Οδηγός Μεταπτυχιακών 2018 αποκλειστικά για Εκπαιδευτικούς (Ανανέωνεται)
Οδηγός Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων από Ελληνικά Πανεπιστήμια και όχι μόνο που αφορούν Εκπαιδευτικούς για το 2018 (Ανανεώνεται συνεχώς)

Ανανεώνουμε το αφιέρωμα που κάνουμε κάθε χρόνο για τα Μεταπτυχιακά που αφορούν εκπαιδευτικούς σε έναν Οδηγό - Χάρτη  όπου μπορείτε να βρείτε Μεταπτυχιακά για όλες τις ειδικότητες.

Ο κατάλογος αυτός που ανανεώνεται συνεχώς ΚΑΙ περιλαμβάνει μεταπτυχιακά με δίδακτρα αλλά και Δωρεάν όπου ιδιαίτερα οι εκπαιδευτικοί και συγκεκριμένα οι αναπληρωτές στο πλαίσιο της αδιοριστίας και του σκληρού ανταγωνισμού των πινάκων επιλέγουν για ισχυροποίηση της εργασιακής τους προοπτικής, μοριοδότηση στους πίνακες και διεύρυνση των ακαδημαίκών στους προσόντων.

Ο θεσμός των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και οι πίνακες, ωθούν τους ίδιους στην απόκτηση ενός μεταπτυχιακού, ώστε να καταφέρουν να κατοχυρώσουν την θέση τους για πρόσληψη. Παράλληλα οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί μπαίνουν και αυτοί συνεχώς στην διαδικασία της επιμόρφωσης σε μεταπτυχιακό επίπεδο για να αναβαθμίζουν την ήδη υπάρχουσα θέση τους ή να ενταχθούν στα στελεχιακά κλιμάκια της εκπαίδευσης (διευθυντές, συντονιστές κλπ.)

Το αφιέρωμα θα μείνει αναρτημένο έως και τον Σεπτέμβριο και θα ανανεώνεται ΣΥΝΕΧΩΣ - Παρατηρήσεις και σχόλια μπορείτε να μας στείλετε στο [email protected]

Τα Μεταπτυχιακά αυτά αφορούν και όσους αποφοιτούν από σχολές κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών.

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΏ

ΠΜΣ: Επιστήμες της Αγωγής, Κριτική Παιδαγωγική και Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών

Ίδρυμα: Πανεπιστήμιο Κρήτης
Διδασκαλία: Εξ αποστάσεως & Δια ζώσης
Αιτήσεις: ΚΛΕΙΣΤΕΣ
Εξάμηνο: Χειμερινό

Ένα από τα κορυφαία μεταπτυχιακά για την κριτκή παιδαγωγική και την εκπαίδευση εκπαιδευτικών που παρέχεται κάθε χρόνο από το Πανεπιστήμιο Κρήτης όπου παράλληλα πιστοποιεί παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια.

Αντικείμενο του Π.Μ.Σ είναι η παραγωγή και διάδοση επιστημονικής γνώσης στον τομέα των Επιστημών της Αγωγής και στο πεδίο της Κριτικής Παιδαγωγικής και της Εκπαίδευσης Εκπαιδευτικών.

Το Π.Μ.Σ. προσφέρεται στην Ελληνική γλώσσα και παρέχει, πέραν του Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.), και πιστοποίηση Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας.

Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 θα εισαχθούν στο Π.Μ.Σ. «Επιστήμες της Αγωγής, Κριτική Παιδαγωγική και Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών» κατ’ ανώτατο όριο σαράντα πέντε (45) μεταπτυχιακοί/ές φοιτητές/τριες. 

Δηλώστε συμμετοχή - Δείτε περισσότερα εδώ

Εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ)

Ίδρυμα: Πανεπιστήμιο Πατρών & Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Διδασκαλία: Εξ αποστάσεως
Αιτήσεις: Ανοικτές
Εξάμηνο: Χειμερινό

Αποτελεί την κορυφαία επιλογή σε επίπεδο μεταπτυχιακών σπουδών στην ειδική αγωγή στην Ελλάδα το οποίο επιλέγεται απο εκπαιδευτικούς, και κυρίως από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς οι οποίοι θέλουν να αυξήσουν τις πιθανότητες για πρόσληψη στην Π.Ε. και στην Δ.Ε. καθώς και σε ενδεχόμενους μόνιμους διορισμούς όπως αυτοί έχουν αναγγελθεί από το Υπουργείο Παιδείας.

