Ανοίγει ο δρόμος για προσλήψεις εκπαιδευτικών εξειδικευμένων στην ειδική αγωγή, Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. στους παιδικούς σταθμούς
Προσλήψεις εκπαιδευτικών προσχολικής αγωγής εξειδικευμένων στην ειδική αγωγή, Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. στους παιδικούς σταθμούς  

Σύμφωνα με την παρακάτω ενημέρωση του Συνηγόρου του Πολίτη, το Υπουργείο Εσωτερικών αποδέχθηκε πρότασεις του ΣτΠ και τις ενέταξε στο νέο Πρότυπο Κανονισμό που εκδόθηκε με την ΚΥΑ αριθμ.41087/29-11-2017/ΦΕΚ Β 4249/5-12-2017, για εγγραφή και φοίτηση παιδιών προσχολικής ηλικίας με σωματικές, πνευματικές και ψυχικές παθήσεις ή αναπηρίες σε παιδικούς σταθμούς.

Με δεδομένο ότι οι εκπαιδευτικοί αυτοί θα πρέπει να είναι εξειδικευμένοι στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, ανοίγει ο δρόμος για προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ε.Α.Ε. και σχολικούς νοσηλευτές και Ε.Ε.Π / Ε.Β.Π. στους Παιδικούς Σταθμούς.

Ο Συνήγορος του Πολίτη, σε συνέχεια της πολυετούς ενασχόλησής του με θέματα που σχετίζονται με την εγγραφή και φοίτηση παιδιών σε δημοτικούς Παιδικούς, Βρεφικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, που λειτουργούν εντός νομικών προσώπων των δήμων ή ως υπηρεσίες των δήμων, συνεργάστηκε με το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών και υπέβαλε σειρά προτάσεων, με στόχο την βελτίωση των προβλέψεων του Πρότυπου Κανονισμού Λειτουργίας των σταθμών αυτών.

Το Υπουργείο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, δέχθηκε τις προτάσεις της ανεξάρτητης αρχής και τις ενέταξε στο νέο Πρότυπο Κανονισμό που εκδόθηκε με την ΚΥΑ αριθμ.41087/29-11-2017/ΦΕΚ Β 4249/5-12-2017.

Ειδικότερα, σε αυτόν περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων προβλέψεις τις οποίες είχε προτείνει ο Συνήγορος, σχετικά με:

την εγγραφή και φοίτηση παιδιών που πάσχουν από σωματικές, πνευματικές, ψυχικές παθήσεις ή αναπηρίες,

την εξαίρεση της δημοτικότητας από το σύστημα μοριοδότησης για την εγγραφή, την απαγόρευση εξαίρεσης του δικαιώματος φιλοξενίας παιδιών μη αυτοεξυπηρετούμενων ως προς την ατομική τους υγιεινή, την εγγραφή με ελλιπή δικαιολογητικά (εφόσον αυτά είναι αδύνατο να προσκομισθούν) παιδιών ευάλωτων και ευπαθών ομάδων,

τα κριτήρια επιβολής τροφείων με εύλογο και συμβολικό χαρακτήρα που να γνωστοποιούνται πριν την έναρξη υποβολής των αιτήσεων εγγραφής,

την απαγόρευση επιβολής λεκτικής, ψυχολογικής και σωματικής βίας, προσβολής της προσωπικότητας ή/και σωματικής τιμωρίας των παιδιών από το προσωπικό, καθώς και

την αντιμετώπιση έκτακτου περιστατικού, όπου απαιτείται, για παροχή πρώτων βοηθειών, αλλά και σε περιπτώσεις παιδιών που πάσχουν από διαβήτη, αλλεργίες, επιληψία ή άλλες παθήσεις (με παράλληλη άμεση ενημέρωση του γονέα) από Νοσηλευτή/τρια (εφόσον υπηρετεί ή συμβάλλεται με το σταθμό), σε συνεργασία με τον/την Παιδίατρο του σταθμού και το παιδαγωγικό προσωπικό.

Πήγή: xenesglosses.eu

Εξ αποστάσεως μοριοδοτούμενο Μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή - 4 μόρια στους πίνακες ΣΜΕΑΕ και παιδαγωγική Επάρκεια

Συνεχίζεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το εαρινό εξάμηνο στα Μεταπτυχιακά εξ αποστάσεως του Πανεπιστημίου Λευκωσίας μεταξύ ων οποίων και το αναγνωρισμένο Μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση το οποίο πραγματοποιείται με το Πανεπιστήμιο Πατρών (πρόγραμμα joint Degree)

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών προσφέρουν αξιολογημένο-πιστοποιημένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα επιπέδου Master στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Σκοπός του προγράμματος είναι να αποκτήσει ο φοιτητής βαθιά γνώση στο συγκεκριμένο αντικείμενο και ταυτόχρονα να ασκηθεί σε δεξιότητες έρευνας.

Οι κάτοχοι του Μεταπτυχιακού αποκτούν αυτόματα την προαπαιτούμενη Παιδαγωγική Επάρκεια αλλά και λαμβάνουν αυξημένη μοριοδότηση στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ (για αδιόριστους) ή στις διαδικασίες αξιολόγησης και εξέλιξης (διορισμένοι).

Μοριοδότηση σε εκπαιδευτικούς

- Αναβάθμιση κλιμακίου με μισθολογική εξέλιξη για διορισμένους εκπαιδευτικούς
- Τέσσερα μόρια προσαύξηση τόσο στην αξιολόγηση των υποψηφίων Διευθυντών Σχολείων όσο και των Σχολικών Συμβούλων
- Παιδαγωγική επάρκεια σε αδιόριστους εκπαιδευτικούς
- Προσαύξηση κατά 3 στα μόρια, όσων συμμετάσχουν στον ΑΣΕΠ Εκπαιδευτικών
- Ένταξη στους πίνακες ειδικής αγωγής και προσαύξηση κατά 4 στα μόρια στους πίνακες ΣΜΕΑΕ

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΝΤΕ ΑΙΤΗΣΗ ΕΔΩ

σχετικά άρθρα

Κτηνωδία: Κρέμασαν σκύλο σε γέφυρα
Κτηνωδία: Κρέμασαν σκύλο σε γέφυρα
Και τον πιο αρρωστημένο νου ξεπερνά η κτηνωδία με θύμα ένα σκύλο, η οποία αποκαλύφθηκε σε γέφυρα στον καινούριο δρόμο Μεσαρά – Ηράκλειο.
Κτηνωδία: Κρέμασαν σκύλο σε γέφυρα