Προσευχή υπέρ Πανελληνίων
Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Άνω Καλαμακίου (Θεομήτορος)

Όπως διαβάζουμε και στο blogspot της Ενορίας, την ημέρα του Αγίου Πνεύματος (28/5) θα διοργανωθεί Θεία Λειτουργία για τους μαθητές των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Για την περίσταση έχει αναρτηθεί και στους δρόμους του Αλίμου η παρακάτω φωτογραφία, που έχει διαρρεύσει και στα social media.

Το θέμα διχάζει, καθώς αρκετά σχόλια επισημαίνουν την αντίφαση ανάμεσα στον προφανή ωφελιμιστικό προσανατολισμό της συγκεκριμένης κίνησης και τις βασικές χριστιανικές αξίες ενώ και από παιδαγωγική/εκπαιδευτική αξία τίθεται το ερώτημα το κατά πόσον η αναγωγή των εξετάσεων σε ζήτημα ζωής και θανάτου από τους γονείς (καθώς συχνά οι άνθρωποι επικαλούνται τα Θεία σε τέτοιες εξαιρετικά δύσκολες περιπτώσεις) μπορεί να επιδράσει αρνητικά στην ψυχολογική κατάσταση των εξεταζόμενων.

Από την άλλη, εκφράζεται η αντίληψη πως είναι συμβατή με την πίστη η καταφυγή στην προσευχή για βοήθεια, ακόμη και σε τέτοιες φαινομενικά υποδεέστερες περιπτώσεις.

σχετικά άρθρα

Η Αθήνα «ντύθηκε» στα γιορτινά 
Η Αθήνα «ντύθηκε» στα γιορτινά 

Επίσημα πλέον, η Αθήνα βρίσκεται στον παλμό των Χριστουγέννων. «Από την καρδιά της πόλης, εδώ από την πλατεία Συντάγματος, η Αθήνα στέλνει σήμερα...

Η Αθήνα «ντύθηκε» στα γιορτινά