Ενδεικτικό είναι πως ο αριθμός των μόνιμων διορισμών σε βάθος τριετίας θα ανακοινωθεί τον Οκτώβριο και όλα δείχνουν πως θα δοθεί μεγάλη βαρύτητα στον αριμό των θέσεων στην Ειδική Αγωγή.

Το Μεταπτυχιακό δεν χρειάζεται ΔΟΑΤΑΠ καθώς είναι πρόγραμμα joint degree και υλοποιείται από δημόσιο ελληνικό Πανεπιστήμιο (Πανεπιστήμιο Πατρών) ενώ για αυτό τον λόγο παρέχει την δυνατότητα πραγματοποίησης πρακτικής άσκησης στην Ελλάδα (απαραίτητη η πραγματοποίηση πρακτικής άσκησης στα ΠΜΣ της Ειδικής Αγωγής).  Τέλος με το Μεταπτυχιακό παρέχεται και διδακτική και παιδαγωγική επάρκεια

Λόγω της μεγάλης ζήτησης οι θέσεις για το ΠΜΣ κλείνουν γρήγορα

Δηλώστε συμμετοχή - Δείτε περισσότερα εδώ

Εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακό στην διδασκαλία της ελληνικής Γλώσσας ως Δεύτερης/Ξένης Γλώσσας (ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ)

Ίδρυμα: Πανεπιστήμιο Λευκωσίας & Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας
Διδασκαλία: Εξ αποστάσεως
Αιτήσεις: Ανοικτές
Εξάμηνο: Χειμερινό

Είναι το Μεταπτυχιακό όπου παρατηρήθηκε φέτος να  έχει την μεγαλύτερη ποσοστιαία τάση σε επίπεδο ζήτησης και δικαιολογημένα καθώς αποτελεί τον εναλλακτικό δρόμο για ισχυροποίηση της επαγγελματικής προοπτικής ενός εκπαιδευτικού όλων των ειδικοτήτων και κυρίως των φιλολόγων. Αυτό επαφύεται στην δεδομένη συνθήκη που έχει δημιουργήσει το προσφυγικό ζήτημα.

Με την σφραγίδα του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας οι απόφοιτοι του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών θα μπορούν να κάνουν καριέρα σε παγκόσμιο επίπεδο ως διδάσκοντες της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσα και σχεδιαστές γλωσσικών προγραμμάτων προς την κατεύθυνση αυτή. Όσοι ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα θα μπορούν να απασχοληθούν σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς σε όλο τον κόσμο (εστίες διδασκαλίας, σχολεία, πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα) που εξειδικεύονται στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας.

Δηλώστε συμμετοχή - Δείτε περισσότερα εδώ

Εκπαίδευση με Χρήση Νέων Τεχνολογιών

Ίδρυμα: Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Διδασκαλία: Δια ζώσης (με μαθήματα που γίνονται και εξ αποστάσεως)
Αιτήσεις: Ανοικτές
Εξάμηνο: Χειμερινό

Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης επανιδρύει και λειτουργεί από το ακαδημαϊκό έτος 2018-19, Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Επιστήμες της Αγωγής – Εκπαίδευση με Χρήση Νέων Τεχνολογιών» (ΦΕΚ επανίδρυσης 3245/08.08.2018 τομ. Β΄), το οποίο οδηγεί σε Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) με ομώνυμο τίτλο (Master in Education, 90 ECTS) και σε πιστοποίηση Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας (παρ. 1β, άρθρ. 111 του Ν.4547/2018 - ΦΕΚ A΄ 102/02.06.2018)

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ Π.Μ.Σ.

