να παραμείνει στα ίδια επίπεδα προ-κορονοϊού τελικά αυξήθηκε;
kerameos-vouli
Voucher 200€ σε εκπαιδευτικούς και ΕΕΠ-ΕΒΠ: Τι προβλέπει η τροπολογία
Αναλυτικά η τροπολογία για τη χορήγηση voucher 200€ σε εκπαιδευτικούς και τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ - Ρύθμιση και για το μηχανογραφικό των πανελλαδικών 2022
Voucher 200€ σε εκπαιδευτικούς και ΕΕΠ-ΕΒΠ: Τι προβλέπει η τροπολογία