Thumbnail
Έληξε και δεν ανανεώθηκε η σύμβαση με την εργολαβική εταιρεία

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες των οικοτρόφων των φοιτητικών εστιών του ΑΠΘ, με αφορμή τη διακοπή της σίτισης στα δύο εστιατόρια εδώ και δύο εβδομάδες, εξαιτίας της λήξης και μη ανανέωσης της σύμβασης του ΙΝΕΔΙΒΙΜ (Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης) με την εργολαβική εταιρεία.

Οι οικότροφοι φοιτητές των τεσσάρων εστιών του ΑΠΘ πραγματοποίησαν σήμερα και νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Α' κτίριο των Εστιών και πορεία διαμαρτυρίας στο ΥΜΑ-Θ, ζητώντας την άμεση επαναλειτουργία των εστιατορίων για την εξυπηρέτηση περισσότερων από 1.500 οικότροφων, που ούτως ή άλλως βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική θέση.

«Το πρόβλημα αφορά όλες τις φοιτητικές εστίες της χώρας, όπου κατά τόπους οργανώνονται διαμαρτυρίες. Θέλουμε να λειτουργήσουν άμεσα τα εστιατόρια, να επιστρέψουν στην εργασία τους οι εργαζόμενοι και να διευθετηθεί το πρόβλημα με τους 220 δικαιούχους φοιτητές που δικαιούνται διαμονή στις εστίες, αλλά παραμένουν έξω από αυτές, επειδή δεν χωράνε» δήλωσε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), η πρόεδρος του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητικών Εστιών Θεσσαλονίκης, Αρχοντία Παπαγεωργίου.

Όπως εξήγησε, το ζήτημα με την ανάληψη εργολαβιών στη σίτιση των εστιών επηρεάζει και την υπόλοιπη ομαλή λειτουργία των κτιρίων τους, τόσο σε θέματα καθαριότητας, όσο και σε βλάβες και θέρμανση.

«Η διακοπή σίτισης στα εστιατόρια των φοιτητικών εστιών ξεκίνησε στις 20 Νοεμβρίου και από τότε έχουμε απευθύνει τα αιτήματά μας στην πρυτανεία του ΑΠΘ, στην διεύθυνση των εστιών και στο ΥΜΑ-Θ, χωρίς να πάρουμε καμία απάντηση ή ενημέρωση για το πρόβλημα» πρόσθεσε η πρόεδρος του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητικών Εστιών Θεσσαλονίκης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε – Τι προβλέπει το σχέδιο για την εκπαίδευση το 2025

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

xartis231.jpg
O χάρτης του gov.gr με τα ασφαλή σημεία συγκέντρωσης στην Ελλάδα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης
Το mySafetyPlan προσφέρει σε κάθε πολίτη τη δυνατότητα να εντοπίσει άμεσα πού πρέπει να κατευθυνθεί σε σεισμό ή άλλη φυσική καταστροφή
O χάρτης του gov.gr με τα ασφαλή σημεία συγκέντρωσης στην Ελλάδα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης
Παραλία στην Ελλάδα
Η άγνωστη παραλία με τα απίθανα νερά για ήσυχες αποδράσεις κοντά στη Θεσσαλονίκη
Ιδανικός προορισμός για όσους αναζητούν απόλυτη ηρεμία, φυσική ομορφιά και απομόνωση – μόλις λίγη ώρα από το κέντρο της πόλης
Η άγνωστη παραλία με τα απίθανα νερά για ήσυχες αποδράσεις κοντά στη Θεσσαλονίκη