Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Υπουργείο Παιδείας 

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία εκτιμά ότι ο θεσμός των Σχολικών Συμβούλων ο οποίος  γεννήθηκε το 1982 ως αποτέλεσμα των πολύχρονων αγώνων των Εκπαιδευτικών, παρά τις όποιες δυσλειτουργίες του, προσέφερε όλα αυτά τα χρόνια σημαντικό έργο στην Εκπαίδευση.

Πολλοί Σχολικοί Σύμβουλοι των Μαθηματικών στήριξαν και στηρίζουν μέχρι και σήμερα τις προσπάθειες της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας πυκνώνοντας τις τάξεις της και συμμετέχουν καθοριστικά στη διάδοση των Μαθηματικών ιδεών. 

Σήμερα που ο θεσμός επανεξετάζεται κριτικά, εκτιμάμε πως είναι πολυτέλεια να θεωρείται αναλώσιμο τέτοιας τάξης επιστημονικό εκπαιδευτικό προσωπικό και να παροπλίζεται με ρυθμίσεις που υπολείπονται των αποδεκτών ορίων της αξιοκρατίας.

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία εκφράζει επιφυλάξεις για διατάξεις του νομοσχεδίου και ζητάει από το ΥΠΠΕΘ να επικρατήσουν ώριμες δεύτερες σκέψεις, προκειμένου να δοθεί αποδεκτή και βιώσιμη λύση σε συνεργασία με τους αρμόδιους εκπροσώπους του επιστημονικού φορέα των Σχολικών Συμβούλων.

Η Εκπαίδευση δεν αντέχει τις συνεχείς χωρίς επαρκή τεκμηρίωση αλλαγές, που στοχεύουν σε πρόσκαιρα οφέλη και αποσυνθέτουν την απαραίτητη ομοψυχία.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ρεύμα: Η ηλεκτρική συσκευή που μπορεί να καίει όσο 65 ψυγεία μαζί

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη «σωμασκία»;

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΠΘ
Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στην Εθνική Δράση κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας
Συνολικά υλοποιήθηκαν περισσότερες από 60 δράσεις διάχυσης των Εργαλειοθηκών στις περιοχές ευθύνης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, με τη συνδρομή...
Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στην Εθνική Δράση κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας
μητσοτακης
Μητσοτάκης για Τσίπρα: «Το ΕΑΜ το άφησε στον Πολάκη και κράτησε το ΕΛΑΣ»

Με αιχμηρές αναφορές στον χώρο της αντιπολίτευσης τοποθετήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας τις...

Μητσοτάκης για Τσίπρα: «Το ΕΑΜ το άφησε στον Πολάκη και κράτησε το ΕΛΑΣ»
Άδωνις Γεωργιάδης και Αλέξης Τσίπρας
Επίθεση Γεωργιάδη σε Τσίπρα: «Επαναστάτης του κουραμπιέ, έκανε έναν αχταρμά με το "Α" του αναρχισμού»
«Οι γνήσιοι αριστεροί μπορεί και να ενοχλούνται που καπηλεύεται την ιστορία του ΕΛΑΣ» σημείωσε καυστικά ο υπουργός Υγείας
Επίθεση Γεωργιάδη σε Τσίπρα: «Επαναστάτης του κουραμπιέ, έκανε έναν αχταρμά με το "Α" του αναρχισμού»