Αδύνατη η επιστροφή στον εφιάλτη Αρβανιτόπουλου
Εγρήγορση και όχι φόβος στον κλάδο των ιδιωτικών εκπαιδευτικών

ΟΙΕΛΕ

Τις τελευταίες ημέρες τέθηκε και πάλι σε λειτουργία η καλοστημένη μηχανή ορισμένων ΜΜΕ, επιχειρηματιών και πολιτικών δυνάμεων, προκειμένου να δημιουργήσουν ατμόσφαιρα ανατροπής του νομοθετικού πλαισίου που ισχύει σήμερα στην ιδιωτική εκπαίδευση. Προκειμένου να μην υπάρχουν παρερμηνείες και να καλλιεργείται φόβος στις τάξεις των συναδέλφων, διευκρινίζουμε τα ακόλουθα:

 

  • Το καλοκαίρι του 2017 με την αφορμή της αξιολόγησης του προγράμματος από τους «θεσμούς», συγκεκριμένοι σχολάρχες και πολιτικές δυνάμεις άσκησαν αφόρητες πιέσεις για να ανατραπεί ο Νόμος Φίλη. Η άμεση κινητοποίηση της Ομοσπονδίας και του κλάδου απέτρεψε την ψήφιση δυσμενών ρυθμίσεων, όπως για παράδειγμα την αξιολόγηση της διδακτικής επάρκειας του εκπαιδευτικού από τον ιδιοκτήτη, ή την λήψη απόφασης της ανεξάρτητης επιτροπής για τη νομιμότητα/καταχρηστικότητα καταγγελίας σύμβασης ιδιωτικού εκπαιδευτικού σε μόλις 60 ημέρες.

  • Η κυβέρνηση είχε και εξακολουθεί να έχει ως κεντρική της δέσμευση στο πρόγραμμά της για την Παιδεία την τήρηση της συνταγματικής νομιμότητας στην ιδιωτική εκπαίδευση. Η βούληση της κυβέρνησης υλοποιήθηκε πανηγυρικά τον Αύγουστο του 2016 με την ψήφιση του Ν. 4415/2016 επί Υπουργίας Ν. Φίλη που έβαζε τέλος στο άθλιο καθεστώς Αρβανιτόπουλου-σχολαρχών, ο οποίος είχε καταργήσει επί της ουσίας την εποπτεία της ιδιωτικής εκπαίδευσης από το Υπουργείο Εργασίας και είχε θεσπίσει κατ’εντολήν του Συνδέσμου των σχολαρχών τις απολύτως ελεύθερες, αναιτιολόγητες και μαζικές απολύσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.

  • Η Ομοσπονδία και όλοι οι συνάδελφοι θα περιφρουρήσουν δυναμικά το νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει στην ιδιωτική εκπαίδευση. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις.

  • Ο κλάδος μας έχει αποδείξει ότι βρίσκεται σε συνεχή επαγρύπνηση. Καλούμε τους συναδέλφους να πυκνώσουν τις τάξεις τους στην ΟΙΕΛΕ και στα σωματεία, διότι όσο πιο δυνατή είναι η Ομοσπονδία, τόσο ισχυροποιούνται οι θέσεις μας στον κοινωνικό διάλογο.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ                     ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

best of network

σχετικά άρθρα

Οργισμένη απάντηση από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο στην ΠΦΠΟ για τη θανάτωση των τζάγκουαρ
Οργισμένη απάντηση από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο στην ΠΦΠΟ για τη θανάτωση των τζάγκουαρ

Οργισμένη ανακοίνωση εξέδωσε η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία για την απάντηση του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, αναφορικά με τη...

Οργισμένη απάντηση από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο στην ΠΦΠΟ για τη θανάτωση των τζάγκουαρ