Ημερίδες στο Ηράκλειο και στα Χανιά στις 23 και 24/11 για την «Εφαρμογή της Πιλοτικής Τάξης Μαθητείας στην Περιφέρεια Κρήτης
ΠΔΕ Κρήτης

To Yπουργείο Παιδείας, ‘Ερευνας και Θρησκευμάτων στo πλαίσιο του Μεταλυκειακού ‘Ετους – Τάξης Μαθητείας των αποφοίτων ΕΠΑ.Λ. της Πράξης «Ανάπτυξη και υλοποίηση πιλοτικών προγραμμάτων μαθητείας για αποφοίτους ΕΠΑΛ» του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», ΕΣΠΑ 2014-2020, διοργανώνει δύο ημερίδες την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017 στο Ηράκλειο στην Αίθουσα «Καστελάκη» του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και ώρα 09:00 - 15:00 και την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017 στα Χανιά στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων και ώρα 09:00-15:00 με θέμα: «Πιλοτική Τάξη μαθητείας Περιφέρειας Κρήτης». 

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στον Τομέα Ηλεκτρολογίας Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού,  στην Ειδικότητα Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων & Δικτύων και οι εμπλεκόμενες εκπαιδευτικές δομές ήταν το 1ο Ε.Κ. και το 6ο ΕΠΑ.Λ. Ηρακλείου σε συνεργασία με το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου Κρήτης.

Στο πρόγραμμα μαθητείας 9 μηνών συμμετείχαν 18 απόφοιτοι της ειδικότητας Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων & Δικτύων και απασχολήθηκαν ως μαθητευόμενοι σε διάφορες επιχειρήσεις συναφών επαγγελμάτων. Το πρόγραμμα μαθητείας ολοκληρώνεται τέλη Νοεμβρίου.

Στις ημερίδες θα παρευρεθούν ο Υφυπουργός Παιδείας Δημήτριος Μπαξεβανάκης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, Διευθυντές ΔΙΔΕ της περιφέρειας Κρήτης,  Διευθυντές ΕΠΑ.Λ. και Ε.Κ., εκπρόσωποι Επιμελητηρίων, εκπρόσωποι επιχειρήσεων και μαθητευόμενοι.

Στις ημερίδες θα παρουσιαστεί η εμπειρία από την εφαρμογή της πιλοτικής τάξης μαθητείας από τους εμπλεκόμενους εκπαιδευτικούς, εκπροσώπους επιχειρήσεων και μαθητευόμενους και θα ακολουθήσει διάλογος.

Το πρόγραμμα είναι συγχρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ του Τομέα Παιδείας.

 

 

best of network

σχετικά άρθρα

Κεραμέως: Προτεραιότητα της ΝΔ η ενίσχυση του τεχνολογικού τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης
Κεραμέως: Προτεραιότητα της ΝΔ η ενίσχυση του τεχνολογικού τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης
Ομιλία κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας στην Ολομέλεια της Βουλής
Κεραμέως: Προτεραιότητα της ΝΔ η ενίσχυση του τεχνολογικού τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης