Οριστικό: Πότε θα γίνουν οι ενδοσχολικές - απολυτήριες εξετάσεις (Γ' Λυκείου) - Τι ισχύει για ΓΕΛ, ΕΠΑΛ
Επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ του alfavita.gr για τις ενδοσχολικές εξετάσεις της Γ΄ Λυκείου

Όπως έχει γίνει γνωστό από το Υπουργείο Παιδείας πριν λίγες ημέρες, στις 25 του Μάη θα ολοκληρωθούν φέτος τα μαθήματα για τους μαθητές των Λυκείων.

Το ρεπορτάζ του alfavita.gr επιβεβαιώνεται για τις ενοσχολικές - απολυτήριες εξετάσεις καθώς αυτές για την Γ Λυκείου θα ξεκινήσουν την Τρίτη 29/5 ενώ οι μαθητές τθα δώσουν εξετάσεις στα τέσσερα μαθήματα το διάστημα από 29/5 έως και 1η Ιουνίου ημέρα Παρασκευή, όπως προκύπτει και από δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής.

Δέκα ημέρες πριν θα πραγματοποιηθεί το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό Φεστιβάλ της Ελλάδας στη Τεχνόπολη (19 και 20 Μαϊου) όπου θα πραγματοποιηθούν ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα στους επισκέπτες πάνω σε όλα τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα της Τρίτης Λυκείου καθώς και Δωρεάν Ψυχομετρικά Τεστ, δωρεάν επαγγελματικός προσανατολισμός και δωρεάν συμβουλές για την συμπλήρωση του μηχανογραφικού. Επίσης ειδικοί επαγγελματικοί σύμβουλοι θα παρέχουν δωρεάν συνεδρίες για την διαχείριση άγχους των εξετάσεων

Οι μαθητές της Γ Λυκείου θα έχουν στη διάθεσή τους μια εβδομάδα κενό μέχρι να ξεκινήσουν τη μάχη για τις πανελλαδικές εξετάσεις οι οποίες για τους υποψηφίους των ΓΕΛ ξεκινούν στις 8 Ιουνίου.

ΔΙΚΑΙΕΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΠΑΛ

Οι μαθητές-τριες των ΓΕΛ εξετάζονται σε τέσσερα μαθήματα ενδοσχολικά και οι μαθητές-τριες των ΕΠΑΛ σε επτά έως εννέα. Ως εκ τούτου προκύπτει ότι οι μαθητές – τριες των ΕΠΑΛ θα αναγκαστούν να γράφουν σε δύο μαθήματα την ίδια μέρα, ενώ θα έχουν μία ή και καμία ημέρα για ξεκούραση και προετοιμασία πριν τις Πανελλαδικές.

Από τη λήξη των μαθημάτων έως την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων μεσολαβούν 7 ημέρες για τους μαθητές των ΕΠΑΛ και 8 ημέρες για τους μαθητές των ΓΕΛ, όπου οι μαθητές θα συμμετάσχουν στις ενδοσχολικές τους εξετάσεις.

Μέσα σ’ αυτό το διάστημα θα πρέπει να αφιερωθεί τουλάχιστον μια ημέρα για επαναληπτικές εξετάσεις για τους μαθητές που είχαν κώλυμα  συμμετοχής σε κάποιο απ’ τα μαθήματα των ενδοσχολικών εξετάσεων και επιπλέον μια ημέρα για την έκδοση των αποτελεσμάτων.

Οι μαθητές των Γενικών και Επαγγελματικών  Λυκείων καλούνται να συμμετέχουν σε μία επίπονη δοκιμασία άγχους, φθοράς και αγωνίας. Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να εξασφαλίσει ίση αντιμετώπιση για όλους τους μαθητές – τριες και να μεριμνήσει ώστε να υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος μεταξύ ενδοσχολικών και Πανελλαδικών εξετάσεις

Εσύ θα λείπεις από το 2ο Spoudase Festival; - Γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές κλείστε θέση ΔΩΡΕΑΝ

Κάντε Δωρεάν Ψυχομετρικά τεστ, Επαγγελματικός Προσανατολισμός και Συμβουλές για το Μηχανογραφικό , Δωρεάν μαθήματα στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα , Δωρεαν Συνεδρίες για διαχείριση άγχους εξετάσεων, σε όλους τους μαθητές στη Τεχνόπολη στο 2ο Spoudase Festival (ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΑΥΣΤΗΡΗ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ)

Δηλώστε συμμετοχή (είσοδος ελεύθερη) και ελάτε γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές στη μεγαλύτερη γιορτή της εκπαίδευσης στην Ελλάδα - Δηλώστε συμμετοχή στο event

Δηλώστε συμμετοχή στο Θερινό Σχολείο που θα πραγματοποιήσει το Αρσάκειο στο 2ο Spoudase Festival (δείτε εδώ)

best of network

σχετικά άρθρα