Έναρξη 20 υποτροφιών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Έναρξη του προγράμματος είκοσι υποτροφιών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με την υποστήριξη του ΙΣΝ

Την Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα πραγματοποιήσει εκδήλωση για την έναρξη του Προγράμματος Υποτροφιών του Διεπιστημονικού Κέντρου Έρευνας και Καινοτομίας το οποίο δημιουργήθηκε με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. 

Το Πρόγραμμα αφορά στην παροχή είκοσι υποτροφιών σε υποσχόμενους σπουδαστές για την υποστήριξη μεταδιδακτορικής έρευνας, για διάστημα τριών ετών, σε οκτώ επιστημονικά πεδία στα οποία δραστηριοποιείται το Πανεπιστήμιο. Το Πρόγραμμα αποσκοπεί στην ενίσχυση του πεδίου της έρευνας, την υποστήριξη των νέων ερευνητών και την προώθηση της αριστείας, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση του φαινομένου της συνεχιζόμενης αποχώρησης επιστημόνων από τη Ελλάδα (brain drain).

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με έδρα τον Βόλο, ιδρύθηκε το 1984 και αποτελείται από 6 Σχολές και συνολικά 18 τμήματα, καταλαμβάνοντας την 7η θέση μεταξύ 21 ελληνικών πανεπιστημίων ως προς τις ερευνητικές δημοσιεύσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τον επίσημο ιστότοπο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας εδώ.

σχετικά άρθρα

Η Αθήνα «ντύθηκε» στα γιορτινά 
Η Αθήνα «ντύθηκε» στα γιορτινά 

Επίσημα πλέον, η Αθήνα βρίσκεται στον παλμό των Χριστουγέννων. «Από την καρδιά της πόλης, εδώ από την πλατεία Συντάγματος, η Αθήνα στέλνει σήμερα...

Η Αθήνα «ντύθηκε» στα γιορτινά