Αντικείμενο και στόχοι του Π.Μ.Σ. είναι η εξειδίκευση των πτυχιούχων και η έρευνα στις Επιστήμες της Αγωγής με εμβάθυνση στην εκπαίδευση με χρήση Νέων Τεχνολογιών μέσα από τα γνωστικά αντικείμενα της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Βασικοί άξονες του προγράμματος αποτελούν α) η οριζόντια αξιοποίηση των Νέων Μέσων και των διαδικτυακών υπηρεσιών σε όλα τα γνωστικά αντικείμενα της εκπαίδευσης, β) ο ευρύτερος λειτουργικός  γραμματισμός των εκπαιδευτικών στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας (ΤΠΕ) και ο εστιασμένος διδακτικός γραμματισμός των εκπαιδευτικών για την εκπαιδευτική αξιοποίηση των Νέων Μέσων, γ) ο συνδυασμός των θεωρητικών προσεγγίσεων για την εκπαίδευση με τα ψηφιακά πολιτισμικά επιτεύγματα και τα μιντιακά τεχνουργήματα, δ) η συνεισφορά στην προώθηση της ψηφιακής μάθησης και τις ψηφιακές δεξιότητες του 21ου αιώνα.

Δηλώστε συμμετοχή - Δείτε περισσότερα εδώ

Εκπαιδευτική Πολιτική: Σχεδιασμός, Ανάπτυξη και Διοίκηση

Στο Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου θα λειτουργήσει κατά το ακαδημαϊκό έτος 2018−2019 το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο «Εκπαιδευτική Πολιτική: Σχεδιασμός, Ανάπτυξη και Διοίκηση” , σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4485/2017 Φ.Ε.Κ.(114 τ. Α/4-8-17) και Φ.Ε.Κ Ίδρυσης Π.Μ.Σ. (3123, τ. Β, Αριθμός Απόφασης 26 (31-7-2018)

Το Πρόγραμμα απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (ΜΔΕ) με τις εξής κατευθύνσεις:

α) Εκπαιδευτικά Προγράμματα και Υλικό (Συμβατικές και e−Μορφές): Πολιτικές και Πρακτικές
β) Εκπαιδευτική Πολιτική και Διοίκηση

Δηλώστε συμμετοχή - Δείτε περισσότερα εδώ

Βυζαντινός Κόσμος: "Η σχέση του με την Αρχαιότητα και τον Νεότερο Ελληνισμό"

Το πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού (ΙΝ.Ε.ΒΥ.Π.) με τίτλο «Βυζαντινός Κόσμος: Η σχέση του με την Αρχαιότητα και τον Νεότερο Ελληνισμό» καλεί τους ενδιαφερομένους να καταθέσουν αίτηση για την κάλυψη πενήντα (50) θέσεων μεταπτυχιακών φοιτητών. Οι σπουδές οδηγούν στο αντίστοιχο Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης  (ΦΕΚ 3180 B΄/02-08-2018).

Το Πρόγραμμα, το οποίο πραγματοποιήθηκε με επιτυχία κατά το 2017-2018,  διεξάγεται στις εγκαταστάσεις του ΙΝ.Ε.ΒΥ.Π. στον Μυστρά και θα ξεκινήσει από τον ερχόμενο Οκτώβριο. Απευθύνεται σε ένα μεγάλο εύρος επιστημόνων (πτυχιούχων Ανθρωπιστικών, Παιδαγωγικών, Κοινωνικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, καθώς και Αρχιτεκτόνων) από Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Δηλώστε συμμετοχή - Δείτε περισσότερα εδώ

 

best of network

σχετικά άρθρα

Μπογδάνος σε Μοσκοβισί: Ο ακροαριστερός τρομοκρατικός βραχίωνας του αγαπημένου σας ΣΥΡΙΖΑ πίσω από την επίθεση στον ΣΚΑΪ
Μπογδάνος σε Μοσκοβισί: Ο ακροαριστερός τρομοκρατικός βραχίωνας του αγαπημένου σας ΣΥΡΙΖΑ πίσω από την επίθεση στον ΣΚΑΪ
Επίθεση μέσω tweet στον Ευρωπαίο Επίτροπο
Μπογδάνος σε Μοσκοβισί: Ο ακροαριστερός τρομοκρατικός βραχίωνας του αγαπημένου σας ΣΥΡΙΖΑ πίσω από την επίθεση στον ΣΚΑΪ