Thumbnail
Ενημέρωση απο το ΙΝΕΔΙΒΙΜ

 Τον Απρίλιο του 2018 πραγματοποιήθηκε από το Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος, πρόγραμμα εκπαιδευτικής επίσκεψης 82 Ελλήνων μαθητών στο Κρατικό Μουσείο και Μνημείο του Άουσβιτς, με την οικονομική στήριξη του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

 Οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετείχαν στο ταξίδι επελέγησαν κατόπιν σχετικού διαγωνισμού από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, ο οποίος αφορούσε στη δημιουργία video με θέμα «Το Ολοκαύτωμα και οι Έλληνες Εβραίοι». Οι συμμετέχοντες μαζί με 10 συνοδούς εκπαιδευτικούς, είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μία αξέχαστη εμπειρία ζωής με μεγάλη εκπαιδευτική σημασία. Παρακολούθησαν ένα εκτεταμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξενάγησης στα αγγλικά, συμμετείχαν σε συζητήσεις για τις φρικαλεότητες των εγκλημάτων του Ολοκαυτώματος και ξεναγήθηκαν στους χώρους των στρατοπέδων, με σκοπό να αποκτήσουν ισχυρά αντισώματα απέναντι στην αδιαφορία και την άρνηση ή τη σχετικοποίηση του Ολοκαυτώματος.

 Εκ μέρους του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ., ευχαριστούμε το Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος για την άψογη συνεργασία και ευελπιστούμε να συνεχίσουμε να έχουμε την οικονομική δυνατότητα υποστήριξης αυτής της σημαντικής δράσης, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών και μαθητών στο θέμα της βίας των κρατών, καθώς και στην ενεργοποίηση των νέων πολιτών για τη διασφάλιση της ειρήνης και της αλληλεγγύης μεταξύ των λαών. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αλλαγές στο ωράριο εκπαιδευτικών από 1/9/2025: Ποιοι θα διδάσκουν λιγότερες ώρες

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Βουλή
Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ για δίωξη εκπαιδευτικού για θεατρική παράσταση λόγω αναφορών στην Παλαιστίνη: «Παραβιάζονται οι αρχές της ελευθερίας της έκφρασης»
Αντιδράσεις στη Βουλή για την πειθαρχική δίωξη εκπαιδευτικού στη Ζάκυνθο λόγω θεατρικής παράστασης με αναφορές στην Παλαιστίνη
Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ για δίωξη εκπαιδευτικού για θεατρική παράσταση λόγω αναφορών στην Παλαιστίνη: «Παραβιάζονται οι αρχές της ελευθερίας της έκφρασης»
ΕΦΗ ΛΑΖΟΥ
Έφη Λάζου (εκπαιδευτικός): «Κλήθηκα σε ΕΔΕ για αντιπολεμική παράσταση – Ο φόβος δεν είναι στο αξιακό μου σύστημα»
Σάλος με την παράσταση «Η Άννα Φρανκ συνομιλεί με τα παιδιά της Παλαιστίνης» – Τι καταγγέλλει η εκπαιδευτικός
Έφη Λάζου (εκπαιδευτικός): «Κλήθηκα σε ΕΔΕ για αντιπολεμική παράσταση – Ο φόβος δεν είναι στο αξιακό μου σύστημα»
Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών: Στις 31 Ιουλίου η παράδοση του Αυτοκινητοδρόμου Πάτρα – Πύργος
Σύσκεψη για τον νέο αυτοκινητόδρομο Πάτρα – Πύργος: Σε πλήρη ετοιμότητα ενόψει της παράδοσης του έργου το 2025
Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών: Στις 31 Ιουλίου η παράδοση του Αυτοκινητοδρόμου Πάτρα – Πύργος