Εκπαίδευση 0

Πολιτική δέσμευση της κυβέρνησης η θεσμοθέτηση της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τι δήλωσε ο υφ. Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης σε αντιπροσωπεία της ΠΟΕ - ΟΤΑ

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α. είχε ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης.

Τα μέλη της Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α. κατέθεσαν τον προβληματισμό τους για τη δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση στο Νηπιαγωγείο.

Ο  κ. Μπαξεβανάκης δήλωσε ότι αποτελεί πολιτική δέσμευση της κυβέρνησης η θεσμοθέτηση της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης από την επόμενη σχολική χρονιά (2018-2019) και ότι μέλημα της κυβέρνησης είναι να έχουν όλα τα παιδιά μια θέση στις δομές των παιδικών σταθμών και των νηπιαγωγείων ανάλογα με την ηλικία τους.

Επιπλέον, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση συγχώνευσης των Τμημάτων Προσχολικής Αγωγής των Α.Τ.Ε.Ι. με τα Τμήματα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική ηλικία και ότι το Υπουργείο προγραμματίζει την αναβάθμιση της εκπαίδευσης των βρεφονηπιοκόμων.

Κατέστησε, τέλος, σαφές ότι η δημόσια εκπαίδευση είναι τομέας του οποίου την αποκλειστική ευθύνη έχει το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. 

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Η μεγάλη συνέντευξη της Σοφίας Ζαχαράκη στο alfavita.gr: Αναπληρωτές, μισθοί, Πανελλαδικές και νέο Λύκειο (Vidcast)

Μπράβο Αθερίδη σε Χρυσοχοΐδη για Marfin: «Κατουρήθηκα στα γέλια με το ελληνικό FBI – Σήμερα τα παίρνω όλα πίσω»

Τα σχολεία που προσφέρουν επιπλέον μόρια στους εκπαιδευτικούς – Τι ισχύει

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση