Προαιρετική η παρακολούθηση των μαθημάτων ξένων γλωσσών στα απογευματινά τμήματα
Συντάκτης: Διαλεκτή Αγγελή

Στο πλαίσιο των αλλαγών που δρομολογούνται για το Νέο Λύκειο, το υπουργείο Παιδείας διά στόματος του αρμόδιου υπουργού, Κώστα Γαβρόγλου, εξηγεί το σχέδιο για τη διδασκαλία ξένων γλωσσών μέσα στο δημόσιο σχολείο, με σκοπό την ελάφρυνση του αρκετά επιβαρυμένου οικογενειακού προϋπολογισμού λόγω φροντιστηρίων.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου, από τη νέα σχολική χρονιά θα λειτουργήσουν τάξεις διδασκαλίας ξένων γλωσσών εντός των χώρων των σχολείων σε ωράριο πέραν του πρωινού υποχρεωτικού προγράμματος, για τους μαθητές της Β’ Λυκείου σε πρώτο στάδιο.

«Είναι σημαντικό τα παιδιά να μπορούν να μάθουν ξένες γλώσσες μέσα στο δημόσιο σχολείο, όπως γίνεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ αγγλικών, γαλλικών και γερμανικών και ανάλογα με το επίπεδό τους θα παρακολουθούν μαθήματα συνολικής διάρκειας δύο ή τεσσάρων ωρών την εβδομάδα» δηλώνει στην «Εφ.Συν.» ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου.

Οι μαθητές θα κληθούν να δηλώσουν τη γλώσσα που επιθυμούν να διδαχθούν στο τέλος της σχολικής χρονιάς, προκειμένου να υπάρξει ο απαραίτητος σχεδιασμός από πλευράς υπουργείου για τη δημιουργία τμημάτων αλλά και τη δρομολόγηση των απαραίτητων προσλήψεων ωρομίσθιων εκπαιδευτικών.

Η παρακολούθηση θα είναι μεν προαιρετική, αλλά εφόσον ένας μαθητής δηλώσει την επιθυμία του να παρακολουθήσει μαθήματα, θα πρέπει να είναι συνεπής «και αυτό είναι θέμα ακαδημαϊκής τάξης», τονίζει ο υπουργός Παιδείας.

«Θέλουμε αυτή η σοβαρή επένδυση να εκτιμηθεί ουσιαστικά από τους μαθητές» προσθέτει ο Κ. Γαβρόγλου, ο οποίος διευκρινίζει ότι αν σε κάποιο σχολείο δεν δημιουργηθεί τμήμα διδασκαλίας ξένων γλωσσών, τότε οι μαθητές θα μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα σε γειτονικά σχολεία όπου τυχόν θα λειτουργούν τμήματα.

Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η πρόσφατη απόφαση του υπουργείου για δωρεάν διάθεση ξενόγλωσσων βιβλίων στους μαθητές Λυκείου από την επόμενη σχολική χρονιά.

best of network

σχετικά άρθρα

Θεματική Εβδομάδα στα γυμνάσια: Για τα ζητήματα Δημοκρατικής Συνύπαρξης και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων
Θεματική Εβδομάδα στα γυμνάσια: Για τα ζητήματα Δημοκρατικής Συνύπαρξης και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων
Η Εγκύκλιος όπως δημοσιεύτηκε από το Υπουργείο Παιδείας αναρτάται στο alfavita.gr
Θεματική Εβδομάδα στα γυμνάσια: Για τα ζητήματα Δημοκρατικής Συνύπαρξης και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων