Το 2ο ΓΕΛ Αλιβερίου πάει... Ευρώπη με το Erasmus+ [pics]
Σε Ισπανία, Ολλανδία και Ιταλία το 2ο Γενικό Λύκειο Αλιβερίου, με πρόγραμμα Erasmus+K2

• Στη Σεβίλλη στο Colegio Privado Concertado Arboleda, βρέθηκε από τις 5 έως τις 11 Μαρτίου αντιπροσωπεία του 2ου Γενικού Λυκείου Αλιβερίου, αποτελούμενη από τρεις συνοδούς εκπαιδευτικούς και έξι μαθητές, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+K2, συμπράξεις σχολείων για την καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών, "GEW: Generazione Web Europeo" - "H Γενιά του ευρωπαϊκού ιστού".

Στη Σεβίλλη, μετέβησαν 24 συνολικά μαθητές από την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ολλανδία οι οποίοι φιλοξενήθηκαν από τις οικογένειες αντίστοιχων Ισπανών μαθητών.

Από το 2ο ΓΕΛ Αλιβερίου, πήραν μέρος έξι μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης, και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί, Λίτσα Γλάρου, υπεύθυνη για την εκτέλεση του σχεδίου, Γιάννης Μαλούκος και Ευαγγελία Καρκαλέτση.

Οι μαθητές γνώρισαν τον τρόπο ζωής των εκεί συμμαθητών τους, συμμετείχαν σε πρωινές δράσεις μέσα και έξω από το σχολείο και κατά τις απογευματινές συναντήσεις τους ξεναγήθηκαν σε μέρη διασκέδασης των νεολαίων της Σεβίλλης.

Γνωρίστηκαν ακόμη, μέσα από κοινές δραστηριότητες με τους Ιταλούς, και τους Ολλανδούς συμμαθητές τους.

Η προετοιμασία των Ισπανών διοργανωτών ήταν εξαιρετική και οι δραστηριότητες, οι σχετικές με το βιώσιμο τουρισμό και την επιχειρηματικότητα, πολύ ενδιαφέρουσες για τους μαθητές.

Στη διάρκεια της φιλοξενίας οι μαθητές διδάχθηκαν φλαμέγκο από ισπανίδες μαθήτριες και παρουσίασαν παράσταση χορού - flashmob, σε κεντρική πλατεία της Σεβίλλης.

Επισκέφτηκαν τα αξιοθέατα της πόλης, τον καθεδρικό ναό στο ιστορικό κέντρο και το αραβικό ανάκτορο Αλκαζάρ. Ακόμη, διέσχισαν με ποδήλατα τις όχθες του ποταμού Γουαδαλκιβίρ, και γνώρισαν τις συνοικίες της πόλης.

Επισκέφτηκαν το εθνικό πάρκο Ντονιάνα, νότια της Σεβίλλης, και το πρόγραμμα έκλεισε με συνεστίαση για τους μαθητές των τριών χωρών, με φαγητά που είχαν παρασκευάσει οι φιλοξενούσες οικογένειες, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.

Στη διάρκεια της επίσκεψης διαπιστώθηκαν οι αναπτυγμένες δεξιότητες των μαθητών, και εκτιμάται ότι η συνάντηση ήταν σημαντικό ερέθισμα για τη διαρκή πρόοδό τους, παράλληλα με τους δεσμούς φιλίας που ανέπτυξαν με τα σχολεία - εταίρους.     

• Νωρίτερα, στις 24 έως τις 26 Ιανουαρίου, η αντιπροσωπεία του 2ου ΓΕΛ Αλιβερίου, είχε βρεθεί στην Ολλανδική πόλη Hoogeveen, στο σχολείο Wolfs bos.

Εδώ οι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν μια διδακτική ώρα σε διαφορετικό αντικείμενο ο καθένας, για την απόκτηση ρεαλιστικής εικόνας της εκπαιδευτικής διαδικασίας, και εντυπωσιάστηκαν από τα υπερσύγχρονα εργαστήρια φυσικών επιστημών και καλλιτεχνικών.

Στην Ολλανδία, πήραν μέρος οι εκπαιδευτικοί: Λίτσα Γλάρου, Ευαγγελία Καρκαλέτση, Γιάννης Μαλούκος και Ελένη Γότα, επικεφαλής της σχολικής μονάδας.
                                                
• Το περασμένο Νοέμβρη, από τις 15 έως τις 17, η αντιπροσωπεία του 2ου ΓΕΛ Αλιβερίου είχε βρεθεί, στο Ιταλικό σχολείο Istituto Omnicomprensivo, του Όρτε.

Εδώ, είχε γίνει η πρώτη γνωριμία των εκπαιδευτικών από τις τέσσερις χώρες, οι οποίοι αντάλλαξαν εμπειρίες, για το εκπαιδευτικό σύστημα και τον τρόπο ζωής στις χώρες τους, τις συνθήκες εργασίας και τους στόχους των μαθητών τους.

Στην Ιταλία, πήραν μέρος οι εκπαιδευτικοί,  Λίτσα Γλάρου, Θεολόγος, Ευαγγελία Καρκαλέτση, Μαθηματικός, και Γιάννης Μαλούκος, Φιλόλογος. 

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα έχει τριετή διάρκεια 2017-2020 και στόχοι του είναι οι ανοιχτές και καινοτόμες πρακτικές σε μια ψηφιακή εποχή και η προώθηση της εκπαίδευσης στην επιχειρηματικότητα, και την κοινωνική επιχειρηματικότητα μεταξύ των νέων.

Συντονίστρια χώρα είναι η Ιταλία, με το σχολείο Istituto Omnicomprensivo, του Όρτε, ενώ συνεργάζονται, το 2ο Γενικό Λύκειο Αλιβερίου, η Ολλανδία, με το σχολείο RSG Wolfsbos, του Hoogeveen, και η Ισπανία, με το σχολείο Euclides Enseñanza Andalusia, της Σεβίλλης.

Σημειώνεται, ότι το λογότυπο του προγράμματος είναι δημιουργία της Μαργαρίτας Φρυγανιώτη, μαθήτριας της Β’ τάξης, του Λυκείου Αλιβερίου, και επιλέχθηκε μετά από ψηφοφορία οκτώ μαθητών από τις τέσσερις συνεργαζόμενες χώρες.

Τέλος, σημειώνεται ότι το Αλιβέρι θα φιλοξενήσει το Σεπτέμβρη, την επόμενη συνάντηση εκπαιδευτικών των τεσσάρων χωρών.

Επίσημο site του Προγράμματος: http://www.gew-project.eu/ 

Η Ελληνική αποστολή στην πρώτη διακρατική ανταλλαγή μαθητών στη Σεβίλλη, Μάρτιος 2018

Οι Έλληνες μαθητές με τους συνοδούς καθηγητές τους και τους Ισπανούς μαθητές που τους φιλοξένησαν

Πρώτη διεθνική συνάντηση στην Ιταλία, Νοέμβριος 2017


Υποδοχή από το Δήμαρχο του Όρτε, Νοέμβριος 2017

Δεύτερη διεθνική συνάντηση εκπαιδευτικών στην Ολλανδία, Ιανουάριος 2018

Η Ελληνική αποστολή στο Ολλανδικό σχολείο, Ιανουάριος 2018


Το λογότυπο του προγράμματος, σχέδιο της Μαργαρίτας Φρυγανιώτη

 

best of network

σχετικά άρθρα