3ο ΓΕΛ Κέρκυρας: «Το Αγόρι με τη Βαλίτσα», θεατρική παράσταση στις 14/5
3ο ΓΕΛ Κέρκυρας

Το 3ο ΓΕΛ Κέρκυρας παρουσιάζει ένα έργο του Μάικ Κένι «Το Αγόρι με τη Βαλίτσα».

Το Αγόρι με τη Βαλίτσα, απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους , αλλά και μεγαλύτερους και καταφέρνει με εργαλεία το χιούμορ και τη δράση να αναδείξει την πραγματικότητα παιδιών του 21ου αιώνα, τα οποία αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, είτε εξαιτίας της φτώχειας, είτε λόγω του πολέμου.

Πιο συγκεκριμένα, το έργο πραγματεύεται την ιστορία ενός νεαρού αγοριού, του Ναζ, ο οποίος αναγκάζεται να εγκαταλείψει την εμπόλεμη πατρίδα του προς αναζήτηση μίας καλύτερης ζωής, στο Λονδίνο. Σύμμαχοί του σε αυτή την αναζήτηση θα είναι η Κρίσια, ένα κορίτσι που θα γνωρίσει τυχαία σε ένα λεωφορείο και ο Σεβάχ, ο ήρωας των παιδικών του χρόνων, με τη βοήθεια των οποίων, θα καταφέρει να φτάσει ύστερα από πολλές αντιξοότητες στον προορισμό του.

Είναι όμως το Λονδίνο ο προορισμός που είχε ονειρευτεί;

Ο συγγραφέας του έργου ο Μάικ Κένι είναι ένας από τους κορυφαίους συγγραφείς θεατρικών έργων για παιδιά και εφήβους στη Μεγάλη Βρετανία. Έχει αποσπάσει πληθώρα βραβείων για το έργο του κι έχει συμπεριληφθεί σε λίστα της εφημερίδας «The Independent» ως ένας από τους δέκα καλύτερους εν ζωή συγγραφείς θεατρικών έργων στη Μ. Βρετανία.

Σκοπός της συγκεκριμένης μας επιλογής είναι να αναδείξουμε το σύγχρονο προσφυγικό πρόβλημα που μαστίζει όχι μόνο τη χώρα μας αλλά και ολόκληρο τον κόσμο, καθώς και να ευαισθητοποιήσουμε τους θεατές κάθε ηλικίας σχετικά με τις δραματικές αντιξοότητες στις οποίες καλούνται να ανταπεξέλθουν οι πρόσφυγες αναζητώντας όχι μόνο το όνειρο για ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και για τις οικογένειές τους, αλλά και παλεύοντας για μια ειρηνική και δίκαιη κοινωνία, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Η παράστασή μας θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018 στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας, ώρα 20:30.

Την επιμέλεια του έργου έχουν οι εκπαιδευτικοί: Τάκης Οικονόμου, Λίνα Κούδα, Αλέκα Μπαλάφα.

Λαμβάνουν μέρος οι μαθητές: Σπύρος Κατσίμης, Χριστίνα Βλάχου, Αναστασία Μπόγδου, Τζέλσα Σεχάι, Ειρήνη Τζίμα, Λίζα Τσέτσα, Μάρκος Λάζαρης.

σχετικά άρθρα

Η Αθήνα «ντύθηκε» στα γιορτινά 
Η Αθήνα «ντύθηκε» στα γιορτινά 

Επίσημα πλέον, η Αθήνα βρίσκεται στον παλμό των Χριστουγέννων. «Από την καρδιά της πόλης, εδώ από την πλατεία Συντάγματος, η Αθήνα στέλνει σήμερα...

Η Αθήνα «ντύθηκε» στα γιορτινά