Thumbnail
Αναβληθηκε η δΊκη της ΠΟΕΔΗΝ κατά της ΟΙΕΛΕ

Η σημερινή εκδίκαση της Αγωγής της ΠΟΕΔΗΝ κατά της ΟΙΕΛΕ αναβλήθηκε, μετά από αίτημα της δικηγόρου των εναγόντων κ. Μ. Τσίπρα. Θυμίζουμε ότι πρόκειται για την υπόθεση Αγωγής της ΠΟΕΔΗΝ κατά της ΟΙΕΛΕ με την οποία ζητούν 200.000  ευρώ (!) από τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Δ.Σ., επειδή τολμήσαμε να καταδείξουμε ότι η υπεράσπιση των κατόχων παράνομων τίτλων σπουδών και του διορισμού τους στο δημόσιο αποτελεί απαράδεκτη συνδικαλιστική πρακτική.

Οφείλουμε να ενημερώσουμε ότι κανένα μέλος της Διοίκησης της ΠΟΕΔΗ δεν παραβρέθηκε στο δικαστήριο, ενώ αντιθέτως η ΟΙΕΛΕ εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο Μ. Κουρουτό, τον Α’ Αντιπρόεδρο Δ. Κάζαγλη και τον Β’ Αντιπρόεδρο Α. Γούλα. Την Ομοσπονδία εκπροσώπησε νομικά η κ. Κ. Λαϊνα. Με παρέμβασή του προς τον Πρόεδρο του Δικαστηρίου ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ ζήτησε να οριστεί το συντομότερο δυνατόν νέα δικάσιμος (ορίστηκε για 15/2/2018), διότι είναι για εμάς αδιανόητο μια Ομοσπονδία που επιδιώκει διαχρονικά την κάθαρση στον ευρύτερο χώρο της εκπαίδευσης να αποτελεί όμηρο της ΠΟΕΔΗΝ.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ: ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΩΣ ΜΑΡΤΥΡΑ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Σε έκτακτη σύσκεψή του το Προεδρείο της ΟΙΕΛΕ, αμέσως  μετά την αναβολή της σημερινής δικαστικής διαδικασίας, αποφάσισε να κληθεί ως μάρτυρας υπεράσπισης της Ομοσπονδίας ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Μπαξεβανάκης.

Όπως αναφέραμε σε χθεσινές μας δημοσιεύσεις, η ΟΙΕΛΕ απέστειλε επιστολή στον Υφυπουργό Παιδείας προκειμένου να διευκρινίσει τι πρόκειται να πράξει για το θέμα της επανεξέτασης των διορισμένων στο δημόσιο κατόχων παράνομων τίτλων από ιδιωτικά ΤΕΕ που έχει νομοθετηθεί εδώ και έξι μήνες. Ελάχιστα λεπτά μετά την αποστολή της επιστολής μας κατέφθασε στην ΟΙΕΛΕ έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας που αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει πολιτική πρόθεση για εφαρμογή όσων έχουν ψηφιστεί.

Στο δικαστήριο ο Υφυπουργός Παιδείας θα κληθεί, επιτέλους, να αποσαφηνίσει ποιες είναι οι πραγματικές προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας σε σχέση με το τεράστιο πολιτικό, κοινωνικό και ηθικό ζήτημα των παράνομων τίτλων σπουδών και του διορισμοί των κατόχων τους στο δημόσιο. Θα πρέπει να μας ξεκαθαρίσουν οι αρμόδιοι, εάν στηρίζουν όσα ψηφίζουν, ή εάν έχουν υποκύψει στις απαιτήσεις όσων καταστρατηγούν το Σύνταγμα και τους νόμους, την ισονομία και την ισοπολιτεία (Κάτοχοι παράνομων τίτλων, συγκεκριμένοι επιχειρηματίες της εκπαίδευσης, ΠΟΕΔΗΝ κ.λπ.)
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ                                            ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ανατροπές στις αναθέσεις μαθημάτων: Τι αλλάζει για χιλιάδες εκπαιδευτικούς

Οι 20 βασικοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας ΥΠΑΙΘΑ
ΕΠΑΛ: Οι 29 ειδικότητες στο Μεταλυκειακό Eτος - Τάξη Μαθητείας το 2026-27
Σε ΦΕΚ οι ειδικότητες που παρέχονται στο Μεταλυκειακό Έτος - Τάξη Μαθητείας και η συνάφεια με ειδικότητες των ΣΑΕΚ
ΕΠΑΛ: Οι 29 ειδικότητες στο Μεταλυκειακό Eτος - Τάξη Μαθητείας το 2026-27
απθ
Aristotle Innovation Forum: Το ΑΠΘ στο επίκεντρο της καινοτομίας και της κοινωνικής αλληλεπίδρασης
Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο ανοίγει τις πόρτες του στην κοινωνία: Ξεκινούν το «ΑΠΘ την Κυριακή» και η «Φοιτητική Εβδομάδα ΑΠΘ»
Aristotle Innovation Forum: Το ΑΠΘ στο επίκεντρο της καινοτομίας και της κοινωνικής αλληλεπίδρασης