Thumbnail
Υπουργείο Παιδείας 

Το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (K.Ε.Θ.Ι.) του Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων θα παρουσιάσουν τις δύο νέες εκδόσεις του Κ.Ε.Θ.Ι. για παιδιά και εφήβους με θέμα την ισότητα των φύλων.

 Η παρουσίαση θα γίνει σε σχετική συνέντευξη Τύπου   της Προέδρου του Κ.Ε.Θ.Ι. Ειρήνης Αγαθοπούλου και του Γ.Γ. του ΥΠ.Π.Ε.Θ. Γιώργου Αγγελόπουλου, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24 Απριλίου 2018 στις 12.00 το μεσημέρι  στην αίθουσα Έλλη Παππά ( ισόγειο του ΥΠ.Π.Ε.Θ).

Πρόκειται για την προσπάθεια του Κ.Ε.Θ.Ι., κατόπιν παρότρυνσης του Υπουργείου Παιδείας ,Έρευνας και Θρησκευμάτων να εκλαϊκεύσει και να απλοποιήσει σημαντικά κείμενα για την έμφυλη ισότητα και να θέσει με δημιουργικό, προσιτό και ευχάριστο τρόπο στις συζητήσεις παιδιών, εκπαιδευτικών και γονέων τα θέματα του φύλου και της ισότητας στην κοινωνική και πολιτική ζωή, την εργασία, την εκπαίδευση, αλλά ακόμη και μέσα στην ίδια την οικογένεια. Σε αυτό το πλαίσιο, ο φορέας, βασιζόμενος στη «Σύμβαση του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών για την Εξάλειψη όλων των Μορφών Διακρίσεων κατά των Γυναικών» (CEDAW), επέλεξε να δημιουργήσει μία εικονογραφημένη έκδοση για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας και μία για έφηβους και έφηβες.

 Η Σύμβαση αυτή, η οποία έχει επικυρωθεί από τη χώρα μας από το 1983, αποτελεί το σημαντικότερο κείμενο διεθνώς για την προώθηση και κατοχύρωση των δικαιωμάτων των γυναικών και συνιστά τον οδικό χάρτη για τη λήψη νομοθετικών πρωτοβουλιών στην κατεύθυνση της ισότητας των φύλων, για κάθε χώρα που την έχει επικυρώσει. Και οι δύο εκδόσεις τελούν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.

Τα συνολικά δέκα χιλιάδες (10.000) αντίτυπα των εκδόσεων, πέντε χιλιάδες (5.000) από κάθε έκδοση, διατίθενται δωρεάν από το Κ.Ε.Θ.Ι προς το  Υπουργείο και μοιράζονται στις βιβλιοθήκες όλων των δημόσιων σχολείων Δημοτικής και Γυμνασιακής εκπαίδευσης και θα αποτελέσουν χρήσιμα εργαλεία στη διάθεση δασκάλων και καθηγητών για την καθημερινή εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά και για πρωτοπόρες καινοτόμες δράσεις ευαισθητοποίησης όπως ο θεσμός της «Θεματικής Εβδομάδας». 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 10/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sxolikoi nosileutes
Σχολικοί νοσηλευτές κατά επισκεπτών υγείας: Διαφωνία για τις προσλήψεις στον κλάδο ΠΕ25
Ο ΠΑ.ΣΥ.Σ.ΝΟ κάνει λόγο για εσφαλμένες ερμηνείες, απουσία νομικής βάσης και παραπλανητική χρήση επαγγελματικών τίτλων
Σχολικοί νοσηλευτές κατά επισκεπτών υγείας: Διαφωνία για τις προσλήψεις στον κλάδο ΠΕ25
astinomia
Η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη 13χρονου στο 23ο Γυμνάσιο Αθηνών
Αντιδράσεις από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για «βίαιη και παράτυπη κράτηση» – Τι αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας
Η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη 13χρονου στο 23ο Γυμνάσιο Αθηνών
sklavenitis_12.jpg
Σκλαβενίτης: Νέες προσλήψεις σε καταστήματα – Δείτε σε ποιες περιοχές ανοίγουν θέσεις
Η γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ ενισχύει το δίκτυό της με νέες θέσεις εργασίας σε όλη τη χώρα
Σκλαβενίτης: Νέες προσλήψεις σε καταστήματα – Δείτε σε ποιες περιοχές ανοίγουν θέσεις