Πότε ξεκινούν οι ενδοσχολικές εξετάσεις στα σχολεία (πιθανός σχεδιασμός)
Τι ισχύει για τις ενδοχολικές εξετάσεις στα Λύκεια

Οι μαθητές της Τρίτης Λυκείου έχουν μπει στην τελική ευθεία για τις Πανελλαδικές εξετάσεις και οι μαθητες των υπόλοιπων τάξεων προετοιμάζονται για τις ενδοσχολικές.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των πανελληνίων 2018 και με τη σχετική υπουργική απόφαση στις 7 και 8 Ιουνίου 2018 θα αρχίσουν οι  Πανελλαδικές Εξετάσεις , για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ και ΓΕΛ, αντίστοιχα  Το πρόγραμμα δεν κρύβει εκπλήξεις και, ως είθισται, οι υποψήφιοι θα «μπουν στον στίβο» των εξετάσεων με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Φέτος επίσης θα έχουμε επιμήκυνση του διδακτικού έτους κατά δύο εβδομάδες. Τα μαθήματα θα τελειώσουν αργότερα οι ημερομηνίες διεξαγωγής των Πανελληνίων όμως δεν θα μετακινηθούν. Αυτό που θα αλλάξει, είναι οι ημερομηνίες των ενδοσχολικών εξετάσεων.

Αντίστοιχα, οι απολυτήριες της Α΄ και Β΄ Λυκείου θα διεξαχθούν παράλληλα με τις Πανελλήνιες, κατά τις κενές ημέρες.

Να θυμίσουμε μάλιστα ότι πέρυσι τα μαθήματα Γυμνασίου διήρκησαν μέχρι τέλος Μαΐου και η εκκίνηση των προαγωγικών εξετάσεων τοποθετήθηκε στην 1η Ιουνίου. Οι Πανελλήνιες άλλωστε, δεν μπορούν να ξεκινήσουν εάν δεν ολοκληρωθούν οι εξετάσεις Γυμνασίου, καθώς υπάρχει ανάγκη για καθηγητές, για λόγους επιτήρησης.

Πριν να ξεκινήσουν και οι δύο αυτές κομβικές δοκιμασίες για τους μαθητές του Λυκείου αλλά και του Γυμνασίου, πραγματοποιείται το 2o Spoudase Festival μεγαλύτερο Φεστιβάλ Σπουδών σε Ελλάδα και Κύπρο στην Τεχνόπολη (19 και 20 Μαϊου)

250 σύμβουλοι επαγγελματικού προσανατολισμού θα παρέχουν ΔΩΡΕΑΝ σε ολους τους μαθητές αλλά και σε μεγαλύτερες ηλικίες (φοιτητές, εργαζόμενους, απόφοιτους):

1. ΔΩΡΕΑΝ Ψυχομετρικά Τεστ
2. ΔΩΡΕΑΝ Επαγγελματικό Προσανατολισμό
3. ΔΩΡΕΑΝ συμβουλές σπουδών
4. ΔΩΡΕΑΝ συνερδια για διαχείριση άγχους
5 ΔΩΡΕΑΝ συμβουλές για συμπλήρωση του Μηχανογραφικού
6. ΔΩΡΕΑΝ συμβουλές για το Βιογραφικό
7.  ΔΩΡΕΑΝ συμβουλές για Μεταπτυχιακό

Παράλληλα όλοι οι επισκέπτες θα γνωρίσουν εκπροσώπους απ' όλες τις σχολές και τα τμήματα του Μηχανογραφικού ενώ οι χιλιάδες φοιτητές και απόφοιτοι θα γνωρίσουν πάνω από 800 Μεταπτυχιακά των δημόσιων και των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων

Μετά την μεγαλύτερη Εκπαιδευτική γιορτή που έχει γίνει ποτέ ιστορικά στην Ελλάδα όπου θα φιλοξενήσει 400 φορείς απ'όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης παρουσιάζοντας τα εκπαιδευτικά τους προγράμματα και τις επιστημονικές και τεχνολογικές δραστηριότητες, θα ακολουθήσουν οι ενδοσχολικές εξετάσεις.

Δεν χρειάζεται να πληρώσεις σε κάποια εταιρεία για Ψυχομετρικά Τεστ, Επαγγελματικό Προσανατολισμό και Συμβουλές Μηχανογραφικού

Η είσοδος είναι ΔΩΡΕΑΝ αλλά η εγγραφή απαραίτητη στο www.spoudasefest.gr και στο event της σελίδας ΕΔΩ

Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΕΣΙΣ, ΤΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Το κάθε μάθημα θα εξετάζεται για ένα δίωρο, πλην του μαθήματος Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, το οποίο θα διαρκεί τρεις ώρες. Ο τρόπος εξέτασης αλλάζει στο εν λόγω μάθημα καθώς, εκτός από την έκθεση και τις λεξιλογικές ασκήσεις, οι μαθητές θα εξετάζονται και σε απόσπασμα κειμένου.

Αλλαγή θα έρθει και στην εξέταση των Αρχαίων της Β’ Λυκείου, όπου έχει προστεθεί στη διδασκαλία και το έργο του Επιτάφιου του Θουκυδίδη. Το υπουργείο Παιδείας στη βαθμολόγηση των μαθητών πριμοδοτεί τις ερμηνευτικές ερωτήσεις, ενώ μειώνει τη μοριοδότηση σε ερωτήσεις γραμματικής και συντακτικού.

Υποχρεωτικές δημιουργικές εργασίες, οι οποίες θα λαμβάνονται υπ’ όψιν στη βαθμολόγηση έχουν από φέτος οι μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου, οι οποίες θα εκπονούνται κατά τις διδακτικές ώρες των μαθημάτων, τουλάχιστον σε ένα από τα διδασκόμενα αντικείμενα. Στη Γ’ Λυκείου, η δημιουργική εργασία είναι προαιρετική.

Ενα ωριαίο διαγώνισμα το τετράμηνο και απροειδοποίητα τεστ διάρκειας 10-15 λεπτών είναι οι οδηγίες του υπουργείου Παιδείας προς τους εκπαιδευτικούς για τους μαθητές του Λυκείου. Η ηγεσία προχωράει σε ψαλίδι των διαγωνισμάτων στο Λύκειο, αυξάνοντας παράλληλα κατά δύο εβδομάδες τη διάρκεια του διδακτικού έτους.

best of network

σχετικά άρθρα

Πίνακες: Οι εκπαιδευτικοί που μετατάσσονται σε θέσεις διοικητικών υπαλλήλων
Πίνακες: Οι εκπαιδευτικοί που μετατάσσονται σε θέσεις διοικητικών υπαλλήλων

Στο ΦΕΚ δημοσιεύθηκαν τα ονόματα των 159 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δυετεροβάθμιας Εκπαίδευσης που θα μεταταχθούν σε διοικητικές...

Πίνακες: Οι εκπαιδευτικοί που μετατάσσονται σε θέσεις διοικητικών υπαλλήλων
Ποτάμι για Συμφωνία των Πρεσπών: Ψηφίζουμε κατά συνείδηση
Ποτάμι για Συμφωνία των Πρεσπών: Ψηφίζουμε κατά συνείδηση
Αναλυτικά η απόφαση - "Το πρόβλημα με την πΓΔΜ πρέπει να λυθεί και η Ελλάδα πρέπει να πρωταγωνιστήσει στο άνοιγμα της ευρωπαϊκής οδού για τη...
Ποτάμι για Συμφωνία των Πρεσπών: Ψηφίζουμε κατά συνείδηση