Thumbnail
 Δύο σημαντικές δράσεις 

 Δύο σημαντικές δράσεις από το Γυμνάσιο Μασάρων της Ρόδου (βρίσκεται σε απόσταση 50 Km από την πόλη της Ρόδου) με πρωτοβουλία του συλλόγου διδασκόντων και του Διευθυντή του της σχολικής μονάδας Στέφανου Σαρικά βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και ένα περίπου μήνα.


1η Δράση:
Ενδοσχολική Επιμόρφωση εκπαιδευτικών του σχολείου μας


Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, 13:00-14:00 και μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους, οι εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων του σχολείου μας, παρακολουθούν επιμορφωτικό πρόγραμμα σε θέματα Νέων Τεχνολογιών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την εκμάθηση λογισμικών γενικής χρήσης, του φωτόδεντρου και εφαρμογών Web 2.0, καθώς και τον τρόπο αξιοποίησής τους ως γνωστικά και διδακτικά εργαλεία μέσα στην τάξη.


Τα μαθήματα διεξάγονται στο εργαστήριο πληροφορικής του σχολείου μας με επιμορφωτές τους εκπαιδευτικούς κλάδου ΠΕ19-20 Γιασιράνη Στέφανο, Διευθυντή του σχολείου και Σαρικά Σάββα με την παιδαγωγική υποστήριξη του Σχολικού Συμβούλου Δ. Ε. Νοτίου Αιγαίου, κλάδου ΠΕ03 - Μαθηματικών, κ. Ιωάννη Καραγιάννη.
http://gym-masar.dod.sch.gr/index.php/2011-11-18-14-55-32/171-epimorfosi
 

2η Δράση:

Δράσεις κατά της Σχολικής βίας και του εκφοβισμού (2018)

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας και του Εκφοβισμού. Η ημέρα αυτή αποτελεί μια αφορμή για εκπαιδευτικούς, μαθητές/τριες και γονείς να ανταλλάξουν σκέψεις, πληροφορίες και ιδέες και να ενεργοποιηθούν δράσεις ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας και του εκφοβισμού που εκδηλώνεται μεταξύ και εναντίον των μαθητών/τριών, ώστε να περιοριστούν οι δίαυλοι εκδήλωσης της βίας στη ζωή τους και αποτραπούν οι αρνητικές συνέπειες στις διαπροσωπικές τους σχέσεις.
Με αφορμή την ημέρα αυτή, την Παρασκευή 9/3 πραγματοποιήθηκαν σχετικές δράσεις. Αρχικά όλα τα τμήματα παρακολούθησαν στην τάξη τους μαζί με δύο εκπαιδευτικούς σχετικά βίντεο ως αφορμή για ενημέρωση, προβληματισμό και συζήτηση. Έπειτα, χωρίστηκαν σε ομάδες και εξέφρασαν τη γνώμη και τα συναισθήματά τους ζωγραφίζοντας και γράφοντας διάφορα μηνύματα. Στο τέλος, όλο το σχολείο παρακολούθησε ταινία για τη Σχολική βία και τον εκφοβισμό στο αμφιθέατρο του σχολείου.
Οι δράσεις μας όμως, δεν σταματούν εδώ. Συνεχίζονται μέχρι να εξαλειφθούν όλα τα φαινόμενα βίας και εκφοβισμού...

http://gym-masar.dod.sch.gr/index.php/2011-11-17-17-04-48/172-bullying2018

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 5/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sofia zaxaraki
Σοφία Ζαχαράκη για σχολική βία: Αύξηση συμβούλων εκπαίδευσης - Πάνω από 1 ημέρα κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι στα σχολεία
Νέα εθνική στρατηγική για την καταπολέμηση της βίας και παραβατικότητας ανηλίκων
Σοφία Ζαχαράκη για σχολική βία: Αύξηση συμβούλων εκπαίδευσης - Πάνω από 1 ημέρα κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι στα σχολεία
Δόμνα Μιχαηλίδου
Δόμνα Μιχαηλίδου: Από αύριο οι αιτήσεις για το επίδομα βαρηκοΐας – κώφωσης 391 ευρώ-Οι δικαιούχοι
Επίδομα σε άτομα με προβλήματα ακοής - Ξεκινά αύριο η υποβολή αιτήσεων
Δόμνα Μιχαηλίδου: Από αύριο οι αιτήσεις για το επίδομα βαρηκοΐας – κώφωσης 391 ευρώ-Οι δικαιούχοι
δοα
Διώξεις στην εκπαίδευση μετά τη Χούντα: Συναυλία αλληλεγγύης σήμερα στα Προπύλαια στις 19.00
Συναυλία Αλληλεγγύης: Αντίσταση στην καταστολή της ελεύθερης έκφρασης στην εκπαίδευση
Διώξεις στην εκπαίδευση μετά τη Χούντα: Συναυλία αλληλεγγύης σήμερα στα Προπύλαια στις 19.00