Thumbnail
Κλειστοί θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί όλης της χώρας, μετά από απόφαση της ΚΕΔΕ, αντιδρώντας στην υποχρεωτική ένταξη στα νηπιαγωγεία από την ηλικία των τεσσάρων ετών

Παράλληλα, στις περιπτώσεις που αιρετοί λάβουν απόφαση να μην κλείσουν τους παιδικούς σταθμούς, η ΠΟΕ-ΟΤΑ προκηρύσσει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για όλους τους εργαζόμενους των σταθμών, καθώς και πανελλαδική στάση εργασίας για το σύνολο των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση από τις 11.00 το πρωί έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας.

Την ίδια ημέρα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, θα πραγματοποιηθεί πορεία προς τη Βουλή, όπου ψηφίζεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας (για την ίδρυση του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής), στο οποίο περιλαμβάνεται η επίμαχη διάταξη. Θα προηγηθεί συγκέντρωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ στις 11:30 το πρωί έξω από τα γραφεία της στην πλατεία Καραϊσκάκη και της ΚΕΔΕ στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Οι διοργανωτές της κινητοποίησης υποστηρίζουν ότι θα υποβαθμιστούν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί και θα κινδυνεύσουν θέσεις εργασίας σε αυτούς, ενώ σκοπεύουν να παραδώσουν στη Βουλή «χιλιάδες» υπογραφές γονέων που αντιδρούν στην εφαρμογή του μέτρου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Market Pass 2026: Πώς θα πάρετε το επίδομα για σούπερ μάρκετ

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εκπαιδευτικός με απογοήτευση
Θάνατος εκπαιδευτικού στη Θεσσαλονίκη: Η ΟΙΕΛΕ καταγγέλλει διοικητικό bullying και ανισότητες
«Κέρβεροι με τους καθηγητές, αρνάκια με τους ιδιοκτήτες»: Η ΟΙΕΛΕ ξεσκεπάζει τις αυθαιρεσίες στη διοίκηση
Θάνατος εκπαιδευτικού στη Θεσσαλονίκη: Η ΟΙΕΛΕ καταγγέλλει διοικητικό bullying και ανισότητες