Μεθοδολογία στην εκμάθηση των Γλωσσών για την παιδαγωγική, διδακτική και γλωσσολογική αριστεία, διεθνές συνέδριο, στη Θεσσαλονίκη
Μεθοδολογία στην εκμάθηση των Γλωσσών για την παιδαγωγική, διδακτική και γλωσσολογική αριστεία.

Οργάνωση: Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Ελλάδα), το Τμήμα Γαλλικών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου και το ανοιχτό διαπανεπιστημιακό και διεπιστημονικό Εργαστήριο MÉTHODAL.

Θεσσαλονίκη, Ελλάδα,2-5 Σεπτεμβρίου 2018

http://congres2018.methodal.net

Η ποικιλία των επιστημονικών κλάδων που συμβάλλουν στην πρόοδο των σύγχρονων προσεγγίσεων στη διδασκαλία / εκμάθηση γλωσσών και πολιτισμών, οδηγεί στην ανάγκη δικτύωσης ερευνητών διαφόρων ειδικοτήτων.

Ειδικότερα, περιλαμβάνει ερευνητές από τις Επιστήμες της Εκπαίδευσης (εκπαιδευτική μηχανική, κοινωνιολογία της εκπαίδευσης, φιλοσοφία της εκπαίδευσης, ψυχολογία της εκπαίδευσης, εκπαιδευτική πολιτική, εκπαιδευτική τεχνολογία), τις επιστήμες και τεχνολογίες της επικοινωνίας, τις επιστήμες της γλώσσας. Το συνέδριο MÉTHODAL 2016 συγκέντρωσε 60 ομιλητές από 20 χώρες, οι οποίοι επικεντρώθηκαν στην έννοια της καινοτομίας.

 Φέτος, οι συμμετέχοντες θα ασχοληθούν με την ποιότητα, την εφικτότητα και την αποτελεσματικότητα της γλωσσικής κατάρτισης. Οι ομιλητές θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα ερευνών που φέρνουν πιο κοντά σε αυτή την αριστεία, τις παιδαγωγικές τεχνικές και διδακτικές προσεγγίσεις που εφαρμόζονται, τη γλωσσολογία ή τις καθ’ αυτό τεχνικές εφαρμοσμένης έρευνας.

Επίσημες γλώσσες του Συνεδρίου: αγγλική και γαλλική. Κοινό-στόχος: φορείς δημόσιας εκπαίδευσης, υπεύθυνοι σχεδιασμού προγραμμάτων και γενικών πλαισίων εκπαίδευσης, διδάσκοντες γλωσσών, θεματοδότες/ θεματοθέτες κ.ά.

Υποβολή των προτάσεων

Οι προτάσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά έως τις 30 Απριλίου 2018 στην ιστοσελίδα του συνεδρίου

  • ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ

http://congres2018.methodal.net/appels/METHODAL%202018%20-%20Appel%20%C3%A0%20communication%20-%20FR.pdf

Η επιλογή θα γίνει με βάση ανώνυμη αξιολόγηση από δύο κριτές. Η πρόταση συνίσταται σε μια σύντομη περίληψη της εισήγησης (έως 3.000 χαρακτήρες), η οποία θα περιλαμβάνει τουλάχιστον τον αρχικό προβληματισμό, την υπόθεση ή τις υποθέσεις εργασίας, τη μεθοδολογία, ένα θεωρητικό πλαίσιο αναφοράς και ενδεικτικές βιβλιογραφικές αναφορές. Ευπρόσδεκτες είναι και οι προτάσεις που αφορούν εν εξελίξει έρευνα. Όλες οι εισηγήσεις θα πρέπει να σχετίζονται με τη θεματική του συνεδρίου.

  • ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΣΛΑΜ (ο λόγος στους καθηγητές)

http://congres2018.methodal.net/appels/METHODAL%202018%20-%20Appel%20%C3%A0%20MethoSlam%20-%20FR.pdf

 

best of network

σχετικά άρθρα

Πίνακες: Οι εκπαιδευτικοί που μετατάσσονται σε θέσεις διοικητικών υπαλλήλων
Πίνακες: Οι εκπαιδευτικοί που μετατάσσονται σε θέσεις διοικητικών υπαλλήλων

Στο ΦΕΚ δημοσιεύθηκαν τα ονόματα των 159 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δυετεροβάθμιας Εκπαίδευσης που θα μεταταχθούν σε διοικητικές...

Πίνακες: Οι εκπαιδευτικοί που μετατάσσονται σε θέσεις διοικητικών υπαλλήλων
Ποτάμι για Συμφωνία των Πρεσπών: Ψηφίζουμε κατά συνείδηση
Ποτάμι για Συμφωνία των Πρεσπών: Ψηφίζουμε κατά συνείδηση
Αναλυτικά η απόφαση - "Το πρόβλημα με την πΓΔΜ πρέπει να λυθεί και η Ελλάδα πρέπει να πρωταγωνιστήσει στο άνοιγμα της ευρωπαϊκής οδού για τη...
Ποτάμι για Συμφωνία των Πρεσπών: Ψηφίζουμε κατά συνείδηση