Εκπαίδευση

Και το Δημοτικό Συμβούλιο καταδικάζει την επίθεση γονέων σε βάρος άλλων γονέων στο 144ο δημοτικό Αθηνών

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Το σχετικό ψήφισμα δεν ψήφισε η παράταξη «Χρυσή Αυγή για την Αθήνα»

Την επίθεση που δέχθηκαν δυο μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 144ου Δημοτικού Σχολείου από δύο, επίσης, γονείς, κατά τη διάρκεια της αποχαιρετιστήριας εκδήλωσης των μαθητών για τη λήξη των μαθημάτων, καταδίκασε το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας.

Οι δύο δράστες γρονθοκόπησαν και τραυμάτισαν δυο μέλη του Συλλόγου μπροστά σε άλλους γονείς αλλά και στους μικρούς μαθητές του σχολείου. Τα θύματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ενώ υπέβαλαν και μηνύσεις.

Αιτία υπήρξε, όπως ειπώθηκε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η ανάθεση- επειδή δεν υπήρξε βοήθεια απ΄ άλλους γονείς- σε άτομα πακιστανικής καταγωγής που μένουν στην περιοχή η της προετοιμασίας της εκδήλωσης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε σχετικό ψήφισμα το οποίο δεν ψήφισε η παράταξη «Χρυσή Αυγή για την Αθήνα». Επίσης μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου εξέφρασαν φόβους για τυχόν νέα επεισόδια, την Κυριακή, στο ίδιο σχολείο, όπου εκεί θα πραγματοποιήσει εκδήλωση η Πακιστανική Κοινότητα.

Υπενθυμίζεται ότι και το υπουργείο Παιδείας έχει εκδόσει σήμερα αντίστοιχη ανακοίνωση καταδίκης του ρατσιστικού, όπως το χαρακτηρίζει, περιστατικού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Σχολεία: Όλες οι ημερομηνίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Πότε επιστρέφουν εκπαιδευτικοί και μαθητές

ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Κλείδωσε η νέα προκήρυξη για 317 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς
 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση