Thumbnail
Εκπαίδευση

Αυξάνεται ο αριθμός των μαθητών που προάγονται με άριστα τόσο στο Δημοτικό, όσο στο Γυμνάσιο, Λύκειο και ΕΠΑΛ όπως προκύπτει από την έκθεση του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ για την εκπαίδευση.

Δημοτικό 2011-2014

Από τους μαθητές της Ε και ΣΤ τάξης που προήχθησαν, το 89,2% προήχθησαν με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ (αύξηση του ποσοστού κατά την τετραετία 5,3%), το 10,1% προήχθησαν με βαθμό ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ (μείωση του ποσοστού κατά -29,5% την τετραετία), το 0,6% προήχθησαν με βαθμό ΚΑΛΑ (μείωση του ποσοστού κατά -28,4% την τετραετία), ενώ το ποσοστό των μαθητών που προήχθησαν με βαθμό ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΛΑ ήταν σχεδόν μηδαμινό (μείωση του ποσοστού κατά την τετραετία -2,2%).

Γυμνάσιο 2011-2014

Από το 96,9% των μαθητών που προήχθησαν (αύξηση του ποσοστού κατά 0,4% την τετραετία), το 25,6% προήχθησαν με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ (αύξηση κατά την τετραετία 9,4%), το 37,6% προήχθησαν με βαθμό ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ (αύξηση κατά την τετραετία 7,1%), το 29,4% με βαθμό ΚΑΛΑ (μείωση κατά την τετραετία -3,3%) και το 7,4% προήχθησαν με βαθμό ΜΕΤΡΙΑ (μείωση κατά την τετραετία -33,5%).

Λύκειο 2011-2014

Από το 97,3% των μαθητών που προήχθησαν (μείωση του ποσοστού κατά -0,7% την τετραετία), το 20,4% προήχθησαν με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ (αύξηση κατά 25,8% την τετραετία), το 25,3% προήχθησαν με βαθμό ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ (αύξηση κατά 18,5% την τετραετία), το 33,3 % με βαθμό ΚΑΛΑ (αύξηση κατά 7,6% την τετραετία) και το 20,9% προήχθησαν με βαθμό ΜΕΤΡΙΑ (μείωση κατά -30,4% την τετραετία).

ΕΠΑΛ 2011-2014

Από το 96,1% των μαθητών που προήχθησαν (αύξηση του ποσοστού κατά 0,4% την τετραετία), το 8,5% προήχθησαν με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ (αύξηση κατά 25,7% την τετραετία), το 13,7% προήχθησαν με βαθμό ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ (αύξηση κατά 21,1% την τετραετία), το 34,3% με βαθμό ΚΑΛΑ (αύξηση κατά 26,1% την τετραετία) και το 43,5% προήχθησαν με βαθμό ΜΕΤΡΙΑ (μείωση κατά -20,5% την τετραετία).

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τροχαίο στη Λιοσίων
Τροχαίο στη Λιοσίων: Μάχη για τη ζωή δίνει η 16χρονη – Βαρύ παρελθόν για τον ανήλικο οδηγό
Τροχαίο στη Λιοσίων: Σεσημασμένος ο 16χρονος οδηγός της μηχανής - Η ανακοίνωση της αστυνομίας
Τροχαίο στη Λιοσίων: Μάχη για τη ζωή δίνει η 16χρονη – Βαρύ παρελθόν για τον ανήλικο οδηγό
τραμπ
Μέση Ανατολή: Φόβοι κλιμάκωσης μετά την κατάσχεση πλοίου του Ιράν από τις ΗΠΑ – Στον αέρα οι συνομιλίες
Τραμπ: Υπό τον έλεγχό μας πλοίο με ιρανική σημαία που επιχείρησε να σπάσει τον αμερικανικό αποκλεισμό
Μέση Ανατολή: Φόβοι κλιμάκωσης μετά την κατάσχεση πλοίου του Ιράν από τις ΗΠΑ – Στον αέρα οι συνομιλίες