Thumbnail
Η κατάδυση θα πραγματοποιηθεί μέσα στις γιορτές

Να καταδυθούν στο Αιγαίο με υποβρύχιο τύπου 214 ή αλλιώς τύπου «Παπανικολής», το πλέον σύγχρονο συμβατικό (μη πυρηνικό) του κόσμου, καλεί τέσσερις μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου από τη Μάνδρα Αττικής και τη Σύμη, καθώς και άλλους δέκα από την υπόλοιπη Ελλάδα, το Πολεμικό Ναυτικό. Η κατάδυση θα πραγματοποιηθεί μέσα στις γιορτές. «Απευθυνόμαστε σε όλα τα λύκεια της Ελλάδας, δημόσια και ιδιωτικά, και προσκαλούμε μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου» σημείωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM», ο εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ), αντιπλοίαρχος Σπύρος Πολλάτος.

Αρχικά, η απόφαση του ΓΕΝ προέβλεπε ότι στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό του προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού, Αγίου Νικολάου, θα καταδυθούν στο Αιγαίο κατόπιν κλήρωσης 10 μαθητές/μαθήτριες. Στη συνέχεια όμως αποφασίστηκε να συμμετάσχουν άλλοι τέσσερις μαθητές από τις πληγείσες από τις πλημμύρες γεωγραφικές περιοχές της Ελλάδας.

Επιθυμώντας να υποστηρίξει τους κατοίκους των δοκιμαζόμενων περιοχών της Ελλάδας, το Πολεμικό Ναυτικό προχωρά, όπως ανέφερε ο κ.Πολάτος, σε μια νέα κίνηση. Ο εκπρόσωπος του ΓΕΝ τόνισε πως, όπως αποφασίστηκε από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, «θα δοθεί η ευκαιρία σε επιπλέον τέσσερις (4) μαθητές/μαθήτριες που προέρχονται από πληγείσες περιοχές να ταξιδέψουν με ένα από τα πιο σύγχρονα υποβρύχια του κόσμου, τα συμβατικά υποβρύχια Τύπου 214, ή αλλιώς υποβρύχια Τύπου Παπανικολής από τα οποία διαθέτει τέσσερα (4) σήμερα το Πολεμικό Ναυτικό (σ.σ. τα τρία έχουν κατασκευαστεί σε ελληνικά ναυπηγεία)».

Σύμφωνα και με την επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΝ, η κλήρωση για την επιλογή των μαθητών/μαθητριών, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΝ, Αντιναύαρχου Νικόλαου Τσούνη, Στη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που διοργανώνει το Πολεμικό Ναυτικό προς τιμήν των οικογενειών του προσωπικού του, στο πλαίσιο του εορτασμού του Αγίου Νικολάου. Για τη συμμετοχή στην κλήρωση απαιτείται μόνο η συμπλήρωση αίτησης και υπεύθυνης δήλωσης στην ιστοσελίδα https://form.hellenicnavy.gr/index.php/klirosi/, ενώ κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει έως τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017.

Σύμφωνα με τον κ. Πολλάτο, η πλεύση του υποβρυχίου «θα διοργανωθεί στη συνέχεια εντός της χρονικής περιόδου των εορτών των Χριστουγέννων, κάτι που γίνεται ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους μαθητές να έχουν την εμπειρία εκτός του σχολικού προγράμματος και να μη διακόψουν τα μαθήματα και τη μελέτη τους, αφού σε άλλο χρόνο ετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις». Με τον ορισμό της ημερομηνίας που θα ακολουθήσει «όσοι τυχεροί και τυχερές κληρωθούν θα έχουν την ευκαιρία να πλεύσουν αλλά και να καταδυθούν με το υποβρύχιο, να δουν και να γνωρίσουν το πλήρωμα, να μάθουν πώς επιχειρούν και δρουν τα υποβρύχια και όσοι στελεχώνουν το πιο σύγχρονο οπλικό σύστημα που διαθέτει το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, αλλά και το πιο πλέον σύγχρονο μη πυρηνικό υποβρύχιο στον κόσμο αυτή τη στιγμή» καταλήγει.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Χριστίνα Αλεξοπούλου
Οργή εκπαιδευτικών για Αλεξοπούλου: «Κυνισμός και πλήρης άγνοια της πραγματικότητας»
«Περιφέρουμε αξιοπρεπώς τη φτώχεια μας»: Η απάντηση των εκπαιδευτικών στις εξοργιστικές δηλώσεις της βουλεύτριας της ΝΔ, Χριστίνας Αλεξοπούλου
Οργή εκπαιδευτικών για Αλεξοπούλου: «Κυνισμός και πλήρης άγνοια της πραγματικότητας»
Πάντειο
Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Παντείου Πανεπιστημίου και Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών
Σκοπός του μνημονίου συνεργασίας είναι η προώθηση της έρευνας, της εκπαίδευσης και της επιστημονικής αριστείας
Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Παντείου Πανεπιστημίου και Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών