Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ρεπορτάζ: Λεωνίδας Μαλάμης

Όπως είναι γνωστό από χτες την Τετάρτη, 30 κρανιοφόροι βρίσκονται από την Τρίτη το βράδυ μέσα στο Πολυτεχνείο παίζοντας τον ρόλο του πορτιέρη σε πολιτικές οργανώσεις και φορείς της αριστεράς αλλά και συλογικότητες.

Μάλιστα οι δύο τελευταίες ανακοινώσεις τους αποτελούν μια ανοικτή επίθεση στο σύνολο της αριστεράς, όπου κατονομάζεται από τους καταληψίες. Οι τελευταίοι αναφέρουν στις ανακοίνωσεις τους πως ανάμεσα στους σκοπούς τους είναι να περιφρουρήσουν  το Πολυτεχνείο και από τα "ρετάλια της Πανσπουδαστικής του 73 και τα ΚΝΑΤ"

Πριν λίγη ώρα η πολιτική οργάνωση Νέο Αριστερό Ρεύμα (ΝΑΡ) για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και η Ν.Κ.Α. συνιστώσες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλούν τους πολιτικούς φορείς της αριστεράς σε στις 4.00 μμ στην πλατεία Κάνιγγος για αντικυβερνητική –αντιαμερικανική διαδήλωση για ανοιχτό Πολυτεχνείο με κατάληξη στο χώρο για το άνοιγμά του στο λαό.

"Οι φετινές εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου μέχρι στιγμής αμαυρώνονται από την τραμπούκικη παρουσία στον ιστορικό του χώρο ομάδων δήθεν αναρχικών. Από τα ξημερώματα της Τετάρτης 15/11 ομάδες παρακρατικών έχουν εισβάλει στο χώρο και απειλούν μέλη των φοιτητικών συλλόγων, εργατικών συλλογικοτήτων, οργανώσεων και κομμάτων της Αριστεράς πως αν επιχειρήσουν να μπουν στο χώρο για να ξεκινήσουν τον εορτασμό θα επιτεθούν με μολότοφ και μαχαίρια. Στην ανακοίνωση μάλιστα που εξέδωσαν ξεκαθαρίζουν, πως στόχος τους είναι να μην έχουν παρουσία στο χώρο του πολυτεχνείου οι φορείς του μαζικού κινήματος  και της Αριστεράς.

Άξιος ο μισθός τους! Την καλύτερη υπηρεσία προσφέρουν στα αφεντικά τους που δεν είναι άλλος από το κράτος, την κυβέρνηση και την Αμερικάνικη Πρεσβεία. Από την σημερινή εικόνα του πολυτεχνείου ο μόνος που ευνοείται είναι όσοι θέλουν να σβηστεί από την μνήμη των εργαζομένων και της νεολαίας το εξεγερτικό μήνυμα του Νοέμβρη." σημειώνει η ανακοίνωση 

"Ως ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και νεολαία ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ καλούμε όλες τις δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής, αντιιμπεριαλιστικής Αριστεράς, καθώς επίσης και τις μαχόμενες πολιτικές δυνάμεις του κινήματος να πάρουμε από κοινού την πρωτοβουλία μέσα στους φορείς του μαζικού φοιτητικού και εργατικού κινήματος για να ανοίξει το Πολυτεχνείο για τον λαό, να γίνει πραγματικό κέντρο ανάπτυξης του κινήματος. Να ξανααποτελέσει το Πολυτεχνείο χώρο μαζικής συνάντησης της νεολαίας που δεν χωρά στα σχέδιά κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – κεφαλαίου και του μαχόμενου εργαζόμενου κόσμου. "

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικες εξετασεις
Πανελλήνιες 2026: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στα Νέα Ελληνικά ΕΠΑΛ
Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στα Νέα Ελληνικά ΕΠΑΛ από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλήνιες 2026: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στα Νέα Ελληνικά ΕΠΑΛ
Έρευνα: 4 στους 10 εργαζόμενους δουλεύουν σε άσχετη θέση με τις σπουδές τους
Έρευνα-σοκ: Στον «αέρα» τα πτυχία για 4 στους 10 εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα
Πτυχίο, δεξιότητες και δουλειά χωρίς αντίκρισμα για σχεδόν τους μισούς εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα
Έρευνα-σοκ: Στον «αέρα» τα πτυχία για 4 στους 10 εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα
Θέσεις εργασίας (35)
Συνταξιοδότηση στα 62 για υγειονομικούς: Όλες οι αλλαγές με τα βαρέα ένσημα σε νοσηλευτές και διασώστες
Βαρέα και ανθυγιεινά στο ΕΣΥ: Πώς θα αναγνωριστεί αναδρομικά η προϋπηρεσία για νοσηλευτές και ΕΚΑΒ
Συνταξιοδότηση στα 62 για υγειονομικούς: Όλες οι αλλαγές με τα βαρέα ένσημα σε νοσηλευτές και διασώστες