Μαθητές του 10ου Γυμνασίου Πάτρας έμαθαν να επικοινωνούν και να συνεργάζονται με βαρήκοους συμμαθητές τους (Εικόνες)

Εκπαιδευτική επίσκεψη στα Ειδικά Τμήματα Κωφών-βαρήκοων του 18ου Γυμνασίου Πάτρας πραγματοποίησαν λίγο πριν τα Χριστούγεννα μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ τάξης του 10ου Γυμνασίου Πατρών (Ζαρουχλέικα), συνοδευόμενοι από τις καθηγήτριές τους, Ασημίνα Ρήγα (φιλόλογος Ειδικής Αγωγής), Μαρία Καλαμαρά (φιλόλογος) και τον καθηγητή Φάνη Κλωνή (καθηγητή Καλλιτεχνικών).

Σκοπός της επίσκεωης ήταν οι μαθητές να γνωρίσουν συμμαθητές τους με διαφορετική ακουστική κατάσταση, να αλληλεπιδράσουν, να αναγνωρίσουν διαφορετικά επικοινωνιακά μοντέλα, να εντοπίσουν ομοιότητες και διαφορές, να αποδεχθούν τη διαφορετικότητα και να αισθανθούν τη χαρά της συνεργασίας μέσα από τη δημιουργία χριστουγεννιάτικων κατασκευών.

Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια υλοποίησης προγράμματος Αγωγής Σταδιοδρομίας με θέμα «Tοπικά προϊόντα και ανάπτυξη: Πρόγραμμα ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων μέσα από τη δημιουργία κατασκευών», στο οποίο συμμετέχουν 37 μαθητές της Γ΄ Τάξης και 2 εκπαιδευτικοί του σχολείου μας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης, οι μαθητές  επιδόθηκαν σε βιωματικά παιχνίδια γνωριμίας (σε ομάδες και σε ολομέλεια) και σε δραστηριότητες  εξωλεκτικής επικοινωνίας που περιελάμβαναν την απόδοση λέξεων στη Νοηματική Γλώσσα και προσπάθεια αναγνώρισης της λέξης από τους υπόλοιπους μαθητές. Έπειτα παρακολούθησαν δύο πολύ ενδιαφέροντα βίντεο σχετικά με τη Νοηματική Γλώσσα και το πως αντιλαμβάνονται οι Κωφοί νέοι τη μουσική, ως αφορμή για συζήτηση και προβληματισμό.

Τέλος, οι μαθητές χωρίστηκαν σε μικτές ομάδες εργασίας (Κωφών/βαρηκόων και ακουόντων μαθητών) με σκοπό τη δημιουργία χριστουγεννιάτικων κατασκευών. Στο τέλος, της Δράσης αυτής οι μαθητές των δύο σχολείων αντάλλαξαν δώρα που κατασκεύασαν οι ίδιοι και αποτύπωσαν πάνω σε αυτά τα συναισθήματα που βίωσαν κατά τη γνωριμία και την αλληλεπίδρασή τους καθώς και τις ευχές τους για τις επερχόμενες γιορτές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές των δύο σχολείων ανανέωσαν το ραντεβού τους για νέες κοινές δράσεις στο μέλλον αποδεικνύοντας ότι η νέα γενιά αντιτάσσεται στις διαχωριστικές αντιλήψεις, αποστρέφεται τις διακρίσεις και ποθεί την ισότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Αυτό είναι το νέο μήνυμα του efood στους διανομείς μετά τον σάλο

Σχολεία: Πόσοι μαθητές έχουν εμβολιαστεί - Πόσα είναι τα κρούσματα

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών που μπορείτε να την πάρετε μέσα σε λίγες μέρες ΜΕ ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ ΣΕ Ανάγνωση και Ακρόαση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 20/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Έκτακτα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του κορονοϊού από 27/9
Tα νέα μέτρα κορονοϊού θα ισχύουν έως τις 27 Ιουλίου για τις εκπαιδευτικές δομές, το δημόσιο και τις ομάδες αυξημένου κινδύνου - Αναλυτικά το ΦΕΚ
Έκτακτα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του κορονοϊού από 27/9