Εκπαιδευτικοί του 17ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου στην Ισπανία στα πλαίσια ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+
17ο δημοτικό σχολείο Ηρακλείου

            Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ "The wonderland of languages", στο οποίο συμμετέχει το 17ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου την τριετία 2016 - 2019 πραγματοποιήθηκε στην Ibiza της Ισπανίας ) από τις 13-05-2018 έως τις 17-05-2018 συνάντηση συντονιστικού χαρακτήρα με τη συμμετοχή των συντονιστών και των επτά συμβαλλόμενων χωρών (Σουηδία, Αγγλία, Τσεχία, Τουρκία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ελλάδα. Οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν το εταιρικό σχολείο CEIP PORTAL NOU, ξεναγήθηκαν στις αίθουσες, παρακολούθησαν διδασκαλίες και συνομίλησαν με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου φιλοξενίας.

      Την Ελλάδα και το 17ο Δημοτικό Σχολείο εκπροσώπησαν ο Διευθυντής της σχολικής μονάδας κ. Μπελαδάκης Εμμανουήλ και η συντονίστρια Γενιτσαρίδου Καλλιόπη.

            Οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το μεσαιωνικό φεστιβάλ που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Ίμπιζα  το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Μάη. Αυτή η ετήσια ψυχαγωγική και πολιτιστική εκδήλωση αποτελεί αφιέρωμα στην πολυπολιτισμική κληρονομιά που κληροδοτήθηκε στο νησί από Φοίνικες, Ρωμαίους, Άραβες και Χριστιανούς κατά τη διάρκεια των αιώνων. Παράλληλα ξεναγήθηκαν σε χώρους πολιτισμικής κληρονομιάς και δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

            Πραγματοποίησαν, επίσης, μετά από πρόσκληση, προγραμματισμένη επίσκεψη στο Δημαρχείο της Ίμπιζα, όπου έτυχαν θερμής υποδοχής και φιλοξενίας από τον Δήμαρχο,  με τον οποίο συνομίλησαν τόσο για το πρόγραμμα, όσο και για θέματα γενικού ενδιαφέροντος.

            Κατά τις συναντήσεις των συντονιστών συζητήθηκε η εξέλιξη του προγράμματος σε κάθε σχολική μονάδα, αξιολογήθηκαν τα παραγόμενα του προγράμματος, έγιναν βελτιώσεις και αποφασίστηκαν τα επόμενα βήματα για την επίτευξη των αρχικών στόχων.

Για το σχολείο,

o Διευθυντής

Μπελαδάκης Εμμανουήλ

σχετικά άρθρα