Γονείς υποβάλλουν μήνυση για τις τραγικές ελλείψεις στο 23ο δημοτικό σχολείο Καλαμαριάς
Κάνουν λόγο για «αίθουσες αποθήκες»

Μηνυτήρια αναφορά, κατά παντός υπευθύνου, υπέβαλαν 31 γονείς μαθητών από τρεις τάξεις του 23ου δημοτικού σχολείου Καλαμαριάς διαμαρτυρόμενοι γιατί τα παιδιά τους κάνουν μάθημα σε αίθουσες- αποθήκες.

 Το σχολείο λειτουργεί σήμερα ως 12θέσιο και αντιμετωπίζει σοβαρά στεγαστικά, λειτουργικά και κατ' επέκταση εκπαιδευτικά προβλήματα, σύμφωνα με τους μηνυτές.

Όπως καταγγέλλουν οι γονείς, ένας αποθηκευτικός χώρος έχει διαχωριστεί με γυψοσανίδα, προκειμένου να στεγαστούν τα δύο τμήματα της πρώτης δημοτικού Α1 και Α2. Μια ακόμη τάξη, το Β1 με 16 μαθητές, στεγάζεται σε αποθηκευτικού χώρο, στο 2ο όροφο της πτέρυγας, του 7ου Γυμνασίου με το οποίο συστεγάζεται το 23ο Δημοτικό, όπως αναγράφεται στη μήνυση αλλά και σε έγγραφο της διευθύντριας του 23ου προς τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Καλαμαριάς.


Φωτογραφία από πρόσφατη διαμαρτυρία γονέων και μαθητών

Με τη μήνυση που υπέβαλαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, οι γονείς στρέφονται «κατά πάντων υπευθύνων, αιρετών ή μη, της δημοτικής αρχής του δήμου Καλαμαριάς που εμπλέκονται στη λήψη αποφάσεων σχετικά με το θέμα». Επισημαίνουν ότι από την καθυστέρηση εύρεσης λύσης ενδέχεται να προκληθεί κίνδυνος υγείας ζωής, με πράξεις ή παραλείψεις που είναι ποινικά κολάσιμες.

«Δύνανται να προκαλέσουν βλάβη της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών αφού είναι αίθουσες – αποθήκες και δεν εξαερίζονται σωστά αλλά και υπό ειδικές συνθήκες (σεισμός, πυρκαγιά) μπορούν να δημιουργήσουν δυσάρεστες καταστάσεις για όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς. Οι συνθήκες είναι ασφυκτικές και δεν επιτρέπουν τόσο την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών όσο και τον εξαερισμό του χώρου, όπως επιβεβαιώνεται από έλεγχο του τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου» αναφέρεται στη μήνυση.

Επίσης σημειώνεται ότι: «Δεν υπάρχει στο σχολικό συγκρότημα ρελέ διαφυγής ή διαρροής ρεύματος (αντιηλεκτροπληξιακό ρελέ) με αποτέλεσμα να είναι εκτεθειμένοι σε κίνδυνο ηλεκτροπληξίας οι μαθητές ηλικίας 5 έως 12 ετών αλλά και οι ενήλικοι εκπαιδευτικοί σε οποιαδήποτε διαρροή ρεύματος που μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή με εκούσια πράξη ή ακούσια (π.χ λόγω φθοράς συσκευών φούρνου του ολοήμερου, ψυγείου, προτζέκτορα, κονσόλα ενισχυτή, λοιπών φθαρμένων καλωδίων κλπ)».

Σημειωτέον ότι ο ηλεκτρικός πίνακας έχει υποστεί σοβαρή φθορά από κάψιμο, εδώ και χρόνια και παρόλα ταύτα λειτουργεί μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στη Voria.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 23ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς, Νίκος Χριστοφορίδης, «σκοπός των ενεργειών μας είναι να βρεθεί συνολική και οριστική χρήση στο πρόβλημα και να μην κάνει μάθημα στις αποθήκες κανένα παιδί, ούτε του Δημοτικού, ούτε του Γυμνασίου».

Πηγή: voria.gr

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Αυτό είναι το νέο μήνυμα του efood στους διανομείς μετά τον σάλο

Σχολεία: Πόσοι μαθητές έχουν εμβολιαστεί - Πόσα είναι τα κρούσματα

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών που μπορείτε να την πάρετε μέσα σε λίγες μέρες ΜΕ ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ ΣΕ Ανάγνωση και Ακρόαση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 20/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Έκτακτα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του κορονοϊού από 27/9
Tα νέα μέτρα κορονοϊού θα ισχύουν έως τις 27 Ιουλίου για τις εκπαιδευτικές δομές, το δημόσιο και τις ομάδες αυξημένου κινδύνου - Αναλυτικά το ΦΕΚ
Έκτακτα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του κορονοϊού από 27/9