Τα προβλήματα σε σχέση με την ακαδημαϊκή ειρήνη και την παραβατικότητα σε κάθε πανεπιστήμιο ξεχωριστά, απασχόλησαν στη σημερινή δεύτερη συνεδρίασή της τα μέλη της «Επιτροπής για τη μελέτη ζητημάτων της ακαδημαϊκής ελευθερίας και ειρήνης» υπό την προεδρεία του πρώην υπουργού και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παρασκευόπουλου.
Έγινε προσπάθεια χαρτογράφησης των ιδιομορφιών και των θετικών ενεργειών όπως αυτές περιγράφονται στα έγγραφα των πρυτάνεων και στις προφορικές τους τοποθετήσεις, με τις οποίες εκθέτουν την κατάσταση που επικρατεί στα αντίστοιχα ιδρύματα.
Τα μέλη της Επιτροπής διαπίστωσαν ότι τα σχετικά προβλήματα και οι δυνατότητες διαφέρουν κατά πολύ από πανεπιστήμιο σε πανεπιστήμιο.
Η Επιτροπή προσδιόρισε τα ειδικά θέματα που θα την απασχολήσουν στις επόμενες συνεδριάσεις μεταξύ των οποίων είναι το θέμα της διακίνησης ναρκωτικών.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 7/05
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