Μαθήτρια έκανε απόπειρα αυτοκτονίας στο σχολείο
Χανιά

14χρονη μαθήτρια έκανε απόπειρα αυτοκτονίας μέσα σε Γυμνάσιο των Χανίων.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η 14 χρονη μαθήτρια επιχείρησε το πρωί να κόψει τις φλέβες της.
Η έφηβη φέρεται να βρίσκεται εκτός κινδύνου καθώς ασθενοφόρο τη μετέφερε έγκαιρα σε νοσοκομείο.
Συμμαθητές της που διαπίστωσαν τι είχε συμβεί, ενημέρωσαν τη διεύθυνση του σχολείου και στη συνέχεια ειδοποιήθηκε και το ΕΚΑΒ.

Τα αίτια που την οδήγησαν σε αυτό το σημείο δεν έχουν αποσαφηνιστεί. Ήδη έχουν ενημερωθεί οι στενοί συγγενείς της, που πλέον βρίσκονται κοντά της.

«Η μαθήτρια χρειάζεται στήριξη»
Ο διευθυντής β’βάθμιας εκπαίδευσης του νομού Χανίων, Στέλιος Ζερβάκης, επιβεβαίωσε το περιστατικό, τονίζοντας πως στο σχολείο υπάρχει ψυχολόγος που θα αναλάβει την στήριξη της κοπέλας και της μητέρας της αλλά και όλης της σχολικής κοινότητας που είναι σοκαρισμένη από το πρωτοφανές περιστατικό.
Δυστυχώς δεν πρόκειται για το μόνο περιστατικό που έχει σημειωθεί το τελευταίο διάστημα καθώς οι έφηβοι δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Απόπειρα αυτοκτονίας μαθήτριας τον περασμένο Νοέμβριο
Τον περασμένο Νοέμβριο μια 16χρονη μαθήτρια απομονώθηκε στις τουαλέτες του σχολείου και προσπάθησε να αυτοκτονήσει με χάπια.
Εκτιμάται ότι επρόκειτο για μια κραυγή αγωνίας της έφηβης και ότι δεν είχε παραγματικά πρόθεση να προχωρήσει σε μοιραίες για τη ζωή της κινήσεις.
Άμεσα κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε τη 16χρονη στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, συνοδεία της διευθύντριας του σχολείου. Ευτυχώς η ζωή της σώθηκε.

best of network

σχετικά άρθρα